Duminică, 28 Mai 2017
 

Economic

Vezi AICI topul celor mai vândute maşini din România

Written by Administrator3  |  Created on Friday, 06 January 2012 16:36  |  Category: Economic
jaguarCu 4.750 de autoturisme (38%) au scăzut cumpărările de maşini în decembrie 2011 faţă de decembrie 2010

MISTER. Ghici ce nu ştie lumea despre Microsoft Word!

Written by Administrator3  |  Created on Thursday, 05 January 2012 13:31  |  Category: Economic
computer_desktopCompania Microsoft a publicat recent lista celor mai citite cinci instrucţiuni pe care utilizatorii

Câmpina: Infracţiuni economice cu îmbrăcăminte „de firmă"

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 29 December 2011 15:13  |  Category: Economic
haineÎn ziua de 27.12.2011, lucrătorii Serviciului de Investigare a Fraudelor au efectuat o acţiune în vederea verificării activităţilor comerciale efectuate cu produse purtând mărci protejate.

Ce imprimantă îţi cumperi? Studiază Top 10 multifuncţionale în România!

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 13 December 2011 08:27  |  Category: Economic
HP-LaserJet-Pro-P110wSite-ul www.testecomparative.ro pune la dispoziţie Top 10 Imprimante şi Multifuncţionale. Conform reprezentanţilor site-ului, topul este realizat după scorul obţinut la o serie de teste ce includ calitatea printării, economia de cerneală pentru un toner, consumul de energie folosit, precum şi alţi parametri testaţi în laborator.

Ploieşti, printre municipiile criticate de Institutul pentru Politici Publice în legătură cu subvenţionarea gigacaloriei

Written by Administrator  |  Created on Friday, 09 December 2011 09:07  |  Category: Economic
gigacaloria„Guvernul răspunde pentru gaura neagră din sistemul actual de termoficare şi este obligat nu numai să rezolve criza, ci să prezinte soluţii urgente de eficientizare" - IPP

Punctul culminant al crizei subvenţionării sistemului centralizat de încălzire pare să fi fost depăşit recent, cel puţin la nivelul anului curent, însă Guvernul rămâne responsabil să găsească soluţii viabile, eficiente bugetar dar şi sustenabile, care să nu mai tergiverseze nişte decizii ferme ce se cer luate la nivel strategic în privința serviciului de termoficare, un serviciu aproape falimentar în majoritatea localităților din România, susţine Institutul pentru Politici Publice într-un comunicat remis presei.

Institutul pentru Politici Publice (IPP) solicită Guvernului să explice public care este politica de stat în ce priveşte sistemul centralizat de încălzire pe care are obligaţia să o aplice uniform la nivelul întregii ţări şi care sunt alternativele pe care are datoria să le analizeze.

STUDIU: Jumătate dintre români se aşteaptă la cel puţin încă trei ani de criză economică

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 07 December 2011 22:34  |  Category: Economic
criza_economica65% dintre romani se declară, în noiembrie 2011, afectaţi direct de una sau mai multe dintre cele patru probleme specifice crizei economice: pierderea locului de muncă, şomajul sau concediul forţat pentru o anumită perioadă de timp, scăderea veniturilor, pierderea parţială sau totală a investiţiilor. Comparativ, în iunie 2009, doar 39% dintre români se declarau afectaţi de criza economică. Acestea sunt datele apărute în cea mai recentă analiză realizată de Fundaţia Soros România în cadrul programului Studii Electorale Româneşti, realizat în noiembrie 2011.

evaziune_fiscalaNumărul infracţiunilor economice este într-o continuă creştere, aşa cum arată comunicările oficiale ale poliţiei prahovene. În fiecare zi, reprezentanţii Serviciului de Investigare a Fraudelor descoperă, în urma controalelor efectuate, nereguli legate de evidenţele contabile, de sustragere de la plata obligaţiilor fiscale către stat, până la întocmirea de acte fictive în contabilitate, în scopul recuperării de TVA.

