Miercuri, 18 Octombrie 2017
 

Economic

Câmpina: Infracţiuni economice cu îmbrăcăminte „de firmă"

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 29 December 2011 15:13  |  Category: Economic
haineÎn ziua de 27.12.2011, lucrătorii Serviciului de Investigare a Fraudelor au efectuat o acţiune în vederea verificării activităţilor comerciale efectuate cu produse purtând mărci protejate.

Ce imprimantă îţi cumperi? Studiază Top 10 multifuncţionale în România!

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 13 December 2011 08:27  |  Category: Economic
HP-LaserJet-Pro-P110wSite-ul www.testecomparative.ro pune la dispoziţie Top 10 Imprimante şi Multifuncţionale. Conform reprezentanţilor site-ului, topul este realizat după scorul obţinut la o serie de teste ce includ calitatea printării, economia de cerneală pentru un toner, consumul de energie folosit, precum şi alţi parametri testaţi în laborator.

Ploieşti, printre municipiile criticate de Institutul pentru Politici Publice în legătură cu subvenţionarea gigacaloriei

Written by Administrator  |  Created on Friday, 09 December 2011 09:07  |  Category: Economic
gigacaloria„Guvernul răspunde pentru gaura neagră din sistemul actual de termoficare şi este obligat nu numai să rezolve criza, ci să prezinte soluţii urgente de eficientizare" - IPP

Punctul culminant al crizei subvenţionării sistemului centralizat de încălzire pare să fi fost depăşit recent, cel puţin la nivelul anului curent, însă Guvernul rămâne responsabil să găsească soluţii viabile, eficiente bugetar dar şi sustenabile, care să nu mai tergiverseze nişte decizii ferme ce se cer luate la nivel strategic în privința serviciului de termoficare, un serviciu aproape falimentar în majoritatea localităților din România, susţine Institutul pentru Politici Publice într-un comunicat remis presei.

Institutul pentru Politici Publice (IPP) solicită Guvernului să explice public care este politica de stat în ce priveşte sistemul centralizat de încălzire pe care are obligaţia să o aplice uniform la nivelul întregii ţări şi care sunt alternativele pe care are datoria să le analizeze.

STUDIU: Jumătate dintre români se aşteaptă la cel puţin încă trei ani de criză economică

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 07 December 2011 22:34  |  Category: Economic
criza_economica65% dintre romani se declară, în noiembrie 2011, afectaţi direct de una sau mai multe dintre cele patru probleme specifice crizei economice: pierderea locului de muncă, şomajul sau concediul forţat pentru o anumită perioadă de timp, scăderea veniturilor, pierderea parţială sau totală a investiţiilor. Comparativ, în iunie 2009, doar 39% dintre români se declarau afectaţi de criza economică. Acestea sunt datele apărute în cea mai recentă analiză realizată de Fundaţia Soros România în cadrul programului Studii Electorale Româneşti, realizat în noiembrie 2011.

evaziune_fiscalaNumărul infracţiunilor economice este într-o continuă creştere, aşa cum arată comunicările oficiale ale poliţiei prahovene. În fiecare zi, reprezentanţii Serviciului de Investigare a Fraudelor descoperă, în urma controalelor efectuate, nereguli legate de evidenţele contabile, de sustragere de la plata obligaţiilor fiscale către stat, până la întocmirea de acte fictive în contabilitate, în scopul recuperării de TVA.

Administratorii unei societăţi comerciale din Cornu sunt cercetaţi penal pentru că în perioada 26 octombrie 2006 – 30 octombrie 2008 au desfăşurat activităţi comerciale, au obţinut venituri pe care nu le-au înregistrat în evidenţa contabilă şi nu le-au declarat organelor fiscale, urmărind cu intenţie sustragerea de la plata  obligaţiilor fiscale corespunzătoare veniturilor obţinute.

Prejudiciul astfel cauzat de cei doi administratori este de aproximativ 63.000 lei.

Alţi şapte administratori ai unor societăţi comerciale sunt cercetaţi penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, fals şi uz de fals.

În perioada 01.07. 2007 – 11.06.2010, aceştia au înregistrat în contabilitatea societăţilor comerciale administrate operaţiuni fictive în scopul recuperării de T.V.A., solicitând statului rambursarea acestuia.

