Duminică, 22 Octombrie 2017
 

Economic

Veste importantă pentru firme: Apare Legea Prevenției. ANAF nu te mai amendează din prima, îți face plan de conformare

Written by Administrator  |  Created on Friday, 13 January 2017 11:19  |  Category: Economic

calcul economicFirmele nu vor mai fi sancţionate automat de organele de control ale statului, cum ar fi ANAF de exemplu, în cazul unor fapte care constituie contravenţii, ci li se va întocmi un plan de conformare, având la dispoziţie un termen pentru a corecta neregulile constatate. Această prevedere este cuprinsă legea prevenţiei al cărui draft a fost prezentat în şedinţa de guvern de joi de ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Florin Jianu.

Schimbări majore la regimul microintreprinderilor: Plafonul a fost urcat la 500.000 de euro iar impozitarea a fost redusă la 1% din venituri

Written by Administrator  |  Created on Friday, 06 January 2017 20:14  |  Category: Economic

calcul economicGuvernul Grindeanu a adoptat vineri o Ordonanță de Urgență ce ridică pragul până la care o firmă este considerată microintreprindere de la 100.000 de euro la 500.000 de euro.

Guvernul adoptă vineri majorarea salariului minim la 1.450 lei

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 05 January 2017 19:05  |  Category: Economic

vot parlamentGuvernul se reuneşte vineri la ora 14 în şedinţă, pe agendă fiind creşterea salariului minim la 1.450 lei şi majorarea salariilor în administraţia locală şi pentru artişti, potrivit declaraţiilor făcute de liderul PSD, Liviu Dragnea.

Lista celor 102 taxe nefiscale care vor fi eliminate. Taxe la Registrul Comerțului, Timbrul de mediu și taxa TV - printre obligațiile eliminate

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 28 December 2016 23:14  |  Category: Economic

vot camera deputatilorCamera Deputaţilor a respins în şedinţa de plen cererea preşedintelui Iohannis de reexaminare a proiectului de lege privind eliminarea a 102 taxe nefiscale, cu 174 de voturi pentru respingere, o abţinere şi 85 de voturi împotrivă. Camera Deputaţilor este for decizional la acest proiect. Înainte de a intra la votul final, comisia de buget-finanţe a dat un raport de respingere a cererii preşedintelui Klaus Iohannis. Legea va fi trimisă la promulgare preşedintelui, care nu mai are altă variantă decât promulgarea.

Curtea de Conturi: Fiecare român avea de plătit 3.650 de euro în 2015 în contul datoriei publice

Written by Administrator  |  Created on Friday, 23 December 2016 13:56  |  Category: Economic

calcul economicDatoria publică a României a crescut în 2015 cu 6,82% faţă de 2014 şi cu 18,22% comparativ cu 2013, ajungând la 315.833 milioane de lei. Pe de altă parte, în aceeaşi perioadă, PIB-ul României a înregistrat o evoluţie pozitivă, atingând la sfârşitul anului 2015 valoarea de 712.832 milioane de lei, în creştere cu 11,80% faţă de nivelul înregistrat în anul 2013 şi cu 6,93% faţă de cel înregistrat în anul 2014.

Case de vacanță în România - o ofertă premium la forumul româno-olandez Romanian Business Day

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 29 November 2016 16:52  |  Category: Economic

case de vacantaValley 21, cel mai prestigios proiect de case de vacanță premium dezvoltat în România, la Vama Buzăului, a fost prezentat în cadrul unui seminar dedicat, inclus pe agenda forumului româno-olandez Romanian Business Day, eveniment ce a avut loc, la sfârșitul săptămânii trecute, pe celebrul stadion Gelredome din Arnhem, Olanda.

Cum pierde Ministerul Economiei banii pe care nu i-a cheltuit pentru programele destinate IMM

Written by Administrator  |  Created on Monday, 21 November 2016 18:26  |  Category: Economic

calcul economicMinisterul Economiei va pierde 35,4 milioane de lei (aproximativ 7,8 milioane de euro) din bugetul pe 2016, conform proiectului de rectificare bugetară propus de Ministerul Finanţelor. Banii ar fi trebuit să ajungă în economie, finanţând programele de stimulare a întreprinderilor mici şi mijlocii.

tirReprezentanţii transportatorilor le sugerează asigurătorilor de RCA (răspundere civilă auto) să părăsească România, dacă nu acceptă condiţiile impuse pe piaţa românească, anunţă Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România - COTAR.

Viitorul digital: Peste 60% din copiii care acum încep şcoala primară vor avea meserii care azi nu există

Written by Administrator  |  Created on Saturday, 12 November 2016 16:34  |  Category: Economic

copil cu smartphonePeste 60% din copiii care acum încep şcoala primară vor avea meserii care azi nu există, în contextul în care peste 50% din joburile actuale ar putea fi afectate de automatizare, companiile fiind preocupate de securitatea cibernetică, urmare a dependenţei de tehnologie, potrivit Business Magazin.

Fiscul îi scuteşte de executarea silită pe contribuabilii care nu şi-au încasat creanţele de la stat

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 10 November 2016 20:50  |  Category: Economic

calcul baniContribuabilii care nu şi-au încasat la timp creanţele comerciale de la instituţii ale statului vor fi protejaţi de executare silită, anunţă Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), într-un comunicat. „Prin art. 230 din Codul de procedură fiscală a fost reglementată o procedură specială de executare silită aplicabilă doar contribuabililor care, concomitent cu obligaţiile fiscale pe care le au de plătit statului, deţin şi creanţe asupra statului, concretizate în sume certe, lichide şi exigibile pe care le au de încasat de la instituţii sau autorităţi publice", precizează ANAF.

calcul economicUn antreprenor din Prahova a trimis o scrisoare pe adresa redacției în care semnalează situația în care a ajuns firma pe care o administrează, în urma unui cumul de factori generat de autoritățile statului: „Nu vreau să plec din țară. Nu vreau să pun lacătul pe ușa companiei și să trimit acasă cei aproape 100 de angajați pe care îi am și nici să sufere alte suflete care traiesc de pe urma lor. Apoi, chiar dacă am un sentiment de profundă dezamăgire, sunt absolut convins că am pierdut procesele pentru simplul motiv că este posibil ca judecătorii, la rândul lor îngropați și supraaglomerați cu dosare, să ajungă la o limită, la un fel de blazare. Nu exclud deloc ideea că pur și simplu, tracasați și obosiți, aceștia nu s-au uitat deloc peste probele depuse la dosar pentru că dacă ar fi făcut-o, mi-ar fi dat dreptate", se afirmă în scrisoarea deschisă trimisă de Marius Țapu.