Sâmbătă, 19 August 2017
 

Economic

Statul vrea să ofere până la 40.000 de euro ajutor din fonduri europene pentru tinerii care nu sunt încadrați în vreo formă de învățământ și nici nu lucrează. Cu acești bani, ei ar trebui să-și deschidă afaceri, programul avantajându-i pe cei care au urmat școli profesionale sau licee cu profil tehnologic.

Ploieştiul, în topul oraşelor unde poţi demara uşor o afacere. Vezi de ce

Written by Ioana Popa  |  Created on Tuesday, 18 July 2017 09:38  |  Category: Economic

Întreprinzătorii români pot să demareze mai ușor o afacere în București, Oradea, Ploiești și Timișoara, unde înregistrarea TVA durează o săptămână, față de două săptămâni în Constanța și aproape trei săptămâni în Craiova, arată concluziile raportului Doing Business în Uniunea Europeană 2017, care evaluează cadrul de reglementare aplicabil mediului de afaceri și impactul asupra întreprinzătorilor locali în nouă orașe din România.

ANAF unifică toate bazele de date. Noua structură, realizată cu sprijinul STS

Written by Ioana Popa  |  Created on Monday, 17 July 2017 13:09  |  Category: Economic

Centrul Național pentru Informații Financiare este structura care va fi constituită cu susținerea STS și care ar urma să unifice toate bazele de date legate de fiscalitate.

Romania Curată: acțiunile la purtător protejează mai bine decât offshore-ul. Lista celor 384 de asemenea companii din România

Written by Ioana Popa  |  Created on Thursday, 13 July 2017 13:53  |  Category: Economic

Societățile cu acțiuni la purtător reprezintă o "specie" rară de vehicul de afaceri în România, iar la ele apelează doar câțiva "inițiați". Prin faptul că ascund identitatea proprietarilor "de facto" ai unei societăți comerciale, ele reprezintă paravanul perfect pentru operațiuni ilegale. Cea mai vizibilă dintre ele este "ocolirea" prevederilor legale care impun persoanelor cu funcții publice, în special înalților demnitari, să își declare transparent averile. O altă consecință, sunt de părere specialiștii consultați de România Curată, o reprezintă tentația ca prin astfel de vehicule să se comită infracțiuni economico-financiare.

ITM Prahova a sesizat Parchetul, la Ploiești, în urma controalelor din luna iunie. Inspectorii stau cu ochii pe constructori

Written by Ioana Popa  |  Created on Tuesday, 11 July 2017 11:40  |  Category: Economic

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat în luna iunie acţiuni de control în domeniul relaţiilor de muncă şi privind securiatea şi sănătatea în muncă, aplicând, în total, amenzi în valoare totală de 279.000 lei.

Fenomenele meteo extreme se reflectă și într-un bilanț dat publicității de Ministerul Agriculturii, privind situația lansărilor de rachete antigrindină de la începutul sezonului și până în prezent. Sute de proiectile au fost utilizate în unitățile specializate.

Practici abuzive în publicitatea stradală? Acuzații grave lansate de AFI Palace Ploiești

Written by Ioana Popa  |  Created on Thursday, 06 July 2017 12:47  |  Category: Economic

AFI Ploiești acuză nereguli care afectează industria de advertising din Prahova după ce, în cursul zilei de ieri, "mesajul unei campanii vechi de peste trei ani a reapărut fără acordul centrului comercial, readucând în fața publicului ploieștean o direcție de comunicare ce nu mai reprezintă poziția AFI de foarte mult timp".

Un nou magazin se deschide, miercuri, în Ploiești, în locul XXL Mega Discount

Written by Ioana Popa  |  Created on Wednesday, 05 July 2017 06:07  |  Category: Economic

Începând de miercuri, 5 iulie, ploieștenii au la dispoziție un nou magazin, în locul fostului XXL Mega Discount, închis la finalul anului trecut. Aici funcționează, începând de astăzi, al doilea magazin Penny Market din municipiu.

Proprietarii de păduri din zone protejate vor primi de la stat compensații de 285 milioane lei

Written by Ioana Popa  |  Created on Tuesday, 04 July 2017 08:59  |  Category: Economic

Valoarea totală maximă aferentă schemei de ajutor pentru perioada 2017–2020, în cazul persoanelor care dețin suprafețe de pădure în zone protejate, a fost estimată la 285 milioane lei. Pentru anul 2017, valoarea totală maximă este de 19 milioane lei.

Energia electrică se scumpește cu 8% de la 1 iulie

Written by Ioana Popa  |  Created on Friday, 23 June 2017 13:59  |  Category: Economic

Consumatorii casnici vor plăti cu până la 8% mai mult pentru energia electrică, de la 1 iulie, conform unei decizii luate joi de Comitetul de reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Din 15 iunie, românii au roaming la tarife naționale în Uniunea Europeană

Written by Ioana Popa  |  Created on Thursday, 15 June 2017 15:27  |  Category: Economic

Începând cu data de 15 iunie 2017, minutele, SMS-urile și datele consumate în roaming în interiorul Uniunii Europene (UE) și tărilor din Spațiul Economic European (SEE) se vor scădea din resursele naționale incluse. După epuizarea acestora, consumul va fi tarifat la fel ca în România, în afara propriei rețele, dar în limitele unei utilizări rezonabile. Se realizează astfel trecerea completă la „Roam like at home", sistemul de tarifare european menit să protejeze utilizatorii de grija facturii de roaming în țările UE, dar și în Norvegia, Islanda și Liechtenstein (SEE).