Economic

Economic

Cea mai nouă lista a locurilor de muncă vacante transmisă de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă arată  că în Prahova sunt disponibile, la acest moment, 1.224 de job-uri, în cadrul unor societăți private, dar și în instituții publice.

Read more: Ce societăți și instituții publice din Prahova fac recrutări în această perioadă. Uztel, Profi și...
Economic

Un ordin emis la finalul anului trecut permite acordarea unui sprijin financiar, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Prahova, în cadrul programului de restructurare/ reconversie a plantaţiilor viticole.

Read more: Sprijin financiar pentru agricultorii care vor să înființeze sau să modernizeze plantații de viță...
Economic

Un amplu exercițiu de intervenție pentru stingerea incendiilor a avut loc în data de 21.02.2019, în intervalul orar 22.00-24.00, la stația de pompare țiței Băicoi, aparținând societății CONPET S.A., situată în orașul Băicoi, în vecinătatea DN1. Acțiunea la una dintre cele mai importante stații de pompare a țițeiului din România s-a desfășurat sub coordonarea Detașamentului de Pompieri Câmpina, în baza unui scenariu ce a prevăzut un incendiu la unul dintre cele 4 rezervoare de stocare a țițeiului. 

 DSC4980Conform Planului de desfășurare a exercițiului cu forțe și mijloace în teren, 4 autospeciale și o autoscară au intervenit pentru stingerea incendiului simulat. „Intervenția de astăzi face parte din planul de acțiuni derulate de societatea CONPET, care, prin expertiza și personalul calificat, este pregătită să asigure securitatea transportului de țiței prin conducte și restabilirea, în cel mai scurt timp, a stării de normalitate la nivelul Sistemului Național de Transport al țițeiului, pe toate componentele declarate infrastructură critică.”- TIMUR-VASILE CHIȘ, director general CONPET S.A

La stația de pompare Băicoi se asigură recepția și depozitarea țițeiului pompat din stațiile Mislea și Băicoi Vest, în 2 din cele 4 rezervoare, și repomparea acestuia spre rafinăria Petrobrazi. CONPET S.A. deţine infrastructură critică naţională, în baza Hotărârii de Guvern nr. 1198/2012 privind desemnarea infrastructurilor critice naţionale. În acelaşi timp, Sistemul Naţional de Transport al Petrolului administrat de CONPET S.A. este de importanţă strategică, conform Legii Petrolului nr. 238/2004. Societatea este definită, prin lege, ca fiind de importanță națională și strategică.

 DSC4776
 DSC4576
IMG 3608

 

Economic

Mai multe firme mari din zonele industriale aflate în vestul țării îşi închid porţile sau îşi mută liniile de producţie în Ungaria sau Macedonia, iar mii de oameni vor rămâne fără locuri de muncă, în viitorul apropiat.

Read more: Mii de oameni vor ajunge șomeri. Mai multe fabrici din vestul țării își închid porțile sau se mută...
Economic

Concernul elvețian Rieker a anunțat că se retrage din România. Într-un comunicat de presă, compania anunță închiderea fabricii de încălțăminte de la Lugoj, cu aproape 700 de angajați, motivându-și decizia prin dificultățile pe care le-a întâmpinat în a găsi forță de muncă, costurile ridicate cu transportul salariaților și cu utilitățile.

Read more: Producătorul de încălțăminte Rieker închide fabrica din România. 700 de oameni rămân fără loc de...
Economic

Reprezentanții România Hypermarche resping categoric acuzaţiile Consiliului Concurenţei legate de fixarea preţurilor de revânzare pentru anumite produse şi susțin că au pus la dispoziția autorității documente din care rezultă tocmai contrariul aspectelor pentru care a primit uriașa amendă.

Read more: România Hypermarche (Cora) avertizează că va merge în instanță pentru amenda de peste 2,5 milioane...