Programul "Prima casă" va continua şi în acest an, pentru că a fost util în economie, dar se doreşte a fi un program social clar, a declarat duminică ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. Acesta a anunţat că va exista o bugetare adecvată, în concordanţă cu angajamentele asumate anterior, dar că se ia în calcul o modificare a criteriilor.

Întrebat dacă va fi un plafon de vârstă sau de venit, şeful de la Finanţe a precizat că nu vrea să anticipeze, pentru că nu are toate datele. "Probabil săptămâna viitoare... Dacă se schimbă ceva faţă de cadrul legal care a reglementat «Prima casă» vor fi astfel de modificări legislative puse din timp transparente pe site MFP, dar vom continua cu acest program şi în 2019", a subliniat Teodorovici.

Potrivit unui proiect de HG publicat pe site-ul MFP, plafonul de garanţii pentru programul "Prima casă" pentru anul 2019 este de 2 miliarde de lei, similar cu plafonul total de garantare alocat pentru anul 2018, informează România TV..

De la lansarea Programului în anul 2009 până la finele lunii octombrie 2018, au fost acordate 264.578 garanţii şi promisiuni de garantare, în valoare totală de 23,40 miliarde lei. De la începutul anului 2018 şi până la finele lunii octombrie 2018 au fost acordate 17.915 garanţii, în valoare totală de 1,7 miliarde lei, precum şi 6.494 promisiuni de garantare, mai notează România TV.

Joomla SEF URLs by Artio