Economic

Economic

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunțat că intenţionează ca Direcţia Generală a Vămilor să iasă din subordinea Administraţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) şi să ajungă direct sub autoritatea ministerului pe care el îl conduce.

Read more: Eugen Teodorovici vrea să scoată Vama din subordinea ANAF şi s-o aducă la Ministerul Finanţelor
Economic

Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, a continuat și în prima jumătate a acestui an să își majoreze rezultatele operaționale, pe fondul investițiilor strategice realizate în ultimii ani. Astfel, volumul total de materii prime procesate la nivelul rafinăriei Petromidia a depășit în perioada ianuarie - iunie pragul de 3,1 milioane de tone, anunţă compania într-un comunicat de presă transmis miercuri.

Read more: Rompetrol Rafinare a atins un volum record de țiței procesat, după investiţii substanţiale în...
Economic

Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, anunță finalizarea cu succes a unei noi etape din programul de transformare digitală a rafinăriei Petromidia Năvodari: modernizarea instalațiilor de “In-Line Blending/Amestec în Linie” a carburanților.

Read more: Instalații modernizate și procese digitalizate, la Rompetrol Rafinare. Investiția se ridică la...
Economic

KMG International a anunțat lansarea noii ediții a programului de Internship „Pregătit pentru Carieră”. Timp de două luni, cei 88 de tineri din toată țara vor participa la programul menit să-i ajute să-și dezvolte competențele profesionale.

Read more: KMG International a lansat a XIX-a ediție a programului de Internship
Economic

Batalele de la Rafinăria Vega, în care vreme de aproape un secol au fost depozitate gudroane acide și reziduuri petroliere colectate în proporţie covârşitoare în perioada anterioară privatizării, sunt în plin proces de ecologizare, în cadrul unui proiect complex care are ca termen de finalizare anul 2022 și presupune investiții de câteva zeci de milioane de dolari.

Read more: Ecologizarea batalelor istorice de la Vega, unul dintre cele mai ample proiecte de mediu realizate...
Economic

Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, anunță o investiție majoră în perioada următoare, în modernizarea centralei termice a rafinăriei Vega din Ploiești, intervențiile propunându-și creșterea eficienței energetice, dar și să contribuie la continua reducere a impactului activităților sale asupra mediului înconjurător.

Read more: Rompetrol Rafinare investește aproape 2 milioane de dolari pentru modernizarea centralei termice...
Economic

În luna iulie, la Camera Deputaților a fost înregistrat proiectul care aduce o modificare deosebit de importantă Legii zootehniei. Inițiativa, susținută și de deputatul PSD de Prahova Laura Moagher, vrea să vină în sprijinul apicultorilor, prin introducerea crescătorilor de albine în categoriile reglementare de această lege.

Read more: Parlamentarul de Prahova Laura Moagher susține modificarea Legii zootehniei, în favoarea...
Economic

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, vrea să introducă o „taxă de solidaritate” pe toate pensiile mai mari de 10.000 de lei. Printre cei care vor fi vizați de această măsură se numără magistrații, personalul navigant, funcționarii publici parlamentari, corpul diplomatic, funcționarii Curții de Conturi și personalul auxiliar din instanțe. În schimb, nu se atinge nimeni de pensiile speciale ale parlamentarilor, care în unele cazuri depășesc această sumă.

Read more: Guvernul vrea să pună o taxă de 30% la toate pensiile care depăşesc 10.000 de lei, mai puţin cele...
Economic

Rompetrol Rafinare anunţă, prin intermediul unui comunicat remis presei, continuarea programului de remediere și ecologizare a batalelor istorice din cadrul rafinăriei Vega Ploieşti şi trecerea în etapa cea mai importantă – neutralizarea şi eliminarea efectivă a gudroanelor acide și a reziduurilor petroliere. Potrivit documentului citat, termenul de finalizare a lucrărilor este prognozat pentru 2022, efortul investiţional ridicându-se, conform estimărilor companiei, la câteva zeci de milioane USD.

Read more: Rompetrol Rafinare anunță neutralizarea și eliminarea gudroanelor acide și a reziduurilor...
Joomla SEF URLs by Artio