Economic

Economic

Guvernul a adoptat primele măsuri concrete pentru limitarea impactului pe care epidemia de coronavirus îl are asupra economiei. Astfel, premierul a anunțat susținerea companiilor, prin suportarea șomajului tehnic, astfel încât angajații să nu fie dați afară, rambursarea TVA, creșterea bugetului pentru decontarea concediilor medicale.

Read more: Statul va suporta șomajul tehnic pentru angajații din companiile afectate de epidemie. Guvernul...
Economic

Guvernul pregătește măsuri pentru sectorul economic, care resimte deja puternic impactul epidemiei de coronavirus. Subiectul a fost una dintre temele principale ale ședinței de Guvern de miercuri seară.

Read more: Statul va susţine financiar, de la buget, efortul de plată a șomajului tehnic, a anunțat premierul...
Economic

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a emis un ordin conform căruia "efectuarea de controale la angajatori de către Inspectoratele Teritoriale de Muncă va fi suspendată în această perioadă".

Read more: Controalele ITM la firme, suspendate pe durata stării de urgență. Care sunt singurele verificări...
Economic

După nebunia care a pus stăpânire, în weekend, pe magazine, Autoritatea Națională pentru protecția Consumatorilor propune măsuri menite să protejeze clienții în fața unor posibile creșteri substanțiale de prețuri și pentru a preveni sincopele în aprovizionare.

Read more: Protecția Consumatorilor propune plafonarea prețurilor unor produse și limitări privind...
Economic

Angajaţii fabricii Ford de la Craiova vor intra în şomaj tehnic începând de joi şi vor beneficia de o indemnizaţie de 78% din salariul de bază, după ce conducerea grupului a luat decizia de a suspenda temporar, din 19 martie, producţia la principalele fabrici din Europa, conform unui comunicat remis, marţi, AGERPRES.

Read more: Coronavirus: Ford suspendă producția la Craiova. Angajații, în șomaj tehnic
Economic

Guvernul are în vedere rechiziționarea fabricii de biocide Hexi Pharma, închisă după ce, în urma tragediei de la Colectiv, s-a descoperit că aceasta livrase dezinfectanți neconformi spitalelor  din România.

Read more: Statul român ia în calcul rechiziționarea fabricii de biocide Hexi Pharma, închisă după scandalul...
Economic

Într-o scrisoare deschisă publicată de Asociația Marilor Rețele Comerciale din România, reprezentanții lanțurilor de magazine luate cu asalt de clienți în ultimele zile anunță că au stocuri suficiente, dar fac apel la cumpătare.

Read more: Marile rețele comerciale fac apel la clienți să fie "cumpătați și chibzuiți": "Există cantități și...
Economic

Grupul KMG International și-a activat, la începutul martie, planul de gestionare a situațiilor de criză, dupa ce a implementat încă de la începutul lunii februarie o serie de măsuri preventive, pe fondul extinderii noului virus COVID-19 la nivel mondial, informează KMG International într-un comunicat remis presei.

Read more: KMG International, grupul care deține Rompetrol, a implementat o serie de măsuri preventive pentru...
Economic

Reprezentanții Ploiești Shopping City modifică, de luni, programul mall-ului. Galeria comercială și restaurantele vor mai fi deschise doar opt ore pe zi. Măsura a fost luată în contextul epidemiei de coronavirus.

Read more: Ploiești Shopping City reduce programul începând de luni, pe fondul epidemiei de coronavirus
Economic

Mall-urile AFI Ploiești și AFI Cotroceni vor funcționa doar opt ore pe zi, în următoarea perioadă, potrivit unui comunicat de presă transmis în cursul zilei de vineri. Acest lucru nu va fi valabil și în cazul hipermaketurilor din incintă, care vor respecta programul obișnuit.

Read more: AFI anunță reducerea programului pentru mall-urile din Ploiești și Cotroceni
Joomla SEF URLs by Artio