Economic

Economic

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Prahova (APIA Prahova) informează potenţialii beneficiari cu privire la măsura de sprijin Investiţii în sectorul vinicol, aprobată prin Programul Naţional de Sprijin în sectorul vitivinicol 2019 – 2023 şi finanţată din Fondul European de Garantare Agricolă.

Read more: Sprijin pentru sectorul vinicol, din Fondul European de Garantare Agricolă. Ce investiții se...
Economic

Ministerul Mediului a lansat astăzi cea de-a XV-a ediție a Programului Rabla Clasic și cea de-a a IV-a ediție a Programului Rabla Plus, iar de vineri, 12 aprilie, persoanele fizice se pot înscrie la producătorii validați.

Read more: Persoanele fizice și juridice se pot înscrie, de vineri, în noua ediție a programelor Rabla și...
Economic

Ministerul Economiei a informat că Uniunea Europeană introduce un nou regulament care impune standarde de siguranță sporite pentru producătorii de vehicule cu motor, în încercarea de a reduce în mod semnificativ numărul deceselor și al vătămărilor rezultate în urma accidentelor rutiere. Reprezentanții instituției precizează și cu ce vor trebuie echipate, de acum, toate autovehiculele.

Read more: Noul regulament UE impune standarde de siguranță sporite pentru producătorii de autovehicule. Care...
Economic

Banca Centrală Europeană a anunțat că are în analiză proiectul OUG 114, însă că nu a emis deocamdată niciun aviz cu privire la acesta, după ce ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat că un răspuns care avizează proiectul a fost primit de la BCE încă de marți. Modificarea Ordonanței este pe ordinea de zi a ședinței de Guvern care are loc vineri dimineață. Printre cele mai importante prevederi sunt cele referitoarea la înlocuirea ROBOR cu un nou indicator care să fie luat în considerare în cazul creditelor pentru populație.

Read more: Banca Centrală Europeană infirmă anunțul ministrului de Finanțe privind OUG 114: "BCE NU a emis...
Economic

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunțat că, până în prezent, a efectuat plăți aferente Ajutoarelor Naţionale Tranzitorii (ANT), sectoarele vegetal și zootehnic, Campania 2018, în sumă totală de 88.844.226 euro, pentru un număr de 248.156  beneficiari.

Read more: APIA efectuează plăți aferente ajutoarelor naţionale tranzitorii (ANT). Care sunt cuantumurile...
Economic

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a făcut o serie de precizări privind clasificarea crescătoriilor de suine. Lămuririle vin după ce în spațiul public au fost vehiculate informații conform cărora gospodarii nu ar mai avea voie se crească, în curțile lor, mai mult de cinci porci.

Read more: Gospodarii care cresc mai mult de cinci porci trebuie să plătească impozit
Economic

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat că, din această săptămână, a început autorizarea la plată a beneficiarilor Măsurilor 14 şi 14T (fosta Măsura 215) – Plăți privind bunăstarea animalelor - pachet a) porcine și pachet b) păsări, Campania 2018.

Autorizarea la plată se face începând cu 20 martie, iar suma totală autorizată la plată este de 91.428.112,49 euro, din care 53.182.296,68 euro pentru bunăstare păsări şi 38.245.815,71 euro pentru bunăstare porcine și este finanțată în procent de 100% FEADR, au anunțat reprezentanții APIA.

Plata sprijinului financiar se efectuează în lei la un curs de schimb valutar de 4,6585 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 29 decembrie 2017, aplicabil cererilor depuse în anul 2018.

Sprijinul pentru bunăstarea animalelor are forma unei plăţi anuale fixe pe unitate vită mare (UVM) şi reprezintă o plată compensatorie pentru pierderile de venit şi costurile suplimentare suportate de fermieri care îşi asumă voluntar angajamente în favoarea bunăstării animalelor.

Economic

E demonstrat, deja, că problemele de infrastructură, traduse la multe capitole prin lipsuri aproape imposibil de trecut cu vederea, alungă mulți dintre investitorii care ar putea alege să-și extindă afacerile în România și să contribuie la bugetul național și creșterea ofertei de locuri de muncă. Și în rarele cazuri în care unii aleg să investească în țara noastră, autoritățile parcă depun eforturi să-i facă să regrete decizia. Un exemplu concret vine din Prahova.

Read more: Cum își bat joc autoritățile române de investitorii din țara noastră. Studiu de caz: semnul rutier...