Duminică, 17 Decembrie 2017
 

Economic

petromPetrom a majorat, de marţi, preţul benzinelor comercializate în staţiile proprii cu şase bani pe litru.
Preţul motorinelor nu a fost modificat.
Ultima majorare a preţurilor operată de Petrom a avut loc pe 23 februarie, când preţul benzinelor a fost majorat cu 12 bani/litru şi cel al al motorinelor cu nouă bani/litru.

În ciuda politicii de restricţionare a creditelor de consum din ultimele luni, Banca Naţională a României a lansat o nouă posibilitate de finanţare pentru cei care au nevoie de bani pentru studii şi pentru necesităţi medicale.

Banca-Nationala-a-Romaniei

În ultimele luni, creditarea a devenit un sistem cu nenumărate bariere, în care băncile sunt obligate să respecte restricţiile impuse de BNR. Creditele de consum, chiar şi cele garantate cu ipotecă nu mai pot fi acordate decât pentru o perioadă de cel mult cinci ani. Mai mult, băncile trebuie să ia în considerare o posibilă creştere a dobânzii, o scădere a veniturilor, dar şi creşterea cursului de schimb valutar, menţionează conso.ro.

De curând, însă, legislaţia a permis băncilor să lanseze noi oferte de creditare, de data aceasta pentru studii şi pentru diverse necesităţi medicale. Deşi timidă, oferta actuală de pe piaţă cuprinde credite destinate studiilor postuniversitare, precum MBA, studii de perfecţionare, de recalificare, doctorat sau a doua facultate, inclusiv în străinătate, care pot fi acordate pe o perioadă de maxim zece ani. În ceea ce priveşte finanţarea cheltuielilor medicale, băncile au început să ofere credite pentru o perioadă de maxim 3 ani, pentru orice fel de tratamente în ţară şi străinătate, iar împrumuturile pot fi folosite chiar şi pentru operaţii estetice.

Rompetrol a scumpit benzina cu 14 bani pe litru. Din nou, cotaţiile internaţionale sunt de vină

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 11 April 2012 01:02  |  Category: Economic
rompetrolDe astăzi, vom da mai mulţi bani pe benzină. În prag de Paşte, Rompetrol a decis ridicarea preţului pentru combustibilul auto, cel mai scump sortiment ajungând la valoarea de 6,58 de lei litrul, iar unul dintre tipurile accesibile de benzină atingând recordul de 5,94 lei pe litru. În aceste condiţii, nu este de mirare că mulţi şoferi vor renunţa la maşina personală pentru drumurile la cumpărături, înaintea Paştelui, preferând alte mijloace de transport mai ieftine sau chiar o porţie de carne în plus în locul unei plimbări în afara oraşului.

Volkswagen crede că poate produce o berlină mai ieftină decât Dacia Logan

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 27 March 2012 18:39  |  Category: Economic
volkswagenCel mai mare grup auto european investighează oportunitatea lansării mașinii de 5.000 de euro, vestește "Automotive News", care citează un interviu acordat de Ulrich Hackenberg, șeful departamentului de cercetare și dezvoltare din cadrul VW, revistei "Auto Motor und Sport".

Oficialul german a precizat că mașina, o berlină încăpătoare, va fi vândută sub un brand low-cost dezvoltat special pentru pieţele emergente.

Integral, pe EVZ.RO

Prima Casă se modifică şi permite înstrăinarea înainte de cinci ani

Written by Administrator  |  Created on Monday, 26 March 2012 19:33  |  Category: Economic
prima_casaCadrul legislativ al programului guvernamental Prima Casă urmează a se modifica în regim de urgenţă, pentru a permite soluţionarea cât mai rapidă a unor probleme survenite în practică. Principalele modificări vizează posibilitatea înstrăinării înainte de cinci ani şi a intervenţiei asupra imobilului sau înlocuirea sa. Refinanţările încă nu au undă verde, titrează Capital
morocco_flagÎn perioada 20 - 26 martie 2012 se va află în  România într-o vizită de lucru,  o delegație de oameni de  afaceri din MAROC, condusă de Camera de Comerț , Industrie, Servicii și Turism Maroc - România și organizată  în colaborare cu Biroul de Promovare Comercial Economică de la Tanger și Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri din România.

Având în vedere succesul vizitelor anterioare în județul nostru ale diverselor delegații din Maroc, Camera de Comerț și Industrie Prahova va organiza cu această ocazie o scurtă întâlnire oficială cu oaspeții marocani  , ce se va desfășura vineri, 23 martie 2012, între orele 09.00 - 09.45, la sediul său din Ploiești, str. Cuza Vodă, nr.8, Sala Europa.

Cu această ocazie va avea loc Ceremonia de Semnare a Acordului de Colaborare bilaterală între Camera de Comerț și Industrie Prahova și Camera de Comerț , Industrie, Servicii și Turism Maroc - România.

Ministrul Agriculturii: Nu există nicio motivaţie pentru scumpirea cărnii de miel

Written by Administrator  |  Created on Saturday, 17 March 2012 22:10  |  Category: Economic
miel_carneMinistrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Stelian Fuia, consideră că nu există, la ora actuală, nicio motivaţie pentru a creşte preţurile la carnea de miel, în condiţiile în care "sectorul ovin este susţinut din bugetul Agriculturii prin subvenţii substanţiale", titrează Financiarul.ro

Ford Craiova a fost amendată de AVAS / Fabrica nu şi-a respectat contractul de privatizare

Written by Administrator  |  Created on Saturday, 17 March 2012 08:53  |  Category: Economic
ford_siglaFabrica producătoare de automobile Ford a avut vânzări de 33 de ori mai mici faţă de prognozele asumate în contractul de privatizare semnat cu statul român.

criza_economicaPIB-ul României a înregistrat a șasea cea mai mare creștere din UE în trimestrul al patrulea din 2011, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Față de trimestrul precedent s-a înregistrat o scădere cu 0,2%, ceea ce ne poziționează pe locul 12 în UE. Creșterea cu 2,1% a PIB poziționează România pe locul 6 în UE-24 (pentru care există date disponibile) în ultimul trimestru al anului 2011 față de aceeași perioadă a anului trecut. Media europeană a fost de 0,9%. Comparativ cu trimestrul anterior, PIB-ul a scăzut cu 0,2%, plasând România pe locul 12 în UE-23. Media europeană a fost de asemenea negativă, de 0,3%.

MASS-MEDIA / România TV a lansat Economica.net

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 06 March 2012 17:02  |  Category: Economic
sebastian-ghitaDivizia online a România TV, postul lui Sebastian Ghiță, a lansat astăzi Economica.net, publicaţie online de ştiri şi analize economice şi financiare.

Economica.net este o sursă de informaţii pentru oamenii de afaceri, dar şi pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară, 24 de ore pe zi, 7 zile din 7, notează paginademedia.ro.

euroPIB-ul României a înregistrat a șasea cea mai mare creștere din UE în trimestrul al patrulea din 2011, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Față de trimestrul precedent s-a înregistrat o scădere cu 0,2%, ceea ce ne poziționează pe locul 12 în UE.