Ministerul de Finanțe explică intrarea în actionariatul Teamnet a unei banci la care statul român deține 14% din capitalul social

Written by Administrator Category: Economic Created: Tuesday, 14 March 2017 17:28

teamnetBanca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BCDMN), înființată în 1994 de România și alte 10 țări a devenit acționar la Teamnet International, grup fondat de Sebastian Ghiță, împreună cu IFC - instituție din grupul Băncii Mondiale, la care România este de asemenea stât membru, dupa ce a analizat o solicitare primită din partea Teamnet de a participa la capitalul companiei, a precizat pentru HotNews.ro Ministerul Finantelor.

Până în prezent, BCDMN a aprobat peste 30 de proiecte pentru România, în valoare totală de aproximativ 450 milioane euro, toate aceste proiecte fiind in sectorul privat.

DNA îl acuză pe Sebastian Ghiță ca a luat șpăgi de până la 10 milioane de euro pentru contracte cu statul și că acesta ar fi păcălit Banca Mondială să intre acționar în grupul Teamnet, pe care el îl controla prin interpuși.

În 2014, nu doar BM a intrat în acționariatul Teamnet, ci și Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre, investitor care nu a atras atenția presei la acel moment.

Datele oficiale arată că statul român deține 14% din capitalul social al acestei bănci, care până acum a făcut investiții de peste 13,1 milioane euro în Teamnet International.

La solicitarea HotNews.ro, Ministerul Finantelor a transmis urmatoarele precizari legate de modul in care Banca pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre (BCDMN) a ajuns in actionariatul Teamnet.

Răspunsul Ministerului Finanțelor - hotnews.ro

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.