Economic

Economic

KMG International a anunțat lansarea noii ediții a programului de Internship „Pregătit pentru Carieră”. Timp de două luni, cei 88 de tineri din toată țara vor participa la programul menit să-i ajute să-și dezvolte competențele profesionale.

Read more: KMG International a lansat a XIX-a ediție a programului de Internship
Economic

Batalele de la Rafinăria Vega, în care vreme de aproape un secol au fost depozitate gudroane acide și reziduuri petroliere colectate în proporţie covârşitoare în perioada anterioară privatizării, sunt în plin proces de ecologizare, în cadrul unui proiect complex care are ca termen de finalizare anul 2022 și presupune investiții de câteva zeci de milioane de dolari.

Read more: Ecologizarea batalelor istorice de la Vega, unul dintre cele mai ample proiecte de mediu realizate...
Economic

Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, anunță o investiție majoră în perioada următoare, în modernizarea centralei termice a rafinăriei Vega din Ploiești, intervențiile propunându-și creșterea eficienței energetice, dar și să contribuie la continua reducere a impactului activităților sale asupra mediului înconjurător.

Read more: Rompetrol Rafinare investește aproape 2 milioane de dolari pentru modernizarea centralei termice...
Economic

În luna iulie, la Camera Deputaților a fost înregistrat proiectul care aduce o modificare deosebit de importantă Legii zootehniei. Inițiativa, susținută și de deputatul PSD de Prahova Laura Moagher, vrea să vină în sprijinul apicultorilor, prin introducerea crescătorilor de albine în categoriile reglementare de această lege.

Read more: Parlamentarul de Prahova Laura Moagher susține modificarea Legii zootehniei, în favoarea...
Economic

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, vrea să introducă o „taxă de solidaritate” pe toate pensiile mai mari de 10.000 de lei. Printre cei care vor fi vizați de această măsură se numără magistrații, personalul navigant, funcționarii publici parlamentari, corpul diplomatic, funcționarii Curții de Conturi și personalul auxiliar din instanțe. În schimb, nu se atinge nimeni de pensiile speciale ale parlamentarilor, care în unele cazuri depășesc această sumă.

Read more: Guvernul vrea să pună o taxă de 30% la toate pensiile care depăşesc 10.000 de lei, mai puţin cele...
Economic

Rompetrol Rafinare anunţă, prin intermediul unui comunicat remis presei, continuarea programului de remediere și ecologizare a batalelor istorice din cadrul rafinăriei Vega Ploieşti şi trecerea în etapa cea mai importantă – neutralizarea şi eliminarea efectivă a gudroanelor acide și a reziduurilor petroliere. Potrivit documentului citat, termenul de finalizare a lucrărilor este prognozat pentru 2022, efortul investiţional ridicându-se, conform estimărilor companiei, la câteva zeci de milioane USD.

Read more: Rompetrol Rafinare anunță neutralizarea și eliminarea gudroanelor acide și a reziduurilor...
Economic

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Prahova (APIA Prahova) a început campania de efectuare a controlului la fața locului pentru cererile unice de plată eșantionate în acest scop, în conformitate cu prevederile legislației comunitare și naționale în vigoare.

Read more: APIA a început controalele la fermieri, pentru cererile unice de plată
Economic

Românii care nu au apucat să obţină un voucher de la stat, pentru achiziționarea de electrocasnice noi, se pot înscrie, de luni, 15 iulie, la cea de-a treia etapă a programului lansat de Ministerul Mediului, prin Administrația Fondului pentru Mediu.

Read more: De luni încep din nou înscrierile în programul "Rabla pentru electrocasnice"
Economic

Autoritatea Naționala pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) le atrage atenția utilizatorilor de telefoane mobile că, atunci când călătoresc în străinătate, dreptul să beneficieze de un „plafon” la utilizarea serviciului de internet mobil în roaming.

Read more: ANCOM: Operatorii, obligați să restricționeze accesul la internet mobil, în roaming
Economic

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a lansat, pe site-ul instituției, un chestionar în vederea elaborării Planul Național Strategic în contextul Politicii Agricole Comune 2021-2027.

Read more: Ministerul Agriculturii a publicat chestionarul referitor la Planul Național Strategic în...
Economic

Dacă ești tentat să faci carieră în acest domeniu, Minerva Studio din Ploiești te ajută să iei startul. Cursul pentru începători debutează pe 15 iulie și are loc după-amiaza, astfel încât, dacă ești deja angajat, să nu îți afecteze programul de lucru.

Read more: Minerva Studio organizează la Ploiești, începând din 15 iulie, curs de make-up artist pentru...
Joomla SEF URLs by Artio