Luni, 24 Aprilie 2017
 

Economic

Curtea de Conturi: Fiecare român avea de plătit 3.650 de euro în 2015 în contul datoriei publice

Written by Administrator  |  Created on Friday, 23 December 2016 13:56  |  Category: Economic

calcul economicDatoria publică a României a crescut în 2015 cu 6,82% faţă de 2014 şi cu 18,22% comparativ cu 2013, ajungând la 315.833 milioane de lei. Pe de altă parte, în aceeaşi perioadă, PIB-ul României a înregistrat o evoluţie pozitivă, atingând la sfârşitul anului 2015 valoarea de 712.832 milioane de lei, în creştere cu 11,80% faţă de nivelul înregistrat în anul 2013 şi cu 6,93% faţă de cel înregistrat în anul 2014.

Case de vacanță în România - o ofertă premium la forumul româno-olandez Romanian Business Day

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 29 November 2016 16:52  |  Category: Economic

case de vacantaValley 21, cel mai prestigios proiect de case de vacanță premium dezvoltat în România, la Vama Buzăului, a fost prezentat în cadrul unui seminar dedicat, inclus pe agenda forumului româno-olandez Romanian Business Day, eveniment ce a avut loc, la sfârșitul săptămânii trecute, pe celebrul stadion Gelredome din Arnhem, Olanda.

Cum pierde Ministerul Economiei banii pe care nu i-a cheltuit pentru programele destinate IMM

Written by Administrator  |  Created on Monday, 21 November 2016 18:26  |  Category: Economic

calcul economicMinisterul Economiei va pierde 35,4 milioane de lei (aproximativ 7,8 milioane de euro) din bugetul pe 2016, conform proiectului de rectificare bugetară propus de Ministerul Finanţelor. Banii ar fi trebuit să ajungă în economie, finanţând programele de stimulare a întreprinderilor mici şi mijlocii.

tirReprezentanţii transportatorilor le sugerează asigurătorilor de RCA (răspundere civilă auto) să părăsească România, dacă nu acceptă condiţiile impuse pe piaţa românească, anunţă Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România - COTAR.

Viitorul digital: Peste 60% din copiii care acum încep şcoala primară vor avea meserii care azi nu există

Written by Administrator  |  Created on Saturday, 12 November 2016 16:34  |  Category: Economic

copil cu smartphonePeste 60% din copiii care acum încep şcoala primară vor avea meserii care azi nu există, în contextul în care peste 50% din joburile actuale ar putea fi afectate de automatizare, companiile fiind preocupate de securitatea cibernetică, urmare a dependenţei de tehnologie, potrivit Business Magazin.

Fiscul îi scuteşte de executarea silită pe contribuabilii care nu şi-au încasat creanţele de la stat

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 10 November 2016 20:50  |  Category: Economic

calcul baniContribuabilii care nu şi-au încasat la timp creanţele comerciale de la instituţii ale statului vor fi protejaţi de executare silită, anunţă Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), într-un comunicat. „Prin art. 230 din Codul de procedură fiscală a fost reglementată o procedură specială de executare silită aplicabilă doar contribuabililor care, concomitent cu obligaţiile fiscale pe care le au de plătit statului, deţin şi creanţe asupra statului, concretizate în sume certe, lichide şi exigibile pe care le au de încasat de la instituţii sau autorităţi publice", precizează ANAF.

calcul economicUn antreprenor din Prahova a trimis o scrisoare pe adresa redacției în care semnalează situația în care a ajuns firma pe care o administrează, în urma unui cumul de factori generat de autoritățile statului: „Nu vreau să plec din țară. Nu vreau să pun lacătul pe ușa companiei și să trimit acasă cei aproape 100 de angajați pe care îi am și nici să sufere alte suflete care traiesc de pe urma lor. Apoi, chiar dacă am un sentiment de profundă dezamăgire, sunt absolut convins că am pierdut procesele pentru simplul motiv că este posibil ca judecătorii, la rândul lor îngropați și supraaglomerați cu dosare, să ajungă la o limită, la un fel de blazare. Nu exclud deloc ideea că pur și simplu, tracasați și obosiți, aceștia nu s-au uitat deloc peste probele depuse la dosar pentru că dacă ar fi făcut-o, mi-ar fi dat dreptate", se afirmă în scrisoarea deschisă trimisă de Marius Țapu.

vot parlament 1Comisiile de specialitate ale Parlamentului au decis majorări substanţiale de salarii în domeniul medical şi în educaţie, deşi salariile au crescut în aceste sectoare în medie cu 30% în ultimul an, informează Ziarul Financiar. Impactul bugetar anunţat de ministreul finanţelor este de 4,8 miliarde de lei, dar econo­miştii cred că el va fi mult mai mare. Potrivit acestora, majo­ra­rea nu va avea influenţă asupra bugetului pe 2016, dar va face un an 2017 extrem de dificil, în condiţiile în care cheltuielile sunt deja la limită.

Darius Meșca, finul lui Sebastian Ghiță, reconfirmat prin e-mail director general al Electrica Muntenia până pe 30 iunie 2017

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 01 November 2016 16:01  |  Category: Economic

darius mescaConsiliul de Administrație al monopolului regional de distribuție a energiei electrice Electrica Distribuție Muntenia Nord a aprobat, în urmă cu două săptămâni, prelungirea până la jumătatea anului viitor a mandatului actualului director general, Darius Meșca, aflat în fruntea companiei de 4 ani, din octombrie 2012. Darius Meșca este consilier județean PSD în cadrul CJ Prahova, ocupând în trecut și funcția de secretar de stat în Ministerul Energiei.

Proiect de lege: Multinaţionalele să plătească impozit pe împrumuturile acordate filialelor din România

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 27 October 2016 21:55  |  Category: Economic

impozitare progresiva salarii„Costurile excedentare ale îndatorării sunt deductibile doar până la 30% din câştigurile contribuabilului", se arată într-un proiect de lege privind „stabilirea normelor împotriva practicilor de evitare a obligaţiilor fiscale" iniţiat de un grup de 23 de deputaţi PNL.

Numărul românilor care lucrează în regim temporar s-a dublat în ultimii cinci ani

Written by Administrator  |  Created on Monday, 24 October 2016 13:11  |  Category: Economic

locuri-muncaPeste 67.000 de persoane au fost angajate în regim de muncă temporară în 2015 arată un studiu recent al Asociației Române a Agenților de Muncă Temporară (ARAMT). Această cifră reprezintă dublul celei din 2010, când se înregistrau 30.000 de angajați temporar.