Duminică, 28 Mai 2017
 

Economic

Ministrul Finanţelor: România nu mai trece la euro în 2019, este nevoie de o convergenţă reală

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 27 April 2016 17:43  |  Category: Economic

bani euroRomânia nu-şi mai asumă 2019 ca anul adoptării monedei euro, stabilirea unei date certe necesită un consens politic şi social larg şi o mai bună înţelegere a eforturilor necesare atingerii acestui obiectiv, se arată în Programul de Convergenţă 2016, aprobat, miercuri, de Executiv.

Studiu: Portretul antreprenorului român: munceşte 10 ore pe zi şi câştigă mai puţin de 500 de euro pe lună

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 12 April 2016 20:35  |  Category: Economic

falimentFirma de consultaţă şi audit EY a lansat săptămâna trecută o nouă ediţie a studiului „Baromentrul afacerilor de tip start-up din România" la care au răspuns 301 de antreprenori români ce conduc afaceri cu o vechime mai mică de trei ani. În urma studiului portretul antreprenorului român se conturează astfel: este tânăr (până în 35 de ani), se află la primul test în mediul antreprenorial, de cele mai multe ori afacerea este fondată din economiile personale (69%), lucrează în medie 10 ore pe zi şi câştigă cel mult 1000 de euro pe lună din afacere, scrie Business Magazin.

Ministrul Fondurilor Europene, în plenul Senatului: România este pe ultimul loc în UE la rata de absorbţie

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 01 March 2016 11:25  |  Category: Economic

parlamentRomânia se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene, recent una din plăţile din programul regional de resurse umane fiind întreruptă, a declarat marţi ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu.

petromCompania națională Petrom, parte a grupului austrian OMV AG (Aktiengesellschaft), traversează o perioadă tulbure, ultimele vești completând tabloul ultimilor ani, în care compania a redus la minim investițiile în România. OMV-Petrom a trimis, astfel, acasă, mii de muncitori ai companiilor cu care Petrom implementa contracte de mentenanță și investiții. O zonă afectată în mod direct este cea arondată județului Prahova, unde mii de angajați lucrează în această industrie.

Finanţele au împrumutat 500 milioane de euro din piaţa internă, la un cost minim record

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 24 February 2016 17:23  |  Category: Economic

euroMinisterul Finanţelor a împrumutat miercuri 500 de milioane de euro printr-o emisiune de obligaţiuni cu maturitatea de cinci ani, la un cost minim record, în condiţiile în care piaţa bancară înregistrează o lichiditate de valută ridicată.

Primăria Ploiești vrea să atragă finanțare pentru dezvoltarea cartierelor Bereasca și Mimiu

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 03 February 2016 19:21  |  Category: Economic

ueMiercuri, 3 februarie, a avut loc o intalnire la sediul Primăriei municipiului Ploiești pentru discutarea pregătirii finanțării pentru regenerarea urbană a cartierelor urbane sărace, precum și formarea în paralel a unor Grupuri de Acțiune Locală (GAL), care să ajute la dezvoltarea zonelor respective. Sunt vizate în principal zone precum Bereasca și Mimiu, se anunță într-un comunicat de presă al Primăriei Ploiești.

Cum se poate înregistra o marcă identică peste un brand deja consacrat

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 02 February 2016 19:14  |  Category: Economic

OsimOficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci a anulat o Instrucţiune pe baza căreia o marcă nouă nu putea fi înregistrată dacă era identică sau semăna cu una deja existentă. Deţinătorii de mărci înregistrate trebuie să-şi păzească singuri brandurile, pentru că oricine poate obţine de la OSIM înregistrarea prin suprapunere a unor semne identice

Hidro Prahova a micșorat tarifele la apă de la 1 ianuarie 2016, potrivit noilor prevederi ale Codului Fiscal

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 26 January 2016 14:00  |  Category: Economic

hidro prahovaOperatorul Hidro Prahova anunță, prin intermediul unui comunicat trimis presei, că a pus în aplicare prevederile noului cod fiscal, micșorând tarifele pentru serviciile prestate prin reducerea la 9 % a TVA. Tariful modificat se aplică de la 1 ianuarie 2016, abonații plătind 4,05 lei pentru fiecare metru cub de apă consumat, care include și TVA de 95, față de 4,61 de lei, cât era tariful până la 31 decembrie 2015. Serviciile de canalizare ale operatorului s-au redus și acestea, clienții plătind 2,93 lei pe metru cub (TVA 20%). Hidro Prahova oferă servicii de furnizare apă și canalizare pentru circa 211.000 de prahoveni.

Conpet SA, 25 de ani de existență postrevoluționară

Written by Administrator  |  Created on Friday, 22 January 2016 21:26  |  Category: Economic

conpetSocietatea Conpet SA a împlinit vineri 25 de ani de când își desfășoară activitatea, evenimentul fiind celebrat alături de secretarul de stat în Ministerului Economiei, Aristotel Marius Jude și de personalități locale și centrale. Societatea națională cu sediul în Ploiești a marcat, totodată, împlinirea a 115 ani de existență a transportului de țiței prin conducte în România.

Dosarul Lukoil, restituit Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 12 January 2016 17:19  |  Category: Economic

lukoilÎn luna decembrie a anului trecut, Tribunalul Prahova a constatat neregularitatea rechizitoriului prin care dosarul Lukoil a fost trimis în judecată, magistrații arătând că unele acte materiale au fost dublate sau chiar triplate, dar și că procurorii nu au indicat activitatea infracțională concretă a inculpaților.

Umbra lui Ponta bântuie patronii. Majorarea salariului minim pe economie pune presiune în primul rând pe mediul privat

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 31 December 2015 11:05  |  Category: Economic

guvern romaniaSalariul de bază minim brut pe țară garantat în plată va fi majorat la 1.250 lei începând cu 1 mai 2016, pentru un program complet de lucru de 8 ore pe zi, guvernul punând astfel în aplicare proiectul fostului Executiv, la presiunea sindicatelor trezite brusc dintr-o amorțeală suspectă, după trei ani de atitudine prietenoasă față de guvernul Ponta.