Miercuri, 17 Ianuarie 2018
 

Economic

Benzina şi motorina se vor scumpi din nou, în această lună. Avertismentul specialiştilor

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 16 November 2017 14:41  |  Category: Economic

benzinaPână la sfârşitul acestei luni, benzina şi motorina se vor scumpi cu cel putin 4% faţă de preţurile actuale. Este estimarea specialiştilor pe baza cotaţiilor petrolului pe bursele internaţionale şi a deprecierii leului în faţa dolarului american, moneda în care se tranzacţionează ţiţeiul.

Finanțare de până la 10.000 de euro, pentru mai multe tipuri de vehicule, prin Rabla Plus. Ce șanse are programul, în România?

Written by Ioana POPA  |  Created on Thursday, 16 November 2017 12:46  |  Category: Economic

Ministerul Mediului a modificat Ghidul aferent programului "Rabla Plus". Noile reglementări vor fi valabile din 2018 și sunt gândite să încurajeze și mai mult achiziția de vehicule electrice, pentru care sprijinul acordat de stat va ajunge la o cotă de 50%.

ANRE estimează, pentru 2018, noi scumpiri la gaze și energie electrică

Written by Ioana POPA  |  Created on Tuesday, 14 November 2017 11:33  |  Category: Economic

Noua conducere a Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) estimează scumpiri pentru consumatorii finali atât în ceea ce privește energia electrică, cât și gazele naturale, în principal ca urmare a majorării prețurilor de tranzacționare angro pe bursele de profil.

Leul, la minimul istoric. Efecte devastatoare pentru români, în afaceri și viața de zi cu zi

Written by Ioana POPA  |  Created on Tuesday, 14 November 2017 09:27  |  Category: Economic

Leul s-a depreciat considerabil în ultima perioadă, iar luni a atins cea mai scăzută cotație, în comparație cu euro. Moneda națională pare să-și continue deprecierea, unii anașiști estimând că, în scurtă vreme, un euro ar putea depăși pragul de 4,7 lei. Efectele pentru români, fie că vorbim despre afacerile lor sau viața de zi cu zi, sunt devastatoare.

Reducerea impozitului pe venit ar putea duce la creşterea impozitelor locale şi concedieri în administraţie

Written by Anca Visan  |  Created on Friday, 10 November 2017 16:45  |  Category: Economic

taxe si impozite mai mariMicșorarea de la 16% la 10% a impozitului pe venit ar putea aduce câțiva lei sau, după caz, câteva sute de lei la salarii, dar, în egală măsură, ar putea avea serioase efecte negative asupra vieții comunităților. Pentru simplul fapt că din cotele din impozitul pe venit primite, autoritățile locale susțin cheltuielile cu școlile, grădinițile și spitalele, fac unele investiții și cofinanțează proiectele europene. Ordonanța de urgență care consfințește modificarea Codului fiscal nu a apărut încă în Monitorul Oficial, dar vocile care vorbesc despre blocarea investițiilor, creșterea taxelor și impozitelor și, in extremis, despre restructurarea personalului sunt tot mai numeroase.

Principalele modificări aduse Codului Fiscal. DOCUMENT Guvern

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 08 November 2017 19:28  |  Category: Economic

calcul economicModificarea Codului Fiscal promulgată prin OUG de guvernul PSD-ALDE prevede reducerea numărului de contribuţii sociale de la nouă la trei, schimbări în ceea ce priveşte modul de impozitare al companiilor, îndeosebi pentru IMM-uri, şi reducerea impozitului pe venit de la 16 la 10%. Modificările aprobate în şedinţa de Guvern de miercuri vizează reducerea cotelor cumulate ale contribuţiilor sociale obligatorii, per total cu 2%, de la 39,25% la 37,25%, şi reducerea numărului contribuţiilor sociale de la 9 la 3, fiind menţinute: contribuţia de asigurări sociale (CAS), plătită pentru salariat; contribuţia de asigurări sociale de sănătate (CASS), plătită pentru salariat; contribuţia asiguratorie pentru muncă, suportată de angajator.

Proiectul Legii prevenției, care nu mai permite inspectorilor de la Fisc și ITM să aplice sancțiuni din prim, la constatarea unei contravenții, a fost adoptată, marți, de senatori.

Comisia Europeană face anunțul oficial! DEZASTRU pentru Guvernul Tudose: România, cel mai mare deficit din UE

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 25 October 2017 07:26  |  Category: Economic

mihai tudoseAproape s-a dublat deficitul față de prognoza PSD-ALDE pe 2017! Comisia Europeană a publicat marţi, 24 octombrie, datele Eurostat care arată că România a încheiat trimestrul II din 2017 cu un deficit de 4,1%, cel mai mare din Uniunea Europeană.

Compania niponă Calsonic Kansei a anunțat o investiție de amploare pentru Prahova, noua fabrică de aici urmând să creeze în jur de 300 de noi locuri de muncă, potrivit informațiilor comunicate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri.

Încă o veste proastă pe banii noștri: Indicele ROBOR a ajuns la cea mai mare valoare din ultimii trei ani

Written by Administrator  |  Created on Monday, 23 October 2017 12:59  |  Category: Economic

impozitIndicele ROBOR la trei luni, reper după care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a crescut luni la 1,85%, de la 1,84%, cât a fost cotat vineri, potrivit datelor Băncii Naţionale a României.