Administratorii unei societăţi comerciale din Cornu sunt cercetaţi penal pentru că în perioada 26 octombrie 2006 – 30 octombrie 2008 au desfăşurat activităţi comerciale, au obţinut venituri pe care nu le-au înregistrat în evidenţa contabilă şi nu le-au declarat organelor fiscale, urmărind cu intenţie sustragerea de la plata  obligaţiilor fiscale corespunzătoare veniturilor obţinute.

Prejudiciul astfel cauzat de cei doi administratori este de aproximativ 63.000 lei.

Alţi şapte administratori ai unor societăţi comerciale sunt cercetaţi penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, fals şi uz de fals.

În perioada 01.07. 2007 – 11.06.2010, aceştia au înregistrat în contabilitatea societăţilor comerciale administrate operaţiuni fictive în scopul recuperării de T.V.A., solicitând statului rambursarea acestuia.

Prejudiciul astfel creat este în valoare de aproximativ 940.000 lei, iar pentru a „regla” evidenţele contabile ale tuturor societăţilor administrate de ei, au fost întocmite în fals documente fiscale între acestea.

Cercetaţi penal pentru emiterea de file C.E.C refuzate la plată

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 19 October 2011 20:40  |  Category: Economic

fila_cecDirectorul unei societăţi comerciale din Ploieşti este cercetat penal, pentru că în perioada Septembrie – Noiembrie 2010 a emis şase file C.E.C. cu dată falsă care au fost ulterior refuzate la plată, cauzând prin aceasta un prejudiciu 23.500 lei.

La fel a procedat şi O. Vasile, administratorul unei societăţi comerciale, care în luna aprilie a emis o filă C.E.C. cu dată falsă, care de asemenea a fost refuzată la plată. Prejudiciul cauzat de el este de 7.563 lei, recuperat în totalitate.

Tehnologie. HTC a fost învins în justiţie de către Apple / O instanţă americană respinge acuzele HTC legate de disputa patentelor

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 18 October 2011 08:06  |  Category: Economic

apple_htcProducătorul taiwanez de smartphone-uri HTC a primit o lovitură grea în bătălia sa împotriva Apple. Cele două companii sunt implicate în mai multe procese, acuzându-se reciproc de furt de tehnologie.

Comisia Americană de Comerţ a decretat că Apple nu a încălcat patentele reclamate de HTC, după ce compania taiwaneză a cerut Curţii să interzică importul mai multor produse Apple în SUA, reclamând disensiuni asupra originii unor patente între cele două companii.

Pagina de ştiri business a BBC World scrie că acţiunile HTC au scăzut cu şase procente imediat după anunţarea decizie Curţii Americane Internaţionale de Comerţ. Disputa între Apple şi HTC vizează patru patente legate de protecţia datelor, stocarea contactelor, informaţii şi alte date privitoare la sursele de alimentare ale dispozitivelor.

Decizia instanţei americane face parte dintr-o serie lungă de dispute între cele două companii, iar hotărârea actuală reprezintă, conform BBC, un alt pas înapoi pentru HTC, după ce în iulie, anul curent, producătorul taiwanez a fost acuzat de lezarea a altor două patente Apple, într-un caz judecat de aceeaşi instanţă.

Sursa: BBC World

Magazinele DM se extind şi în Winmarkt Grand Center

Written by Administrator  |  Created on Monday, 17 October 2011 21:37  |  Category: Economic

Winmarkt_Grand_Center_PloiestiMagazinul dm de la Ploiești urmează a fi deschis în cursul lunii noiembrie în centrul comercial Winmarkt Grand Center și se va întinde pe o suprafață de 350 mp. La Râmnicu Vâlcea dm drogerie markt va deschide în luna decembrie un magazin la parterul centrului comercial Winmarkt Cozia, pe o suprafață de 335 mp.

