Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
 

Economic

ANAF și-a asumat creșterea ratei de conformare voluntară la plată pentru TVA la 85% în 2018, urmând ca acest indicator să ajungă la 90% până în 2020, iar una dintre măsurile importante luate în îndeplinirea acestui obiectiv este introducerea plății defalcate a raxei pe valoare adăugată, mecanism pentru care se poate opta chiar de la 1 octombrie și care devine obligatoriu la începutul anului viitor.

Institutul Aspen România, în parteneriat cu Primăria Ploieşti, Consiliul Judeţean Prahova, Universitatea de Petrol şi Gaze Ploieşti şi Camera de Comerţ şi Industrie Prahova organizează în premieră la Ploiești, pe 27 septembrie, Aspen Energy Summit, eveniment derulat anual de Institutul Aspen România.

Producătorul american de ambalaje din PET Plastipak investeşte două milioane de euro pentru extinderea unităţii de producţie pe care o are în oraşul Urlaţi din judeţul Prahova.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a anunțat că, începând din această săptămână, primește prin centrele județene cererile pentru finanțare, în a doua sesiune din acest an aprogramului "Prima împădurire".

După șapte ani de pierderi și cu datorii care ajung la 240 de milioane de lei, Upetrom 1 Mai SA și-a cerut insolvența, la începutul acestei luni, solicitarea fiind aprobată de instanță pe 11 august.

 

Un nou scandal al emisiilor. Înmatriculări interzise pentru un model de lux

Written by Anca Visan  |  Created on Monday, 21 August 2017 15:32  |  Category: Economic

porsche cayenneAgenţia rutieră din Elveţia a impus o interdicţie prealabilă noilor înmatriculări ale vehiculelor Porsche Cayenne cu software de manipulare a motorului diesel. Vestea vine după ce Germania a anunţat luna trecută retragerea a mii de vehicule afectate, notează Deutsche Welle, citată de Adevărul.

Ministerul Finanțelor Publice a modificat proiectul de ordonanță referitor la plata defalcată a taxei pe valoare adăugată.

Sectorul construcțiilor a cunoscut o scădere semnificativă, în primele șase luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă din 2016, relevă datele publicate miercuri de Institutul Național de Statistică.

Românii nu vor mai avea magazine ale marilor rețele la o aruncătură de băț, iar dacă vor dori să cumpere din hipermarketuri vor trebui să se deplaseze până la periferie. O propunere legislativă în acest sens prinde contur și beneficiază inclusiv de suportul Ministerului Agriculturii.

Activitatea de tele-muncă (munca la distanță) este o transpunere a conceptului de "teleworking", prevăzut în majoritatea statelor europene și va fi reglementată și în România, stabilește un proiect de lege aprobat recent de Guvern.

Un proiect de ordonanță pentru modificarea Codului fiscal se referă la majorarea accizelor pentru benzină şi motorină, măsură pe care Guvernul o justifică prin scăderea încasărilor din aceste taxe. În prețul de la pompă, acest lucru ar însemna o scumpire de cel puțin 10%.