Economic

Economic

În județul Prahova, sunt înregistrate 20912 companii care au un profit, la final de an, situat între zero și 100 de mii lei. Cu o cifră de profit între 100 și 500 de mii lei – 2245 de societăți, între 500 de mii și 1 milion – 399 societăți, între 1 milion și 5 milioane – 278 companii, între 5 milioane și 10 milioane – 37 companii, între 10 milioane și 50 de milioane – 29 companii, între 50 de milioane și 100 de milioane – o singură companie, mai mari de 100 de milioane – 3 companii.

 

Read more: Statistică economică la zi. Distribuția companiilor, în funcție de profit, la nivelul județului...
Economic

Începând cu data de 1 ianuarie 2019, ca urmare a scăderii tarifului reglementat la nivel de gros, pentru majoritatea planurilor tarifare va crește volumul de date (MB/GB) ce pot fi consumate în roaming, în Uniunea Europeană, Norvegia, Islanda și Liechtenstein, fără aplicarea unor taxe suplimentare. În plus, în cazul depășirii limitelor utilizării rezonabile a unor servicii în roaming, scad și suprataxele care pot fi aplicate consumului ulterior.

Read more: A crescut volumul de date ce pot fi consumate în roaming fără taxe suplimentare. Noi reduceri...
Economic

Joi, pe 27 decembrie, se dă startul cele de-a doua ediții a programului Start Up Nation, prin care pot beneficia de finanțare nerambursabilă până la 10.000 de IMM-uri.

Read more: START UP NATION - Finanțare nerambursabilă de până la 43.000 de euro, de la stat, pentru 10.000 de...
Economic

Între cifra de afaceri zero și 100000 RON avem, la nivelul județului Prahova, un număr de 14114 companii. Între 100 de mii și 500 de mii cifră de afaceri anuală, în județ activează un număr de 5553 de companii, între 500 de mii și 1 milion RON cifră de afaceri există un număr de 1459 firme, între 1 milion și 5 milioane avem 1991 de companii, între 5 milioane și 10 milioane există 322 companii, între 10 milioane și 50 de milioane 339, între 50 de milioane și 100 de milioane – 57, mai mari de 100 de milioane RON anual – 55 de firme. Aceste cifre arată că până în 500 de firme generează principalele activități economice ale județului Prahova. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Citește și: Economia prahoveană, dominată de microîntreprinderi. DISTRIBUȚIA companiilor pe mărime în județul Prahova

Economic

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a publicat, în consultare publică, proiectul de Ordonanță de Urgență care introduce mai multe măsuri ce urmează a fi aplicate de anul viitor. Unele dintre ele au fost prezentate deja de ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, într-o declarație publică.

Read more: Taxa pe lăcomie, plafonarea prețului la gaze și pilonul de pensii, printre modificările din...
Economic

Reprezentanții Auchan au trimis, în ultimele zile, mai multe notificări către Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, anunțând decizia de rechemare a unor produse alimentarea care ar putea să nu fie sigure pentru consum.  

Read more: Produse retrase din magazinele Auchan pentru că ar putea fi contaminate cu Listeria monocitogenes
Economic

Dacă în 2008, numărul mediu de angajați în companiile din județul Prahova era de 10, cu o creștere în 2009 la 13, în următorii ani se înregistrează o scădere lentă, dar sigură. În 2015, companiile prahovene înregistrau o medie de 7 angajați, iar în 2016 și 2017 un număr de 6 angajați, ceea ce poate însemna atât o reducere a bazei de recrutare, dar și o micșorare a activității companiilor din județ. Având în vedere constanța cifrei de afaceri, statistica poate releva și o posibilă creștere a randamentului angajaților, în ciuda reducerilor numărului de angajați. Date prelucrate cu ajutorul Termene.ro

Citește și: ANALIZĂ. Prahova, JUDEȚ MARE CU CIFRE MICI. Ce pierderi, datorii și profit înregistrează antreprenorii

Economic

Suspecții de evaziune fiscală scapă de acuzaţii dacă unul dintre ei plătește prejudiciul total. Este o modificare a Legii evaziunii fiscale adoptată, marți, de deputații juriști. Amendamentul a fost votat de social-democrații din Comisia Juridică a Camerei Deputaților, spre nemulțumirea parlamentarilor opoziției.

 

Read more: Deputații juriști: Evazioniștii scapă de dosar dacă plătesc prejudiciul
Economic

Media cifrei de afaceri nete a companiilor prahovene în ultimii zece ani variază în jurul palierului de 2 milioane de RON anual, cu un minim în 2009 de 160615 RON și un maxim în 2011 de 2108024 RON, arată datele statistice furnizate de Ministerul Finanțelor.

 

Read more: ANALIZĂ. Prahova, JUDEȚ MARE CU CIFRE MICI. Ce pierderi, datorii și profit înregistrează...
Economic

În județul Prahova activează un număr de 50078 microîntreprinderi, 1218 întreprinderi mici și 210 companii mari și mijlocii. Marea majoritate a entităților economice din județul Prahova, respectiv un procent de 97.23%, par a asigura doar subzistența familiei antreprenorului. Termene.ro  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.