dm drogerie markt intră în categoria celor mai puternice magazine de retail specializate în beauty, wellness, baby şi uz casnic şi aduce în România o gamă proprie de produse (Balea, babylove, Sundance, etc.) despre a căror calitate vorbesc notele mari acordate de organizaţii independente germane şi austriece de cercetare a calităţii produselor: „Ökotest”, „Stiftung Warentest”, şi „Der Konsument”. Primele magazine dm au fost deschise în Germania în anul 1973; au urmat Austria în 1976, iar apoi devin membre ale familiei: Cehia, Ungaria, Slovenia, Croaţia, Slovacia, Serbia şi Bosnia.           În noiembrie 2007 s-a deschis şi primul magazin dm drogerie markt în România, la Timişoara, dm fiind prezent cu 41 de filiale în 25 oraşe din România.

„Ne face plăcere că parteneriatul început în 2010 urmează a fi dezvoltat cu următoarele deschideri de magazine dm în centrele comerciale Winmarkt, astfel dovedindu-ne un partener competent, de încredere şi pe termen lung.”, a declarat Mag. Milan RADIN M.B.A., Director General, dm drogerie markt.

„Suntem foarte bucuroși și mândri de parteneriatul pe care am reușit să-l consolidăm cu dm drogerie markt, rezultatele colaborării noastre de până acum confirmând importanța principalelor atuuri oferite de Winmarkt: locație strategică, vizibilitate, trafic consolidat și layout flexibil. ”, a declarat Alina Beşcheret, Commercial & Network Manager, Winmarkt.

Achiziţionată în aprilie 2008 de compania italiană Immobiliare Grande Distribuzione (IGD), Winmarkt este cea mai extinsă reţea de centre comerciale din România, având în proprietate 15 centre comerciale şi o clădire de birouri, în 13 oraşe. IGD este o companie listată la bursa din Milano, unul dintre cei mai activi jucători pe piaţa de real estate din Italia, cu o valoare a portofoliului de               1,8 miliarde Euro, conform ultimei evaluări realizate la sfârşitul anului 2010.

TEHNOLOGIE: OpticNet aduce IPv6 în Prahova

Written by Administrator  |  Created on Friday, 14 October 2011 11:48  |  Category: Economic

opticnet_IPv6Accesul la internet devine mult mai facil de astăzi. Utilizatorii din Prahova ai reţelei mondiale de calculatoare beneficiază de acum de IPv6 - o noutate absolută în judeţ, graţie investiţiei realizate de compania OpticNet! Este o provocare în lumea-virtuală, nu numai la nivel naţional, dar şi pe întreg mapamondul.

IPv6 este noua versiune de conectare la internet, mecanismul care permite comunicarea pentru un număr imens de dispozitive.

În judetul Prahova, primul furnizor de IPv6 (Internet Protocol, versiunea 6) este compania OpticNet, care oferă clienţilor acest serviciu chiar de astăzi.

Este un mare pas înainte pentru comunicarea pe internet, întrucât protocolul folosit în mod-curent este IPv4, creat în... 1977. Dar numărul de adrese pe care îl oferă versiunea patru s-a epuizat.

Pentru a extinde spaţiul de adrese, în ultimii ani au fost utilizate tehnologii care totuşi nu mai fac faţă cererii în creştere pentru conexiuni. De aceea a apărut IPv6, care aşadar măreşte foarte mult spaţiul de adrese de internet valabil pentru vechiul protocol IPv4.

Potrivit lui Sebastian Roman, CEO al OpticNet, operatorul de internet a reuşit să fie primul din judeţ care oferă clienţilor săi aceste servicii de ultimă oră, întrucât IPv6 oferă un număr enorm de adrese pentru ca fiecare din noi să aibă acces la internet. Şi unul cât mai performant.

În plus, varianta 6 oferă platforma necesară dezvoltării unor servicii şi mai avansate, deoarece utilizatorii de IPv6 vor dispune de adrese unice pe care le vor putea accesa direct oriunde în lume.