Economic

Economic

Retailerul Mega Image a anunțat miercuri că retrage de la vânzare două produse pe bază de anșoa. Potrivit unui comunicat remis de companie, acestea ar conține esteri ai acidului ftalic. Ftalații sunt niște săruri folosite la combaterea țânțarilor și ca plastifiant în industria maselor plastice, pentru a le face mai flexibile.

 

Read more: Magazinele Mega Image retrag două conserve de la vanzare. Ce au descoperit in produse
Economic

După ce a anunţat că va lansa un canal TV în format 4K, operatorul RCS&RDS derulează în prezent o companie prin care oferă noilor abonaţi televizoare 4K. Acestea pot fi achiziţionate în rate timp de 24 de luni. Preţul lunar pe care trebuie să îl plătească noii abonbaţi pentru televiziorul de ultimă generaţie este de 50 de lei, anunță media-max.ro

Economic

Eurodeputatului Siegfried Mureşan (PPE / PNL)a publicat luni o scrisoarea deschisă adresată premierului României, Vasilica-Viorica Dăncilă, şi lui Dănuţ Andruşcă, ministrul Economiei, în contextul anunţului Grupului Volkswagen privind căutarea unei facilităţi de producţie în Europa de Est. Consiliul de supraveghere al Grupului Volkswagen, cel mai mare producător de automobile din Europa şi al doilea cel mai mare producător auto din lume, a anunţat vineri, 16 noiembrie, că este în căutarea unei facilităţi de producţie în Europa de Est.

 

Read more: Ratăm și șansa asta? Volkswagen a anunţat că este în căutare de facilităţi de producţie în Europa...
Economic

​eMAG a inaugurat cu o săptămână înainte de Black Friday 2018 un depozit de proporții situat lângă comuna Joița din județul Giurgiu, depozit de dimensiunea a 20 de terenuri de fotbal, informează hotnews.ro

 

Read more: Investiție majoră eMAG, înainte de Black Friday. Depozit imens nou nouț unde lucrează 850 de...
Economic

Fondurile europene reprezintă cheia dezvoltării fulminante din ultimii ani a municipiului Oradea. Din 2008 până acum, administrația locală a obținut 250 de milioane de euro pentru proiecte de refacere a centrului orașului, de modernizare a sistemul de termoficare și de construire a unor poduri. Iar edilii nu se opresc aici: au depus proiecte pentru încă 170 de milioane de euro pentru construirea de traversări subterane, zone pietonale și linii de tramvai. 80 de milioane de euro au fost deja aprobați de autoritățile europene.

Read more: Orașul din România care s-a dezvoltat în 10 ani golind rezerva de fonduri europene a UE
Economic

Conform unei modificări a Codului Muncii adoptată, vineri, de Guvern, femeile pot munci până la vârsta de 65 de ani. Este vorba despre o Ordonanță de Urgență care modifică Legea nr. 53/2003.

 

Read more: Femeile vor putea opta să muncească până la vârsta de 65 de ani, dacă doresc acest lucru
Economic

Conducerea Romgaz a aprobat, la solicitarea Ministerului Energiei, în calitate de acționar majoritar, distribuirea în 2018 a unui dividend suplimentar de 1,3 lei/acțiune, ceea ce înseamnă 501 milioane lei în total.

 

Read more: În disperare după bani pentru pensii și salarii, statul obligă Romgaz să vireze dividende...
Economic

ANAF vine cu explicații suplimentare legate de modalitatea prin care va încerca să controleze veniturile nefiscalizate de la nunți, recunoscând, totodată, că este imposibil să se verifice tot. Astfel, inspectorii vor merge doar acolo unde există suspiciuni de fraudă. În plus, vor exista zone din țară în care nu se va trimite niciun fel de solicitare de informații, informează hotnews.ro

 

Read more: Casă de piatră! ANAF explică cum va verifica banii cheltuiți la nunți
Economic

Președintele ROMPAN, Aurel Popescu, a vorbit, vineri, la Indagra, despre scumpirile operate deja sau care urmează în sectorul pe care-l reprezintă. Acesta a anunțat o majorare cu 50% a prețului la covrigi, probabil gustarea zilnică a milioane de români, și o viitoare scumpire a pâinii, care va fi resimțită până la finalul lunii.

Read more: Președintele ROMPAN: Scumpirea exagerată a covrigilor, ca să nu-și umple oamenii buzunarele cu...
Economic

Șeful grupului Interagro a fost condamnat joi, de Tribunalul Bucureşti, la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare. În acelaşi dosar, Gheorghe Bunea Stancu, fost preşedinte al CJ Brăila şi fost preşedinte al PSD Brăila, a fost achitat pentru trafic de influenţă. Niculae a fost acuzat de săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

 

Read more: Dosarul Interagro. Ioan Niculae, condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare. Ce prejudiciu trebuie...