Economic

Economic

Până la data de 7 februarie 2020, la nivel național, au fost autorizați pentru efectuarea plăților regulare aferente anului de cerere 2019, 819.254 de fermieri. Totodată, în perioada 16.10.2019 – 06.02.2020, Agenția a autorizat plăți la nivel național (avans + plată regulară), aferente Campaniei 2019, în sumă totală de 2.342.413.975 de euro.

Read more: Plăți de aproape 3,5 miliarde de euro autorizate de APIA, în primele săptămâni ale anului
Economic

O industrie care are o piață de peste  două miliarde de euro în România și care înregistrează o creștere anuală de peste 10%. Este sectorul jocurilor de noroc și al pariurilor, care va păstra trendul ascendent și în acest an, potrivit unei analize publicate de termene.ro.

Read more: Sectorul jocurilor de noroc și al pariurilor crește și în anul 2020. Piața din România depășește 2...
Economic

Ar trebui să aștept noul MacBook Air 2020? Este o întrebare bună, deoarece s-a încheiat anul 2019, iar modelul actual are aproape jumătate de an. Dacă ești în căutarea unui laptop nou Apple, MacBook Air este o opțiune foarte populară.

Read more: Șase motive să aștepți 2020 pentru a cumpăra MacBook Air și două motive să nu o faci
Economic

Mașina de spălat vase este poate cel mai apreciat aliat din bucătăria fiecăruia dintre noi. După ce am hrănit întreaga familie, ar fi de preferat să nu zăbovim prea mult cu spălatul vaselor. Iar în ceea ce privește amânarea pentru a doua zi, putem afirma cu tărie că nimănui nu îi place să vadă o chiuvetă plină de vase la primele ore ale dimineții. De aceea, dacă te gândești să adaugi bucătăriei un astfel de ajutor, iată câteva practici sănătoase pentru orice model de mașini de spălat vase.

Read more: Practici sănătoase pentru folosirea mașinii de spălat vase
Economic

Ai avut vreodată nevoie să faci o măsurare extrem de precisă? Dacă lucrezi într-o industrie care funcționează cu piese mici sau accesorii, mai mult decât probabil ai trecut prin această situație.Există multe industrii în care măsurarea unei scule, a unei țevi, a unei supape sau a unui montaj trebuie să fie aproape exactă, la milimetru, pentru a evita probleme potențial periculoase. Pentru aceste tipuri de măsurătoriapelăm la micrometru.

Read more: Ce este un micrometru și sfaturi pentru alegerea unuia
Economic

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a demarat, la Arad, o amplă Campanie de informare în rândul fermierilor, dedicată exclusiv măsurilor delegate de AFIR către APIA, din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020. Scopul este de a eficientiza implementarea acestora și de a crește gradul de absorbție a fondurilor aferente măsurilor de dezvoltare rurală.

Read more: Sesiune în Prahova, în februarie, în cadrul campaniei de informare în rândul fermierilor, cu...
Economic

Grupul KMG International, prin subsidiarele sale – Rompetrol Rafinare și Rompetrol Dowstream, a dezvoltat și lansat în Romania carburantul premium de iarnă - Xtreme Winter EfixS Diesel. Cu o cifră cetanică de minimum 55, acesta reprezintă o combinație unică pentru funcționarea optimă a motorului în condiții de iarnă severă, de până la -35 de grade Celsius.

Read more: Carburant premium de iarnă, produs în premieră la rafinăria Petromidia
Economic

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunţat că beneficiarii pot depune, până la 31 ianuarie, Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 octombrie - 31 decembrie 2019, adică în ultimul trimestru al anului trecut.

Read more: Fermierii depun la APIA Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile...
Joomla SEF URLs by Artio