Nemți de România. Raiffeisen Bank, amendată de OPC pentru creditele în franci elveţieni

Written by Administrator Category: Economic Created: Tuesday, 17 October 2017 20:07

raiffeisen bankProtecţia Consumatorilor a amendat cu 50.000 de lei Raiffeisen Bank pentru practici comerciale incorecte. Banca este acuzată că ar fi încălcat Legea 363/2007 privind combaterea practicilor comerciale incorecte pentru creditele în franci elveţieni acordate înainte de criză, în ceea ce priveşte modul de calcul al dobânzilor.

Potrivit Știrilor Pro TV, ANPC va forma o comisie pentru a stabili dacă preşedintele instituţiei va emite un ordin de încetare a practicilor, fiind prima astfel de măsură luată în România împotriva unei bănci.

ANPC consideră că banca a apelat la practici comerciale incorecte în relaţia cu clienţii, care nu ar fi fost informaţi privind riscurile asociate creditelor în CHF. De asemenea, banca nu s-ar fi preocupat de gradul de îndatorare la care pot ajunge clienţii în urma creşterii dobânzilor.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.