Economic

Economic

Salata humus și salata de icre de crap și ceapă, marca proprie, comercializate prin rețeaua Carrefour România, fac obiectul unei alerte alimentare transmise de reprezentanții rețelei către Autoritatea Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. În anumite loturi a fost depistată prezența bacteriei Listeria monocytogenes.

Read more: Bacteria Listeria, depistată în mai multe produse alimentare comercializate de Carrefour România
Economic

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a făcut câteva anunțuri interesante în ultimele ore, enunțând posibilitatea ca salariul minim pe economie să fie majorat mai devreme decât era planificat, dar și că se impune o reformă aparatului bugetar unde cei care stau sunt de trei ori mai mulți decât cei care muncesc.

Read more: Bugetarii care vin degeaba la serviciu, pe făraș. Anunțul ministrului de Finanțe sugerează...
Economic

Ministerul Mediului implementează, de la 1 ianuarie 2019, o nouă politică legată de colectarea selectivă a deșeurilor, țara noastră făcând, astfel, pași importanți în alinierea la politicile de protecția mediului implementate deja la nivelul statelor avansate din cadrul Uniunii Europene.
Alături de promovarea unei strategii naționale inițiată de Ministerul Mediului prin care populația este încurajată să colecteze selectiv, gestiunea deșeurilor rezultate din ambalaje a devenit obligatorie și pentru agenții economici sau autoritățile publice prin prestatorii de servicii publice.

 

Read more: Ești companie și produci deșeuri din ambalaje? Ce trebuie să plătești și cum poți economisi bani...
Economic

Proiectul Ghidului de finanțare al programului "Rabla pentru electrocasnice", lansat în premieră de Ministerul Mediului, a fost publicat spre consultare publică. Documentul include informații despre valoarea voucherelor acordate, condițiile de acordare și modalitățile în care operatorii economici se pot înscrie în program. Autoritățile estimează că vor fi înlocuite, astfel, aproximativ 60.000 de echipamente electrocasnice vechi și uzate.

Read more: Vouchere de 200 până la 400 de lei, de la stat, pentru românii care vor să-și cumpere...
Economic

Autorităţile pregătesc un recensământ al porcilor din gospodăriile populaţiei aflate pe raza a 10 km depărtare de fermele de porcine, iar la nivelul fiecărui județ se va stabili în ce cazuri animalele trebuie sacrificate, preventiv, în contextul epidemiei de pestă porcină africană. Totodată, comitetele locale pentru combaterea bolilor vor putea stabili o perioadă în care gospodarii să nu mai aibă voie să crească porci în propriile curți.

Read more: Se apropie "IGNATUL"? Autoritățile județene vor decide dacă elimină porcii din gospodăriile aflate...
Economic

bani in vant genericProiectul Legii privind sistemul public de pensii, aflat în dezbatere publică, sabotează interesele majore ale economiei, în condiţiile în care prevede o creştere a punctului de referinţă cu 79% în următorii trei ani, a afirmat, luni, Ovidiu Nicolescu, preşedintele de onoare al Consiliului Naţional pentru Întreprinderi Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), într-o conferinţă de specialitate.

Read more: Consiliul pentru IMM-uri: majorarea pensiilor va aduce creșterea impozitelor şi inflației
Economic

parc mihai viteazu aliansoPWP - Allianso Business Park, cel mai mare parc industrial și de business din sud-estul Europei, a încheiat un parteneriat cu Primăria municipiului Ploiești pentru reamenajarea și modernizarea locului de joacă pentru copii din parcul Mihai Viteazul, situat pe Bulevardul Republicii. Municipalitatea a anunțat cu mai multe luni în urmă demararea unei acțiuni de reabilitare a locurilor de joacă situate în parcurile ploieștene, multe dintre acestea aflându-se într-un grad avansat de degradare. Unul dintre locurile de joacă care a fost închis pentru că punea în pericol integritatea fizică a copiilor este și parcul ce urmează să fie reabilitat cu sprijinul Grupului Alinso, dezvoltatorul PWP-Ploiesti West Park.

Read more: Sponsorizare. Allianso Business Park va reabilita locul de joacă din Parcul Mihai Viteazul
Economic

litoralul pentru totiDe duminică, 2 septembrie, românii pot beneficia, pe litoral, de sejururi cu până la 70% mai ieftine decât în sezon. Peste 50 de unități de cazare s-au înscris la ediția de toamnă a programului "Litoralul pentru toți" 2018, care pune la bătaie pachete la prețuri cuprinse între 159 și 605 lei/persoană.

Read more: LITORALUL pentru TOȚI: Sejururi cu cel mult 600/lei/persoană, pe litoral, începând din 2...