Economic

Economic

Prognoza agrometeorologică publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), valabilă până pe 28 aprilie, arată că seceta pedologică moderată, puternică şi extremă se va înregistra în Dobrogea, pe arii extinse din Moldova şi Muntenia, local în estul, centrul şi sud-vestul Transilvaniei. Nord-vestul Banatului şi estul Olteniei vor fi afectate doar izolat.

Read more: Regiuni întregi afectate de secetă. Ministrul Agriculturii: "Recolta de cereale va fi foarte slabă"
Economic

Micile afaceri au fost printre primele și cel mai grav afectate de impactul economic al pandemiei și măsurilor impuse în contextul stării de urgență. Au fost, însă, și primele pentru care antreprenorii au găsit soluții de supraviețuire. Ba chiar unele idei au înflorit acum, dacă ne gândim la cele care se axează pe livrarea la domicilu sau comerțul on-line. Din păcate, în unele cazuri, noul tip de relație cu clienții, deși implementat cu succes, nu a fost suficient pentru ca lucrurile să rămână  pe linia de plutire.

Read more: Mici afaceri care au încercat să supraviețuiască în situația actuală, puse pe butuci de propriii...
Economic

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a anunțat vineri dimineață demararea programului guvernamental IMM Invest, de ajutare a întreprinderilor mici și mijlocii să-și continue activitatea. Plafonul de garantare a creditelor asigurat de guvern este de 15 miliarde de lei (3% din PIB) și poate fi majorat, dacă va fi nevoie, a precizat ministrul.

Read more: Ministrul Finanţelor anunţă o alocare de 15 milioane de lei pentru garantarea creditelor pentru...
Economic

Rompetrol Bulgaria, companie membră a KMG International, a deschis oficial o nouă stație de carburanți în Shumen, oraș situat la 90 km vest de orașul Varna, pe Autostrada A2 care leagă Marea Neagră de capitala Sofia, potrivit unui comunicat de presă. Shumen este cunoscut în Bulgaria pentru dezvoltarea din sectoarele auto, materialelor de construcții și magazinelor de mobilier.

Read more: Rompetrol Bulgaria a deschis a 56-a stație de carburanți, în orașul Shumen
Economic

Vrei să achiziționezi o friteuză, dar nu știi pe care să o alegi? Te întrebi dacă merită să cumperi un astfel de produs? În acest articol, îți vom arată care sunt cele mai importante specificații pentru o friteuză, dar și câteva modele de friteuze pentru a te ajuta să faci o achiziție informată.

Read more: Cum să alegi cea mai bună friteuză
Economic

Pandemia de coronavirus a trimis peste un milion de oameni în şomaj tehnic, iar alte sute de mii de angajaţi din sectorul privat şi-au pierdut definitiv locurile de muncă. În acest context, Guvernul liberal încearcă să găsească măsuri de solidaritate socială. Altfel spus, criza economică să fie suportată şi de bugetari, nu doar de privaţi. Pensiile nu vor mai fi mărite cu 40%, dublarea alocaţiilor va fi din nou amânată, iar demnitarii vor avea lefurile tăiate, susţin surse politice pentru Adevărul. Bugetarii vor fi însă cel mai puţin afectaţi.

Read more: Guvernul pregăteşte mai multe măsuri de criză. Ce se va întâmpla cu alocaţiile, pensiile şi...
Economic

COLESIU DIANA ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ anunță publicul asupra luării deciziei de emitere a avizului de mediu necesar adoptării planului "CONSTRUIRE 2 IMOBILE P+3+4 RETRAS CU DESTINAȚIA DE LOCUINȚE COLECTIVE, CU ALEI PIETONALE ȘI CAROSABILE, LOCURI DE PARCARE, ORGANIZARE DE ȘANTIER, amplasat în PLOIEȘTI, str. CORNĂȚL, NR. 7, de anu se supune evaluării de mediu pentru planuri și programe.

Read more: ANUNȚ PUBLIC PRIVIND DECIZIA ETAPEI DE ÎNCADRARE  - COLESIU DIANA ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ
Economic

CARTE DE VIZITĂ IMPRESIONANTĂ. O carieră de aproape jumătate de secol în industria de prelucrare a țițeiului, un nume cunoscut și respectat atât în țară, cât și peste hotare – acesta este Alexandru Nicolcioiu. Atât din poziția de fost director al rafinăriei Petromidia Năvodari / membru al Consiliului de Administrație al companiei între 1979 și 2016, cât și din cea de actual consilier al CEO-ului KMG International, grup care deține Rompetrol Rafinare, viața lui Alexandru Nicolcioiu se identifică cu istoria complexă a industriei de rafinare din România. În decursul celor peste 45 de ani de activitate profesională, Alexandru Nicolcioiu a trăit momentele de vârf – construirea colosului Petromidia, declinul postdecembrist, dar și revirimentul spectaculos din prezent. 

  • Salvată în anii 90 de la lichidare, rafinăria din Năvodari a intrat în 2001 în familia Rompetrol.
  • Din 2007, odată cu preluarea de către Grupul KMG International a pachetului majoritar de acțiuni, rafinăriile Petromidia și Vega au devenit parte integrantă din același grup, dezvoltându-se într-o sinergie perfectă.
  • De atunci, cele două rafinării-surori înregistrează, an de an, performanțe importante, ambele fiind beneficiarele unei strategii investiționale masive, de sute de milioane de dolari, în scopul modernizării instalațiilor, eficientizare operațională și scăderea continuă a impactului asupra mediului.
  • Am încercat să aflăm, de la Alexandru Nicolcioiu, detalii despre trecutul tumultos al acestei industrii și câteva gânduri legate de viitorul industriei petroliere, în interpretarea unui veritabil profesionist în domeniu.

Până în 1989, România avea 11 rafinării care funcționau consolidat, ca flux tehnologic, fiind ca o singură rafinărie

Read more: INTERVIU. Alexandru Nicolcioiu (Rompetrol, KMG International) - un destin aflat în prima linie a...
Economic

KMG International, prin subsidiara Rompetrol Bulgaria, a donat 10.000 de litri de combustibil pentru susținerea autoritățlor bulgare în lupta împotriva pandemiei de COVID-19, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Read more: Rompetrol Bulgaria sprijină eforturile autorităților în lupta împotriva COVID-19
Joomla SEF URLs by Artio