Modalitatea de recuperare a taxei auto a fost simplificată

Written by Ioana POPA Category: Economic Created: Friday, 30 March 2018 08:37

Guvernul a decis să elimine din legislație obligativitatea de a anexa la cererea de restituire a taxei auto ori a timbrului de mediu a documentelor privind plata taxei, certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate a maşinii.

Executivul a aprobat, joi, o ordonanță de urgență care simplifică modalitate de recuperare a taxei auto. ”Se elimină obligativitatea contribuabilului de a anexa la cererea de restituire a documentelor privind plata taxei, certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate a maşinii, pentru că organul fiscal are posibilitatea de a verifica informaţiile respective, înscrise de contribuabil în cerere, în baza de date pe care o deţine sau la care are acces”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

Aceeași ordonanță mai prevede reducerea accizei la motorină pentru transportatorii de mărfuri şi persoane, cu 183,62 de lei pe mia de litri, respectiv cu 217,31 de lei pe tonă, posibilitatea ca microîntreprinderile să poată sponsoriza ONG-urile certificate ca fiind furnizori de servicii sociale, dar și reţinerea la sursă a impozitului pe venit de către plătitorii veniturilor din activităţi independente realizate de persoane fizice în baza contractelor de activitate sportivă încheiate conform Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, cu modificările şi completările ulterioare, în scopul facilitării colectării impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale datorate de aceste categorii de persoane fizice, prin simplificarea obligaţiilor declarative ale persoanelor fizice care realizează astfel de venituri.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.