Economic

Economic

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Prahova (APIA Prahova) a demarat, în această săptămână, campania de depunerea cererilor unice de plată pentru anul 2020. Termenul limită este 15 mai 2020.

Read more: APIA a demarat campania de depunere a cererilor unice de plată pentru 2020. Unde pot fi...
Economic

Cel mai recent raport de țară dat publicității de Comisia Europeană include prognoze sumbre pentru prahoveni. Județul va fi lovit în plin în perioada tranziției energetice și un număr mare de angajați va rămâne fără locuri de muncă.

Read more: Comisia Europeană prognozează că Prahova se va confrunta cu pierderi masive de locuri de muncă
Economic

Rompetrol Rafinare, parte a Grupului KMG International, a reușit în 2019 să se mențină pe un trend pozitiv al rezultatelor operaționale, cu valori record la materia primă procesată, producția de carburanți și vânzările pe piața internă. Cele două rafinării ale Grupului au înregistrat o creștere cu 7% a volumelor totale de materii prime procesate, iar Vega Ploiești a consemnat recorduri operaționale la producția de bitum (120 kt), respectiv producția de hexan (92 kt).

Read more: Vega, pe un trend pozitiv. Rezultate operaționale record pentru Rompetrol Rafinare, în 2019
Economic

De la izbucnirea scandalului "dieselgate", 24 de modele nu mai oferă nicio motorizare pe motorină, conform Centrului de Cercetări pentru Automobile (CCA) din Duisburg, Germania, care arată că, pentru alte 40 de modele, cererea pentru diesel a ajuns atât de scăzută că motorizarea de acest fel tinde să dispară și la ele.

Read more: Centrului de Cercetări pentru Automobile Duisburg: "Motorul diesel va muri". Zeci de modele nu mai...
Economic

BRÂNCA URSULUI – Heracleum sphondylium, cunoscută şi sub denumirea populară de “laba-ursului” sau “crucea pământului”, este o plantă din familia Apiaceae, ce are beneficii multiple asupra organismului. Este o plantă erbacee, bianuală, care crește  în tufișuri și poieni în zona montană, pe pajiști, la marginea drumurilor, râurilor, în șanțuri și livezi. Florile sunt grupate în mănunchiuri bogate de culoare albă sau roz pal.

Read more: BRÂNCA URSULUI, afrodiziacul cu iz autohton
Economic

Rompetrol Rafinare, companie din care face parte și rafinăria Vega din Ploiești, anunță implementarea cu succes a unui sistem modern de recuperare a gazului petrolier lichefiat, la nivelul rafinăriei Petromidia. Cu un efort investițional de 4,6 milioane de dolari, proiectul asigură o îmbunătățire a fluxului de producție și o reducere substanțială a emisiilor de dioxid de sulf. Cele două rafinării funcționează în sinergie perfectă. Petromidia îi asigură integral rafinăriei din Ploieşti materiile prime și semifabricate necesare obţinerii de produse speciale cu o valoare adăugată ridicată. Ambele rafinării beneficiază de programul investițional dezvoltat de grupul KMG International, actionarul majoritar Rompetrol Rafinare, menit să eficientizeze activitatea operațională și să reducă amprenta activităților asupra mediului.

Read more: Operațiunile de modernizare a rafinăriilor Petromidia și Vega continuă. Sistem de recuperare GPL...
Economic

"Mica afacere ploieşteană - Probleme şi soluții", un nou proiect al Asociației Prahova în Acțiune, aduce față în față micii antreprenori cu specialiști care le pot sugera rezolvări la provocările cu care se confruntă în administrarea afacerilor.

Read more: "Mica afacere ploieşteană - Probleme şi soluții". Programul Asociației Prahova în Acțiune vine în...
Economic

BNR a anunțat, vineri, cotații istorice pentru euro și dolar. Leul s-a depreciat și în raport cu lira sterlină și francul elvețian, iar gramul de aur s-a scumpit, în numai 24 de ore, cu patru lei!

Read more: Cotații record, vineri, pentru euro și dolar. Moneda europeană, peste pragul de 4,8 lei
Economic

Fiind declarată monument al naturii, angelica nu se recoltează din flora spontană. În scopuri medicinale, se cultivă la altitudini de 500-600 m, în apropierea apelor curgătoare, pe locuri adăpostite și însorite. Spontan, crește în zona montană și subalpină (500-1500m) pe locuri stâncoase și umede, în zonele cheiurilor, pe malul pâraielor, la marginea pădurilor.

Read more: Angelica – iarba celor 7 îngeri sau ”elixirul tinereții”, tratamentul ideal pentru problemele...
Joomla SEF URLs by Artio