Economic

Economic

În luna iulie, la Camera Deputaților a fost înregistrat proiectul care aduce o modificare deosebit de importantă Legii zootehniei. Inițiativa, susținută și de deputatul PSD de Prahova Laura Moagher, vrea să vină în sprijinul apicultorilor, prin introducerea crescătorilor de albine în categoriile reglementare de această lege.

Read more: Parlamentarul de Prahova Laura Moagher susține modificarea Legii zootehniei, în favoarea...
Economic

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, vrea să introducă o „taxă de solidaritate” pe toate pensiile mai mari de 10.000 de lei. Printre cei care vor fi vizați de această măsură se numără magistrații, personalul navigant, funcționarii publici parlamentari, corpul diplomatic, funcționarii Curții de Conturi și personalul auxiliar din instanțe. În schimb, nu se atinge nimeni de pensiile speciale ale parlamentarilor, care în unele cazuri depășesc această sumă.

Read more: Guvernul vrea să pună o taxă de 30% la toate pensiile care depăşesc 10.000 de lei, mai puţin cele...
Economic

Rompetrol Rafinare anunţă, prin intermediul unui comunicat remis presei, continuarea programului de remediere și ecologizare a batalelor istorice din cadrul rafinăriei Vega Ploieşti şi trecerea în etapa cea mai importantă – neutralizarea şi eliminarea efectivă a gudroanelor acide și a reziduurilor petroliere. Potrivit documentului citat, termenul de finalizare a lucrărilor este prognozat pentru 2022, efortul investiţional ridicându-se, conform estimărilor companiei, la câteva zeci de milioane USD.

Read more: Rompetrol Rafinare anunță neutralizarea și eliminarea gudroanelor acide și a reziduurilor...
Economic

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Prahova (APIA Prahova) a început campania de efectuare a controlului la fața locului pentru cererile unice de plată eșantionate în acest scop, în conformitate cu prevederile legislației comunitare și naționale în vigoare.

Read more: APIA a început controalele la fermieri, pentru cererile unice de plată
Economic

Românii care nu au apucat să obţină un voucher de la stat, pentru achiziționarea de electrocasnice noi, se pot înscrie, de luni, 15 iulie, la cea de-a treia etapă a programului lansat de Ministerul Mediului, prin Administrația Fondului pentru Mediu.

Read more: De luni încep din nou înscrierile în programul "Rabla pentru electrocasnice"
Economic

Autoritatea Naționala pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) le atrage atenția utilizatorilor de telefoane mobile că, atunci când călătoresc în străinătate, dreptul să beneficieze de un „plafon” la utilizarea serviciului de internet mobil în roaming.

Read more: ANCOM: Operatorii, obligați să restricționeze accesul la internet mobil, în roaming
Economic

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a lansat, pe site-ul instituției, un chestionar în vederea elaborării Planul Național Strategic în contextul Politicii Agricole Comune 2021-2027.

Read more: Ministerul Agriculturii a publicat chestionarul referitor la Planul Național Strategic în...
Economic

Dacă ești tentat să faci carieră în acest domeniu, Minerva Studio din Ploiești te ajută să iei startul. Cursul pentru începători debutează pe 15 iulie și are loc după-amiaza, astfel încât, dacă ești deja angajat, să nu îți afecteze programul de lucru.

Read more: Minerva Studio organizează la Ploiești, începând din 15 iulie, curs de make-up artist pentru...
Economic

Consiliul Concurenţei a lansat "Monitorul Preţurilor Carburanţilor”, o platformă on-line prin intermediul căreia consumatorii pot afla prețurile practicate de către principalele rețele de distribuție a carburanților auto, în fiecare stație.

Read more: A fost lansat "Monitorul prețurilor carburanților". Aplicația îți arată de unde cumperi cel mai...
Economic

Curtea de Apel București a motivat hotărârea judecătorească definitivă prin care obligă First Bank să modifice contractele în curs de executare care conțin clauze abuzive constatate de ANPC în urma controalelor efectuate acum patru ani.

Read more: Instanța obligă o bancă din România să modifice două tipuri de contracte pentru persoanele fizice
Joomla SEF URLs by Artio