Luni, 24 Iulie 2017
 

Economic

Proiect „Adio, taxa auto”: Plata va fi introdusă în prețul carburanților, în cuantum de 5 bani la litru

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 01 September 2016 19:22  |  Category: Economic

taxa-autoGrupul interministerial de lucru pentru găsirea unei soluții pentru returnarea timbrului auto de mediu pare să fi ajuns la o decizie. Românii vor plăti cinci bani în plus la litrul de carburanți în contul acestei taxe. Există și propuneri de modificare a impozitului local pe autoturisme, notează digi24.ro

toader cj prahova 31 august 2016Bogdan Toader, președintele CJ Prahova, a anunțat miercuri că va propune un proiect prin care să se aprobe intrarea în insolvență a Parcului Industrial Brazi, pentru redresarea societății. Parcul Industrial Brazi are de plătit aproximativ un milion de euro unei societăți din comuna Brazi, SC Dalex Montaj SRL, drept despăgubiri, în urma unei hotărâri definitive date de instanța Curții de Apel Pitești.

Veolia Energie Prahova: Test de presiune pe reţelele de termoficare marti, 30 august 2016

Written by Administrator  |  Created on Friday, 26 August 2016 22:25  |  Category: Economic

VEOLIA HDOdată cu apropierea sezonului de încălzire 2016-2017, Veolia a intensificat lucrările de identificare şi reparare a punctelor sensibile de pe reţelele pe care le exploatează. Pentru clienți, marele beneficiu al acestui demers va fi un grad de continuitate ridicat al furnizării apei calde şi încălzirii în sezonul rece, prin diminuarea considerabilă a riscului apariţiei unor eventualele întreruperi în alimentarea cu energie termică.

Anunțul Veolia Energie Prahova pentru sezonul de iarnă viitor

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 17 August 2016 10:47  |  Category: Economic

VEOLIA HDVeolia Energie Prahova anunță investiții importante în infrastructura de încălzire în sistem centralizat a Ploieștiului (producţie, transport şi distribuţie a agentului termic).

Peste 135.000 de hectare au fost afectate de secetă - Ministerul Agriculturii

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 04 August 2016 23:22  |  Category: Economic

secetaMinistrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat că până în prezent au fost raportate 136.000 de hectare care sunt afectate de secetă, însă nu au fost primite datele din toate judeţele, în special din nordul ţării.

Povară administrativă pentru mediul de afaceri. Cât ne costă birocraţia din România

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 26 July 2016 00:30  |  Category: Economic

calcul economicRomânia se află pe locul 55 din 189 în clasamentul global privind uşurinţa cu care o companie îşi poate plăti taxele, în condiţiile în care o firmă medie are de făcut 14 plăţi de taxe anual, faţă de o medie regională de mai puţin de zece plăţi, potrivit unui document elaborat de Ministerul Economiei.

Documente: Veolia aduce clarificări legate de tariful energiei termice la Ploiești

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 13 July 2016 16:44  |  Category: Economic

VEOLIA HDÎn urma apariției în mijloacele mass-media a unor informații eronate despre tariful pentru energia termică facturată populației, Veolia Energie Prahova dorește să facă următoarele precizări:

A fost promulgată legea care obligă hipermarketurile să comercializeze 51% produse româneşti

Written by Administrator  |  Created on Monday, 11 July 2016 14:15  |  Category: Economic

produse traditionale romanestiPreşedintele Klaus Iohannis a promulgat luni legea care obligă hipermarketurile să expună la raft 51% produse româneşti şi le interzice să încaseze de la furnizor taxe şi servicii, anunţă Administraţia Prezidenţială. Actul normativ a fost adoptat de Camera Deputaţilor, for decizional, în unanimitate în luna iunie.

Romgaz anunţă o descoperire importantă de hidrocarburi în România

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 30 June 2016 18:15  |  Category: Economic

RomgazRomgaz Mediaş (SNG), cel mai mare producător intern de gaze, a anunţat realizarea unei noi descoperiri importante de hidrocarburi pe teritoriul României în Perimetrul RG 06 Muntenia Nord–Est, unde desfăşoară operaţiuni petroliere că unic titular al Acordului de Concesiune pentru Explorare–Dezvoltare–Exploatare.

Ai restaurant bar sau pensiune? Vezi cum vei plăti impozit forfetar din 2017

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 30 June 2016 10:44  |  Category: Economic

calcul economicProprietarii de restaurante, baruri, pensiuni, hoteluri, dar si tabere sau campinguri vor plati din 2017 un impozit forfetar, de doua ori pe an, potrivit unui proiect de lege care a fost aprobat in Parlament si asteapta promulgarea presedintelui. Intreprinzatorii vor plati impozit forfetar indiferent de cifra de afaceri; asta inseamna ca si firmele care acum sunt declarate microintreprinderi vor trebui sa achite impozitul, incepand cu 2017, dupa noua metoda de calcul.

Brexit: Costul creditelor în lei creşte cu 12% într-o singură şedinţă

Written by Administrator  |  Created on Saturday, 25 June 2016 10:56  |  Category: Economic

bani populatieIndicatorul Robor cu scadenţa la trei luni, în funcţie de nivelul căruia se calculează dobânzile variabile pentru creditele în lei, a ajuns vineri la 0,85% pe an, în urcare cu 12% faţă de şedinţa precedentă.