Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a efectuat vineri, în Prahova, o nouă vizită de lucru, cu opriri la o rafinărie din apropierea Ploieștiului (VEZI DETALII), dar și la două fabrici din județ.

 

Ministerul Mediului a anunțat că ministrul a vizitat fabrica de producție de obiecte sanitare Kuma, din localitatea Bănești. "Fabrica fiind, momentan, în proces de modernizare și mentenanță, discuțiile din cadrul vizitei s-au axat pe prevenție și reducerea impactului activității asupra populației și factorilor de mediu. Recomandarea specialiștilor de mediu a fost efectuarea automonitorizării continue a imisiilor", au precizat reprezentanții instituției.

O altă oprire a fost la fabrica de pufuleți de la Băicoi, pentru care ministrul a avut numai cuvinte de laudă. "Din păcate, puțini prahoveni și români cunosc această poveste de succes, 100% locală. Cei doi patroni, ambii ploieșteni, au pornit afacerea în 1992, când erau încă studenți, cu o făbricuță de înghețată, cu sprijinul mamei unuia dintre ei (doamna din imagine). Ulterior, s-au reprofilat pe producția de pufuleți, au brevetat o instalație de expandare #unicăînlume. Acum, după 27 de ani, au peste 400 de angajați, 60 de linii de producție, peste 350 de sortimente, produc peste 1 milion de pungi de pufuleți pe zi, exportă produse românești în 32 de țări și respectă la linie toate prevederile legislației de mediu. Sunt mândră ori de câte ori întâlnesc prahoveni care ne reprezintă județul și țara cu cinste. Îi felicit din toată inima!" a scris Grațiela Gavrilescu pe Facbook, vineri, după vizita la fabrica de la Băicoi.

Foto: Facebook/ Grațiela Gavrilescu

Joomla SEF URLs by Artio