Miercuri, 17 Ianuarie 2018
 

Economic

Producătorul american de ambalaje din PET Plastipak investeşte două milioane de euro pentru extinderea unităţii de producţie pe care o are în oraşul Urlaţi din judeţul Prahova.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a anunțat că, începând din această săptămână, primește prin centrele județene cererile pentru finanțare, în a doua sesiune din acest an aprogramului "Prima împădurire".

După șapte ani de pierderi și cu datorii care ajung la 240 de milioane de lei, Upetrom 1 Mai SA și-a cerut insolvența, la începutul acestei luni, solicitarea fiind aprobată de instanță pe 11 august.

 

Un nou scandal al emisiilor. Înmatriculări interzise pentru un model de lux

Written by Anca Visan  |  Created on Monday, 21 August 2017 15:32  |  Category: Economic

porsche cayenneAgenţia rutieră din Elveţia a impus o interdicţie prealabilă noilor înmatriculări ale vehiculelor Porsche Cayenne cu software de manipulare a motorului diesel. Vestea vine după ce Germania a anunţat luna trecută retragerea a mii de vehicule afectate, notează Deutsche Welle, citată de Adevărul.

Ministerul Finanțelor Publice a modificat proiectul de ordonanță referitor la plata defalcată a taxei pe valoare adăugată.

Sectorul construcțiilor a cunoscut o scădere semnificativă, în primele șase luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă din 2016, relevă datele publicate miercuri de Institutul Național de Statistică.

Românii nu vor mai avea magazine ale marilor rețele la o aruncătură de băț, iar dacă vor dori să cumpere din hipermarketuri vor trebui să se deplaseze până la periferie. O propunere legislativă în acest sens prinde contur și beneficiază inclusiv de suportul Ministerului Agriculturii.

Activitatea de tele-muncă (munca la distanță) este o transpunere a conceptului de "teleworking", prevăzut în majoritatea statelor europene și va fi reglementată și în România, stabilește un proiect de lege aprobat recent de Guvern.

Un proiect de ordonanță pentru modificarea Codului fiscal se referă la majorarea accizelor pentru benzină şi motorină, măsură pe care Guvernul o justifică prin scăderea încasărilor din aceste taxe. În prețul de la pompă, acest lucru ar însemna o scumpire de cel puțin 10%.


Proprietarii a câteva sute de mii de domenii.ro vor achita o taxă anuală de mentenanță, din primăvara anului viitor.

O ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Codului muncii, adoptată în ultima ședință de Guvern, modifică pedepsele pe care le riscă angajatorii, dacă folosesc munca la negru. Potrivit specialiștilor din domeniu, patronii nu mai riscă închisoarea, în aceste cazuri, ci amenzi usturătoare, niște sancțiuni mai realiste în condițiile în care, de obicei, în astfel de cazuri, se dispunea neînceperea urmăririi penale și vinovații scăpau basma curată.