bani leiÎn Monitorul Oficial de marţi 11 iunie 2013, a fost publicat un ordin ANAF privind noul formular al declaraţiei 221 "Declaraţie privind venitul din activităţi agricole impuse pe norme de venit". Noul termen de depunere al declaraţiei pentru persoanele la care se aplică prevederea este data de 25 iunie 2013.


Potrivit acestei legi, persoanele fizice ce realizează venituri din agricultură, respectiv din creşterea animalelor şi cultivarea plantelor, ce au calitate de contribuabil la impozitul pe venit şi achită impozitul în baza tranşelor de venit, vor depune declaraţia anuală de impozit pe venit la autoritatea fiscală unde sunt arondaţi.
Tipurile de activităţi agricole pentru care se datorează impozit sunt enumerate la art. 73 din Codul fiscal, act normativ ce stabileşte de asemenea şi norma de venit.
Legea recent adoptată nu a modificat termenele de plată ale acestui impozit, acestea se păstrează în continuare astfel:
a) 50% până pe data de 25 octombrie inclusiv:
b) 50% până pe data de 15 decembrie inclusiv.
Acest impozit este foarte puţin cunoscut persoanelor din mediul rural, ce vor fi principalii contributori, astfel se recomandă celor ce au posibilitatea să informeze aceste persoane de obligaţia depunerii declaraţiei, pentru a se evita posibile sancţiuni contravenţionale în cazul nedepunerii declaraţiei.

 

Joomla SEF URLs by Artio