Economic

Economic

Reprezentanții România Hypermarche resping categoric acuzaţiile Consiliului Concurenţei legate de fixarea preţurilor de revânzare pentru anumite produse şi susțin că au pus la dispoziția autorității documente din care rezultă tocmai contrariul aspectelor pentru care a primit uriașa amendă.

Read more: România Hypermarche (Cora) avertizează că va merge în instanță pentru amenda de peste 2,5 milioane...
Economic

Trei rețele de hypermarketuri și patru societăți, furnizori ai acestora, au fost fost amendate de Consiliul Concurenței, cu aproape 19 milioane de euro, pentru fixarea prețurilor de revânzare (de raft) în cadrul promoțiilor desfășurate de retaileri.

Read more: Amenzi de milioane de euro pentru Carrefour, Cora și Auchan. Hypermarketurile s-ar fi înțeles...
Economic

Contractul de termie încheiat de municipalitatea ploieșteană și Veolia expiră în aprilie, subiectul generând un imens scandal urmat de un blocaj total pe linie politică și administrativă: nimeni nu își asumă o decizie în sensul cerut de operator, care reclamă pierderi mari din cauza neajustării tarifului, o problemă care trenează de ani de zile. Normal, un vot pentru ajustarea tarifului, în sensul măririi acestuia, este coșmarul oricărui politician. E un joc de-a șoarecele și pisica. Nu are importanță calculul contabil, prevederea contractuală legată de ajustare, ci faptul că adversarul politic poate specula electoral votul dat pe hotărâre. Iar asta umple de groază orice politician pus în situația de a decide. Din păcate, jocul ăsta politic de doi lei poate genera o situație incredibilă: Ploieștiul să rămână fără apă caldă si căldură din iarna ce va urma. Explicația vine din experiențele recente în achiziții ale municipalității care, în ciuda aparatului birocratic care se lăfăie în cea mai fițoasă și corporatistă clădire din oraș, are rezultate zero la capitolul eficiență în perfectare documentație de achiziții. Și nu numai, după cum bine vedem.

Read more: Subiectul termiei la Ploiești: cum te poate lăsa clasa politică cu caloriferul rece în iarna...
Economic

Grupul britanic Vodafone, al doilea mare operator mondial de telefonie mobilă, a anunțat că va lua o "pauză" cu introducerea de echipamente Huawei în centrul reţelelor sale, până când ţările occidentale îşi vor soluţiona îngrijorările cu privire la activităţile grupului chinez.

Read more: Vodafone anunță că ia o "pauză" în introducerea echipamentelor Huawei
Economic

Agenția Națională de Administrare Fiscală a anunțat că a demarat operațiunea“Iceberg”, o acțiune de amploare care se va derula pe tot parcursul acestui an și care va viza marile companii, indiferent de domeniul de activitate.

Read more: ANAF lansează operațiunea "Iceberg". Controale de amploare la toate marile companii
Economic

Moneda românească îşi continuă deprecierea în raport cu principalele valute de referinţă, depreciere începută la finalul lui 2018 şi accentuată în primele săptămâni ale acestui an, puse pe seama instabilităţii economice şi administrative din ţară şi a faptului că, în lipsa bugetului de stat pe 2019, instituţiile publice nu pot efectua investiţii noi şi, implicit, nu pot permite recircularea banilor în economie. În acest context, Banca Naţională a României (BNR) a anunţat luni un curs de referinţă de 4,7081 lei/euro.

Read more: CURS BNR: Euro a depăşit astăzi pragul de 4,7 lei
Economic

Programul "Rabla pentru electrocasnice" se extinde în 2019. Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat că şi programul va fi bugetat şi în acest an şi că există intenţia oficială de a modifica ghidul de finanţare astfel încât să poată fi achiziţionate, cu voucherele acordate, şi televizoare.

Read more: Programul Rabla pentru electrocasnice se extinde în 2019
Economic

Senatorul ALDE Danile Zamfir, președintele comisiei economice, a lansat acuzații grave, susținând că băncile ar profita de actualul mecanism pentru calcularea ROBOR astfel încât să trucheze valoarea acestuia, ceea ce duce la umflarea artificială a ratelor românilor, iar lucrurile s-ar face și cu știrea BNR. Acesta a anunțat că îi va chema în Parlament, pentru a da explicații, pe Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României, și pe președintele Consiliului Concurenței.

Read more: Un senator acuză că ratele românilor sunt "umflate" artificial, prin trucarea indicelui ROBOR