Economic

Economic

La exact o lună de la momentul lansării programului "Casa Verde" și la mai bine de două săptămâni de când au fost suspendate înscrierile, după înregistrarea a 13.271 de cereri în sistem, Administrația Fondului pentru Mediu vine cu detalii referitoare la măsura adoptată atunci.

Read more: PROGRAMUL CASA VERDE: Autoritățile anunță că au sesizat organele abilitate, pentru verificarea...
Economic

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a anunțat că în scurt timp vor fi operate modificări majore în ceea ce privește acordarea voucherelor de vacanță. Principala schimbare este legată de valoarea tichetelor, care va crește la 2.080 de lei în cazul în care acestea vor fi utilizate în anumite luni din an, când operatorii din domeniu nu sunt foarte solicitați.

Read more: Schimbări majore privind voucherele de vacanță. În anumite luni din an, acestea vor valora 2.080...
Economic

KMG International va acorda 100 de burse elevilor de liceu şi studenţilor cu performanţe remarcabile din Bucureşti, Constanţa şi Prahova. Candidaturile pot fi trimise la adresa dedicată programului, între 16 septembrie şi 20 octombrie, câștigătorii urmând să fie anunțați pe 1 noiembrie.

Read more: KMG International acordă 100 de burse, a câte 1.000 de euro, elevilor și studenților de excepție...
Economic

Apropierea începerii anului universitar dă peste cap piața imobiliară. În orașele care vor găzdui studenți, chiriile au explodat, tarifele ajungând la peste 300 de euro pentru o garsonieră și la 500 de euro sau chiar mai mult pentru apartamentele cu două sau trei camere.

Read more: Chiriile au explodat în orașele universitare. O garsonieră în București costă până la 330 de...
Economic

Contribuabilii care îşi plătesc impozitele şi taxele la timp ar putea beneficia, de la 1 ianuarie 2020, de un bonus de 3% din sumele achitate integral şi la termen. Anunțul a fost făcut de preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Mirela Călugăreanu.

Read more: Șeful ANAF promite o bonificație de 3%, de la 1 ianuarie, pentru cei care își achită datoriile la...
Economic

Rafinăria Petromidia Năvodari a aniversat împlinirea a 40 de ani de activitate într-un cadru festiv, la care au participat atât reprezentanți de la cel mai înalt nivel al Grupului KMG International, ai companiei Rompetrol, cât și seniorii rafinăriei, care au lucrat pe această platformă industrială încă de la primul transport de combustibil procesat aici în luna iulie 1979.

Read more: Rafinăria Petromidia Năvodari și-a aniversat cei 40 de ani de activitate. Drumul de la o idee până...
Economic

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) lansează o nouă ediție a programul "Litoralul pentru toţi". În acest an, între 1 și 30 septembrie, turiștii pot beneficia de cazare în stațiunile de la mare plătind între 50 și 140 de lei pe zi, în funcție de clasificarea unității alese.

Read more: La 1 septembrie începe o nouă ediție a programului "Litoralul pentru toți". 49 de hoteluri reduc...
Economic

Ministerul Finanţelor Publice propune o modificare radicală a cunoscutului program "Prima casă", care ar urma să se transforme în "O familie, o casă" şi, cumva previzibil, să capete o nuanţă socială. Modificările propuse vor ajuta familiile cu venituri mici şi cu mai mulţi copii, dar vor exclude din calcul potenţialii beneficiari cu venituri mai mari, probabil iniţiatorii considerând că aceştia s-ar putea încadra şi la un credit ipotecar. Proiectul vine la circ 10 ani de la lansarea "Prima casă" şi, coincidenţă sau nu, cu doar câteva luni înainte de alegerile prezidenţiale.

Read more: Programul "Prima casă" se schimbă complet şi va avea o componentă socială
Joomla SEF URLs by Artio