Economic

Economic

Agenția Națională de Administrare Fiscală a anunțat că a demarat operațiunea“Iceberg”, o acțiune de amploare care se va derula pe tot parcursul acestui an și care va viza marile companii, indiferent de domeniul de activitate.

Read more: ANAF lansează operațiunea "Iceberg". Controale de amploare la toate marile companii
Economic

Moneda românească îşi continuă deprecierea în raport cu principalele valute de referinţă, depreciere începută la finalul lui 2018 şi accentuată în primele săptămâni ale acestui an, puse pe seama instabilităţii economice şi administrative din ţară şi a faptului că, în lipsa bugetului de stat pe 2019, instituţiile publice nu pot efectua investiţii noi şi, implicit, nu pot permite recircularea banilor în economie. În acest context, Banca Naţională a României (BNR) a anunţat luni un curs de referinţă de 4,7081 lei/euro.

Read more: CURS BNR: Euro a depăşit astăzi pragul de 4,7 lei
Economic

Programul "Rabla pentru electrocasnice" se extinde în 2019. Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat că şi programul va fi bugetat şi în acest an şi că există intenţia oficială de a modifica ghidul de finanţare astfel încât să poată fi achiziţionate, cu voucherele acordate, şi televizoare.

Read more: Programul Rabla pentru electrocasnice se extinde în 2019
Economic

Senatorul ALDE Danile Zamfir, președintele comisiei economice, a lansat acuzații grave, susținând că băncile ar profita de actualul mecanism pentru calcularea ROBOR astfel încât să trucheze valoarea acestuia, ceea ce duce la umflarea artificială a ratelor românilor, iar lucrurile s-ar face și cu știrea BNR. Acesta a anunțat că îi va chema în Parlament, pentru a da explicații, pe Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României, și pe președintele Consiliului Concurenței.

Read more: Un senator acuză că ratele românilor sunt "umflate" artificial, prin trucarea indicelui ROBOR
Economic

S.C. „Hale si Piete” S.A.  organizează marți, pe 22 ianuarie, de la ora 10.00, licitație deschisă pentru închirierea unor spații în Halele centrale și în celelalte piețe din Ploiești.

Read more: Hale și Piețe organizează prima licitație din acest an pentru închirierea unor spații comerciale
Economic

Ministerul Mediului are în vedere bugetarea, şi în 2019, a programului "Rabla pentru electrocasnice", iar ghidul de finanţare ar putea fi modificat prin adăugarea şi de alte echipamente, precum televizoarele, a anunțat, sâmbătă, ministrul de resort, vicepremierul Graţiela Gavrilescu.

Read more: "Rabla pentru electrocasnice", prelungit și în 2019. Autoritățile vor ca românii să-și poată...