Duminică, 22 Octombrie 2017
 

Economic

Un nou magazin se deschide, miercuri, în Ploiești, în locul XXL Mega Discount

Written by Ioana Popa  |  Created on Wednesday, 05 July 2017 06:07  |  Category: Economic

Începând de miercuri, 5 iulie, ploieștenii au la dispoziție un nou magazin, în locul fostului XXL Mega Discount, închis la finalul anului trecut. Aici funcționează, începând de astăzi, al doilea magazin Penny Market din municipiu.

Proprietarii de păduri din zone protejate vor primi de la stat compensații de 285 milioane lei

Written by Ioana Popa  |  Created on Tuesday, 04 July 2017 08:59  |  Category: Economic

Valoarea totală maximă aferentă schemei de ajutor pentru perioada 2017–2020, în cazul persoanelor care dețin suprafețe de pădure în zone protejate, a fost estimată la 285 milioane lei. Pentru anul 2017, valoarea totală maximă este de 19 milioane lei.

Energia electrică se scumpește cu 8% de la 1 iulie

Written by Ioana Popa  |  Created on Friday, 23 June 2017 13:59  |  Category: Economic

Consumatorii casnici vor plăti cu până la 8% mai mult pentru energia electrică, de la 1 iulie, conform unei decizii luate joi de Comitetul de reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Din 15 iunie, românii au roaming la tarife naționale în Uniunea Europeană

Written by Ioana Popa  |  Created on Thursday, 15 June 2017 15:27  |  Category: Economic

Începând cu data de 15 iunie 2017, minutele, SMS-urile și datele consumate în roaming în interiorul Uniunii Europene (UE) și tărilor din Spațiul Economic European (SEE) se vor scădea din resursele naționale incluse. După epuizarea acestora, consumul va fi tarifat la fel ca în România, în afara propriei rețele, dar în limitele unei utilizări rezonabile. Se realizează astfel trecerea completă la „Roam like at home", sistemul de tarifare european menit să protejeze utilizatorii de grija facturii de roaming în țările UE, dar și în Norvegia, Islanda și Liechtenstein (SEE). 

Magazinele mai mari de 1.000 mp ar putea fi date afară din orașe

Written by Ioana Popa  |  Created on Tuesday, 06 June 2017 06:46  |  Category: Economic

Asociația Companiilor de Distribuție de Bunuri din România (ACDBR) au cerut Guvernului scoaterea din orașe a magazinelor cu o suprafață mai mare de 1.000 de metri pătrați (mp).

ANAF: Spațiul Privat Virtual este disponibil, de acum, și pentru persoanele juridice

Written by Ioana Popa  |  Created on Friday, 02 June 2017 10:35  |  Category: Economic

Serviciul Spațiul Privat Virtual a fost lansat și pentru persoanele juridice, la trei ani de când acesta este disponibil pentru persoane fizice. Ele poate fi accesat direct sau prin împuternicit, dar și de către entităţilor fără personalitate juridică prin reprezentant legal, prin reprezentant desemnat sau prin împuternicit.

Cum poți afla cele mai bune oferte la gaze naturale și energie electrică

Written by Ioana Popa  |  Created on Thursday, 01 June 2017 13:41  |  Category: Economic

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei a lansat joi,  pe 1 iunie, un instrument de comparare a prețurilor, care să le permită consumatorilor români să aleagă cele mai bune oferte din partea furnizorilor de energie electrice și/sau gaze naturale.

Din 7 iulie 2017, firmele și persoanele fizice autorizate (PFA) vor fi identificate în Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) și printr-un cod de înregistrare unic la nivel european.

Japonezii de la Calsonic Kansei vor construi încă o fabrică la Ploiești

Written by Ioana Popa  |  Created on Tuesday, 30 May 2017 12:35  |  Category: Economic

Anul viitor, la Ploiești va apărea o a doua fabrică a japonezilor de la Calsonic. O întâlnire pe această temă a avut loc luni, cu Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Tot mai mulți români vor să devină antreprenori. Tendința de observă foarte clar în ultimele luni, când numărul societăților înființate la nivel național a crescut semnificativ față de aceeași perioadă a anului trecut.

coralIn urma unei contestatii depusa de operatorul CORAL IMPEX S.R.L. impotriva deciziei Primariei Municipiului Bucuresti de anulare a licitatiei avand ca obiect contractul "Servicii Publice de salubrizare-activitati de deratizare si combatere tantari in Municipiul Bucuresti", Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) da dreptate S.C. CORAL IMPEX S.R.L. si obliga Primaria Municipiului Bucuresti sa reanalizeze si sa reevalueze oferta depusa de S.C. CORAL IMPEX S.R.L.