Luni, 24 Iulie 2017
 

Economic

Creșterea salariilor la stat. Antreprenorii români contestă strategia Guvernului

Written by Radu Danciu  |  Created on Wednesday, 08 March 2017 08:40  |  Category: Economic

dragnea tariceanu grindeanuReprezentanții Romanian Business Leaders, comunitate de antreprenori și manageri români din diferite domenii, atrag atenția asupra posibilelor consecințe ale strategiei de creștere a salariilor bugetarilor.

UZTEL SA a ieșit din insolvență. Culisele unui faliment programat și drumul de la incapacitate de plată la salvare

Written by Johann BAUER  |  Created on Tuesday, 07 March 2017 18:20  |  Category: Economic

uztelSocietatea Uztel SA din Ploiești a reușit să iasă din insolvență după șase ani. Decizia a fost luată de magistrații Tribunalului Dolj, care au constatat că obligațiile de plată asumate prin planul de reorganizare au fost respectate.

#tehnologie. Noul telefon mobil Google Pixel 2 ar putea să renunțe la mufa jack pentru USB-C

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 07 March 2017 17:00  |  Category: Economic

google pixel 2Noul telefon mobil Google Pixel 2 ar putea să renunțe la mufa de jack, aparent în favoarea unui port USB Type-C care va putea fi utilizat atât pentru încărcarea și transferul de date, cât și pentru audio, scrie Android Central.

Lovitură pentru Nokia. Varianta nouă a legendarului 3310 nu poate fi utilizată în mai multe țări, printre care și SUA

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 07 March 2017 09:59  |  Category: Economic

nokia 3310Noul telefon Nokia 3310, care a făcut furori în întreaga lume, are deja o mare problemă: nu va putea fi folosit în numeroase state, printre care şi SUA.

Conpet SA, admisă în indicii reprezentativi ai Bursei de Valori București

Written by Radu Danciu  |  Created on Tuesday, 07 March 2017 09:32  |  Category: Economic

conpet cladireConpet SA a fost admisă în indicii reprezentativi BET și BET-TR ai Bursei de Valori București (BVB).
Anunțul a fost făcut vineri, 03.03.2017, în urma ședinței trimestriale a Comisiei Indicilor, în cadrul căreia, pentru prima dată, s-a luat decizia de extindere a numărului companiilor care fac parte din indicii BET și BET-TR, de la 10 la 12 companii.

Conpet S.A. a fost atent monitorizată de Bursa de Valori București, timp de șase luni, începând cu data de 5 octombrie 2016, dată la care compania a intrat pe lista companiilor eligibile (watchlist) pentru includerea în calculul indicilor BET și BET-TR.
Odată cu includerea în indicii BET și BET-TR, societatea Conpet este inclusă în cei 7 indici din totalul de 9, ceea ce se traduce prin performanță, stabilitate economico-financiară, transparență, vizibilitate și interes crescut al investitorilor din piețele de capital din România, dar și din străinătate.

La momentul actual, CONPET are o capitalizare bursieră de 829.391.182,4 lei și ocupă poziția 15 în „Top 25 al emitenților după capitalizare". Prețul acțiunii (COTE) s-a dublat, practic, de la momentul listării acțiunilor companiei pe piața reglementată, administrată de BVB, pornind de la 44 lei în 2013 și ajungând la 95,80 lei în 2017.
Creșterea spectaculoasă a prețului acțiunii Conpet se datorează unui management profesionist, centrat pe viziune și performanță.
„Obiectivul nostru a fost acela de a crește transparența și vizibilitatea companiei pe piața de capital, de a asigura o mai mare deschidere față de acționari și investitori, în scopul creșterii credibilității și atragerii de investiții pentru proiectele noastre strategice.

Conpet este o afacere de succes! Aprecierea valorii și rezultatelor companiei în rândul celor mai performante companii listate la Bursa de Valori București creează premisele necesare unei dezvoltări durabile a afacerii, atât pe plan intern, cât și regional și european.", a declarat Liviu Ilași, director general al Conpet S.A.

lia olguta vasilescuLia Olguţa Vasilescu susţine că salariile bugetarilor mai mici de 4.000 de lei se vor dubla, prin legea salarizării unitare.

Prahova este în cărți pentru o investiție majoră. Mitsubishi vrea să construiască o fabrică de 200 de milioane

Written by Administrator  |  Created on Saturday, 04 March 2017 08:46  |  Category: Economic

mitsubishi motors logoJaponezii de la Mitsubishi au fost miercuri la Guvern să întrebe ce le-ar oferi Romania ca sa-si deschida aici fabrica de motoare cu turbina pe care ar vrea sa o construiasca anul viitor. Una din zonele vizate ar fi Prahova, iar a doua este județul Timiș, titrează stirileprotv.ro.

lapteLegea 150/2016 privind comerțul alimentar a fost anunțată cu surle și trâmbițe, în binecunoscutul stil al noului tip de naționalism românesc, care a revenit la patentul de succes legat de grofii sugători de sânge mioritic. Clasa politică actuală trage de patriotism până la pierderea cunoștinței, fiind un subiect care dă bine la public, aduce voturi și timorează oponentul politic, fiindcă, nu-i așa, ești antiromân dacă poți ridica un semn de întrebare cât de mic asupra unui demers legislativ așa cum e legea amintită mai devreme, care obligă retailerii să pună în rafturi 51 la sută produse românești.

Sebastian Ignat/Facebook

Performanță românească: Navă construită la Galaţi, declarată cea mai bună din lume în 2016

Written by Administrator  |  Created on Sunday, 26 February 2017 13:39  |  Category: Economic

nava galati maerskPerformanţă de excepţie pentru Şantierul naval „Damen" din Galaţi, care a reuşit să-şi adjudece marele trofeu – „Offshore Support Ship 2017 Award" - la Gala industriei mondiale de profil (Offshore Support Journal Annual Awards), desfăşurată la Londra, în februarie 2017.

Săraci, dar scumpi: Un român plăteşte pe lapte la fel de mult ca un german, deşi câştigă de 5-6 ori mai puţin

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 23 February 2017 13:18  |  Category: Economic

lapteLactatele, brânzeturile şi ouăle costă în România puţin mai mult ca în Germania, deşi salariul mediu local de nici 450 de euro net lunar este de 5-6 ori mai mic decât la vecinii occidentali. Astfel, un litru de lapte la supermarket în România ajunge la 0,8-0,9 euro, la fel de mult ca în Germania sau Franţa. Preţul la aceste produse reprezintă peste 90% din media UE, deşi salariul mediu net lunar din România este al doilea cel mai mic după cel din Bulgaria, potrivit datelor biroului european de statistică Eurostat.

Moștenitorul gigantului Samsung a fost arestat

Written by Radu Danciu  |  Created on Friday, 17 February 2017 10:23  |  Category: Economic

leeMoștenitorul gigantului sud-coreean Samsung a fost arestat vineri, în cadrul unei anchete pentru corupție și trafic de influență care a dus la destituirea președintei țării, Park Geun-Hye, a anunțat justiția de la Seul, potrivit AFP.