Duminică, 28 Mai 2017
 

Economic

Ministerul de Finanțe explică intrarea în actionariatul Teamnet a unei banci la care statul român deține 14% din capitalul social

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 14 March 2017 17:28  |  Category: Economic

teamnetBanca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BCDMN), înființată în 1994 de România și alte 10 țări a devenit acționar la Teamnet International, grup fondat de Sebastian Ghiță, împreună cu IFC - instituție din grupul Băncii Mondiale, la care România este de asemenea stât membru, dupa ce a analizat o solicitare primită din partea Teamnet de a participa la capitalul companiei, a precizat pentru HotNews.ro Ministerul Finantelor.

Firmele de asigurări auto cu cele mai mari întârzieri la plată

Written by Radu Danciu  |  Created on Monday, 13 March 2017 15:54  |  Category: Economic

despagubiri rcaFirmele de asigurare City Insurance şi Asirom au înregistrat, în prima jumătate a anului 2016, cele mai mari întârzieri la plăţile în dosarele de daună şi au cel mai mare procent de dosare în care plăţile au fost efectuate peste termenul legal de 10 zile, de peste 80% în cazul primei companii.

Billa dispare din România. Carrefour îi ia locul în toată rețeaua națională

Written by Administrator  |  Created on Sunday, 12 March 2017 23:49  |  Category: Economic

carrefour-billaBrandul Billa va dispărea de pe piaţa locală pană la finalul acestui an, au anunţat repre­zentanţii grupului francez Carre­four care a preluat operaţiunile din Romania ale lanţului de supermarketuri.

ANAF, înlocuită de ANABI. Din 27 martie, apare o nouă agenție care execută bunurile corupților

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 09 March 2017 09:52  |  Category: Economic

euro catuse coruptieLa finele acestei luni, Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), instituţia creată în 2015 cu scopul de a recupera prejudiciile produse prin infracţiuni, va deveni operaţională.

Creșterea salariilor la stat. Antreprenorii români contestă strategia Guvernului

Written by Radu Danciu  |  Created on Wednesday, 08 March 2017 08:40  |  Category: Economic

dragnea tariceanu grindeanuReprezentanții Romanian Business Leaders, comunitate de antreprenori și manageri români din diferite domenii, atrag atenția asupra posibilelor consecințe ale strategiei de creștere a salariilor bugetarilor.

UZTEL SA a ieșit din insolvență. Culisele unui faliment programat și drumul de la incapacitate de plată la salvare

Written by Johann BAUER  |  Created on Tuesday, 07 March 2017 18:20  |  Category: Economic

uztelSocietatea Uztel SA din Ploiești a reușit să iasă din insolvență după șase ani. Decizia a fost luată de magistrații Tribunalului Dolj, care au constatat că obligațiile de plată asumate prin planul de reorganizare au fost respectate.

#tehnologie. Noul telefon mobil Google Pixel 2 ar putea să renunțe la mufa jack pentru USB-C

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 07 March 2017 17:00  |  Category: Economic

google pixel 2Noul telefon mobil Google Pixel 2 ar putea să renunțe la mufa de jack, aparent în favoarea unui port USB Type-C care va putea fi utilizat atât pentru încărcarea și transferul de date, cât și pentru audio, scrie Android Central.

Lovitură pentru Nokia. Varianta nouă a legendarului 3310 nu poate fi utilizată în mai multe țări, printre care și SUA

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 07 March 2017 09:59  |  Category: Economic

nokia 3310Noul telefon Nokia 3310, care a făcut furori în întreaga lume, are deja o mare problemă: nu va putea fi folosit în numeroase state, printre care şi SUA.

Conpet SA, admisă în indicii reprezentativi ai Bursei de Valori București

Written by Radu Danciu  |  Created on Tuesday, 07 March 2017 09:32  |  Category: Economic

conpet cladireConpet SA a fost admisă în indicii reprezentativi BET și BET-TR ai Bursei de Valori București (BVB).
Anunțul a fost făcut vineri, 03.03.2017, în urma ședinței trimestriale a Comisiei Indicilor, în cadrul căreia, pentru prima dată, s-a luat decizia de extindere a numărului companiilor care fac parte din indicii BET și BET-TR, de la 10 la 12 companii.

Conpet S.A. a fost atent monitorizată de Bursa de Valori București, timp de șase luni, începând cu data de 5 octombrie 2016, dată la care compania a intrat pe lista companiilor eligibile (watchlist) pentru includerea în calculul indicilor BET și BET-TR.
Odată cu includerea în indicii BET și BET-TR, societatea Conpet este inclusă în cei 7 indici din totalul de 9, ceea ce se traduce prin performanță, stabilitate economico-financiară, transparență, vizibilitate și interes crescut al investitorilor din piețele de capital din România, dar și din străinătate.

La momentul actual, CONPET are o capitalizare bursieră de 829.391.182,4 lei și ocupă poziția 15 în „Top 25 al emitenților după capitalizare". Prețul acțiunii (COTE) s-a dublat, practic, de la momentul listării acțiunilor companiei pe piața reglementată, administrată de BVB, pornind de la 44 lei în 2013 și ajungând la 95,80 lei în 2017.
Creșterea spectaculoasă a prețului acțiunii Conpet se datorează unui management profesionist, centrat pe viziune și performanță.
„Obiectivul nostru a fost acela de a crește transparența și vizibilitatea companiei pe piața de capital, de a asigura o mai mare deschidere față de acționari și investitori, în scopul creșterii credibilității și atragerii de investiții pentru proiectele noastre strategice.

Conpet este o afacere de succes! Aprecierea valorii și rezultatelor companiei în rândul celor mai performante companii listate la Bursa de Valori București creează premisele necesare unei dezvoltări durabile a afacerii, atât pe plan intern, cât și regional și european.", a declarat Liviu Ilași, director general al Conpet S.A.

lia olguta vasilescuLia Olguţa Vasilescu susţine că salariile bugetarilor mai mici de 4.000 de lei se vor dubla, prin legea salarizării unitare.

Prahova este în cărți pentru o investiție majoră. Mitsubishi vrea să construiască o fabrică de 200 de milioane

Written by Administrator  |  Created on Saturday, 04 March 2017 08:46  |  Category: Economic

mitsubishi motors logoJaponezii de la Mitsubishi au fost miercuri la Guvern să întrebe ce le-ar oferi Romania ca sa-si deschida aici fabrica de motoare cu turbina pe care ar vrea sa o construiasca anul viitor. Una din zonele vizate ar fi Prahova, iar a doua este județul Timiș, titrează stirileprotv.ro.