Vineri, 15 Decembrie 2017
 

Economic

Săraci, dar scumpi: Un român plăteşte pe lapte la fel de mult ca un german, deşi câştigă de 5-6 ori mai puţin

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 23 February 2017 13:18  |  Category: Economic

lapteLactatele, brânzeturile şi ouăle costă în România puţin mai mult ca în Germania, deşi salariul mediu local de nici 450 de euro net lunar este de 5-6 ori mai mic decât la vecinii occidentali. Astfel, un litru de lapte la supermarket în România ajunge la 0,8-0,9 euro, la fel de mult ca în Germania sau Franţa. Preţul la aceste produse reprezintă peste 90% din media UE, deşi salariul mediu net lunar din România este al doilea cel mai mic după cel din Bulgaria, potrivit datelor biroului european de statistică Eurostat.

leeMoștenitorul gigantului sud-coreean Samsung a fost arestat vineri, în cadrul unei anchete pentru corupție și trafic de influență care a dus la destituirea președintei țării, Park Geun-Hye, a anunțat justiția de la Seul, potrivit AFP.

calcul economicProdusul intern brut a crescut cu 4,8% în anul 2016, comparativ cu anul 2015, după un avans de 4,7% pe seria brută (4,8% pe serie ajustată sezonier) în ultimele trei luni din 2016 față de perioada corespunzătoare din anul precedent, arată estimările semnal publicate marți de Institutul Național de Statistică (INS).

Curtea de Arbitraj de la Paris obligă ENEL să plătească statului român 400 milioane de euro

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 14 February 2017 09:52  |  Category: Economic

Energie electricaCurtea de Arbitraj de la Paris a hotărât, după un proces care a durat doi ani și jumătate, ca societatea ENEL trebuie să plăteasca statului român 401 milioane de euro, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate situatiei.

C.P. Tăriceanu, despre datornicii cu credite în franci: Au riscat, au pierdut, să le compensez eu pierderea?

Written by Administrator  |  Created on Sunday, 12 February 2017 14:09  |  Category: Economic

calin popescu tariceanuPreşedintele Senatului a declarat săptămâna trecută, referindu-se la decizia CCR de a declara neconstituţională Legea conversiei creditelor în franci elveţieni la cursul istoric, că acei care au aceste credite au riscat şi au pierdut, iar pierderea nu trebuie compensată de alţii.

Studiu: Doar doi din zece români folosesc internetul pentru a face cumpărături

Written by Administrator  |  Created on Saturday, 11 February 2017 23:07  |  Category: Economic

siguranta pe internetRomânii se află pe ultimul loc în ceea ce priveşte frecvenţa cu care cumpără online bunuri şi servicii, arată un studiu al Eurostat. Doar doi din zece utilizatori români cu vârste cuprinse între 16 şi 75 de ani au făcut cumpărături online în anul 2016, în timp ce opt din zece utilizatori din Marea Britanie, Danemarca şi Germania au comandat online bunuri şi servicii în aceeaşi perioadă.

Urcă firma pân' la cer. Fotomodel, șef peste Salina Slănic

Written by Administrator  |  Created on Friday, 10 February 2017 11:17  |  Category: Economic

alina-maria-paraialaAlina-Maria Paraiala, un fost fotomodel, a fost numita membru in Consiliul de Administratie al Societății Naționale a Sării (SALROM), pentru o perioada de patru luni, cu posibilitate de prelungire pana la sase luni, conform unei decizii din 31 ianuarie a actionarilor, titrează hotnews.ro.

Salariul minim brut pe țară crește de miercuri 1 februarie. Cât câștigă angajatul și cât pierde patronul

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 01 February 2017 18:02  |  Category: Economic

bani leiÎncepând din 1 februarie, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată va fi de 1.450 de lei lunar pentru un program complet de lucru de 166 de ore în medie pe lună, reprezentând 8,735 lei pe oră, potrivit hotărârii aprobate de Guvern la începutul anului.

Bugetul României pe 2017 a fost aprobat marţi noapte în şedinţa de Guvern. Buget mărit pentru investiții

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 01 February 2017 00:11  |  Category: Economic

cod -fiscalBugetul pe 2017 a fost adoptat în şedinţa de Guvern de marți. Suma alocată învestiţiilor în bugetul pentru 2017 este de 39,4 miliarde lei, reprezentând 4,84% din PIB, cu 10 miliarde lei mai mult decât anul trecut. Sinteza alocărilor de la bugetul de stat pe domeniile principale şi pe fiecare minister, inclusiv veniturile proprii, precum şi principalele obiective finanţate:

Analiză proiect buget 2017. Consiliul Fiscal: Veniturile bugetare sunt supraevaluate, iar cheltuielile subevaluate

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 31 January 2017 21:55  |  Category: Economic

calcul economicEvaluarea preliminară a Consiliului fiscal referitoare la proiectul Legii bugetului de stat şi Legii bugetului de asigurări sociale pentru anul 2017 indică o supraevaluare a veniturilor bugetare şi o subevaluare a cheltuielilor curente, ceea ce va creşte deficitul bugetar.

DOCUMENT BUGET 2017. Noul proiect de buget pe anul 2017 a fost publicat de către Ministerul Finanţelor

Written by Administrator  |  Created on Friday, 27 January 2017 17:16  |  Category: Economic

guvernul romanieiProiectul bugetului de stat pe 2017 şi cel al asigurărilor sociale au fost publicate de către Ministerul Finanţelor pe site-ul instituţiei. Bugetul de stat se stabileşte la venituri în sumă de 117,08 miliarde de lei, iar la cheltuieli în sumă de 150,20 miliarde de lei, cu un deficit de 33,11 miliarde de lei, arată noul proiect de buget postat vineri pe site-ul Ministerul Finanţelor.