Economic

Economic

Comisarul european Corina Creţu a criticat, vineri, ritmul în care unele state, inclusiv România, atrag fondurile europene, în special în domeniul infrastructurii de transport, deși acest capitol ar trebui să fie, în opinia sa, o prioritate pentru orice guvern.

Read more: Corina Crețu, "exasperată" de ritmul lent în care România atrage fondurile UE, în special banii...
Economic

Cei 90 de angajatori prezenți, vineri, la Ploiești și Câmpina, cu prilejul bursei locurilor de muncă pentru absolvenți, au selectat doar în jur de 160 de persoane în vederea încadrării. Interesul pentru oferta firmelor a fost deosebit scăzut.

Read more: Într-un județ cu 9.000 de șomeri înregistrați, doar 160 de persoane au fost selectate la bursa...
Economic

Vestea că românii vor fi somați de ANAF să declare cu cine au organizat nunta a creat vâlvă în spațiul public, fiind criticată inclusiv de ministrul de Finanțe, care a anunțat modificări ale legislației și a condamnat acțiunea Fisc-ului, pe care a numit-o, pe de-a dreptul, "hăituială".

Read more: Un nou anunț privind impozitarea nunților. Termenul de prescripție de cinci ani ar putea fi...
Economic

Angajator: Asociatia Grupul de Actiune Locala Ploiesti – Dezvoltarea Sustenabila a Zonelor Marginalizate din Municipiul Ploiesti (GAL Ploiesti)
Denumirea postului: Manager GAL (Cod COR 112029 - Manager)
Tipul contractului: Norma partiala, pe durata determinata, cu posibilitatea de prelungire
Locatia postului: Municipiul Ploiesti, judetul Prahova

 

Read more: ANUNT recrutare si selectie personal
Economic

Schimbare radicală în ghidul aferent programelor naționale "Rabla" și "Rabla Plus", începând din 2019. Românii nu vor mai putea da la casat decât autovehicule funcționale, care au ITP-ul valabil. Autoritățile au luat această decizie pentru a accentua componenta programelor privind eliminarea, din circulație, a vehiculelor care poluează.

Read more: Autovehiculele fără ITP valabil nu vor mai putea fi casate prin programele "Rabla" și "Rabla Plus"
Economic

PSD şi ALDE au ajuns la un consens în privinţa modificărilor la legea offshore, liderul deputaţilor PSD Daniel Suciu precizând că, în urma şedinţei din coaliţie, s-a decis ca 50% din producţia de gaz din Marea Neagră să se tranzacţioneze pe bursa din România, iar investiţia celor care operează să se deducă maxim 30% din impozitul pe venitul suplimentar, titrează Agerpres.ro

 

Read more: Legea offshore. PSD și ALDE au căzut de acord. 50 la sută din producția de gaz să se...
Economic

Incident grav în rețeaua unei bănci care operează pe piața din România. Tranzacțiile a 225.525 de clienți ai ING au fost dublate, lucru constatat și de autoritățile care au demarat verificări în urma reclamațiilor care s-au propagat și în spațiul public.

Read more: ANPC a amendat ING pentru dublarea tranzacțiilor a peste 200.000 de clienți!
Economic

Salata humus și salata de icre de crap și ceapă, marca proprie, comercializate prin rețeaua Carrefour România, fac obiectul unei alerte alimentare transmise de reprezentanții rețelei către Autoritatea Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. În anumite loturi a fost depistată prezența bacteriei Listeria monocytogenes.

Read more: Bacteria Listeria, depistată în mai multe produse alimentare comercializate de Carrefour România
Economic

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a făcut câteva anunțuri interesante în ultimele ore, enunțând posibilitatea ca salariul minim pe economie să fie majorat mai devreme decât era planificat, dar și că se impune o reformă aparatului bugetar unde cei care stau sunt de trei ori mai mulți decât cei care muncesc.

Read more: Bugetarii care vin degeaba la serviciu, pe făraș. Anunțul ministrului de Finanțe sugerează...
Economic

Ministerul Mediului implementează, de la 1 ianuarie 2019, o nouă politică legată de colectarea selectivă a deșeurilor, țara noastră făcând, astfel, pași importanți în alinierea la politicile de protecția mediului implementate deja la nivelul statelor avansate din cadrul Uniunii Europene.
Alături de promovarea unei strategii naționale inițiată de Ministerul Mediului prin care populația este încurajată să colecteze selectiv, gestiunea deșeurilor rezultate din ambalaje a devenit obligatorie și pentru agenții economici sau autoritățile publice prin prestatorii de servicii publice.

 

Read more: Ești companie și produci deșeuri din ambalaje? Ce trebuie să plătești și cum poți economisi bani...