Prejudiciul astfel creat este în valoare de aproximativ 940.000 lei, iar pentru a „regla” evidenţele contabile ale tuturor societăţilor administrate de ei, au fost întocmite în fals documente fiscale între acestea.

Cercetaţi penal pentru emiterea de file C.E.C refuzate la plată

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 19 October 2011 20:40  |  Category: Economic

fila_cecDirectorul unei societăţi comerciale din Ploieşti este cercetat penal, pentru că în perioada Septembrie – Noiembrie 2010 a emis şase file C.E.C. cu dată falsă care au fost ulterior refuzate la plată, cauzând prin aceasta un prejudiciu 23.500 lei.

La fel a procedat şi O. Vasile, administratorul unei societăţi comerciale, care în luna aprilie a emis o filă C.E.C. cu dată falsă, care de asemenea a fost refuzată la plată. Prejudiciul cauzat de el este de 7.563 lei, recuperat în totalitate.

Tehnologie. HTC a fost învins în justiţie de către Apple / O instanţă americană respinge acuzele HTC legate de disputa patentelor

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 18 October 2011 08:06  |  Category: Economic

apple_htcProducătorul taiwanez de smartphone-uri HTC a primit o lovitură grea în bătălia sa împotriva Apple. Cele două companii sunt implicate în mai multe procese, acuzându-se reciproc de furt de tehnologie.

Comisia Americană de Comerţ a decretat că Apple nu a încălcat patentele reclamate de HTC, după ce compania taiwaneză a cerut Curţii să interzică importul mai multor produse Apple în SUA, reclamând disensiuni asupra originii unor patente între cele două companii.

Pagina de ştiri business a BBC World scrie că acţiunile HTC au scăzut cu şase procente imediat după anunţarea decizie Curţii Americane Internaţionale de Comerţ. Disputa între Apple şi HTC vizează patru patente legate de protecţia datelor, stocarea contactelor, informaţii şi alte date privitoare la sursele de alimentare ale dispozitivelor.

Decizia instanţei americane face parte dintr-o serie lungă de dispute între cele două companii, iar hotărârea actuală reprezintă, conform BBC, un alt pas înapoi pentru HTC, după ce în iulie, anul curent, producătorul taiwanez a fost acuzat de lezarea a altor două patente Apple, într-un caz judecat de aceeaşi instanţă.

Sursa: BBC World

Magazinele DM se extind şi în Winmarkt Grand Center

Written by Administrator  |  Created on Monday, 17 October 2011 21:37  |  Category: Economic

Winmarkt_Grand_Center_PloiestiMagazinul dm de la Ploiești urmează a fi deschis în cursul lunii noiembrie în centrul comercial Winmarkt Grand Center și se va întinde pe o suprafață de 350 mp. La Râmnicu Vâlcea dm drogerie markt va deschide în luna decembrie un magazin la parterul centrului comercial Winmarkt Cozia, pe o suprafață de 335 mp.

dm drogerie markt intră în categoria celor mai puternice magazine de retail specializate în beauty, wellness, baby şi uz casnic şi aduce în România o gamă proprie de produse (Balea, babylove, Sundance, etc.) despre a căror calitate vorbesc notele mari acordate de organizaţii independente germane şi austriece de cercetare a calităţii produselor: „Ökotest”, „Stiftung Warentest”, şi „Der Konsument”. Primele magazine dm au fost deschise în Germania în anul 1973; au urmat Austria în 1976, iar apoi devin membre ale familiei: Cehia, Ungaria, Slovenia, Croaţia, Slovacia, Serbia şi Bosnia.           În noiembrie 2007 s-a deschis şi primul magazin dm drogerie markt în România, la Timişoara, dm fiind prezent cu 41 de filiale în 25 oraşe din România.

„Ne face plăcere că parteneriatul început în 2010 urmează a fi dezvoltat cu următoarele deschideri de magazine dm în centrele comerciale Winmarkt, astfel dovedindu-ne un partener competent, de încredere şi pe termen lung.”, a declarat Mag. Milan RADIN M.B.A., Director General, dm drogerie markt.

„Suntem foarte bucuroși și mândri de parteneriatul pe care am reușit să-l consolidăm cu dm drogerie markt, rezultatele colaborării noastre de până acum confirmând importanța principalelor atuuri oferite de Winmarkt: locație strategică, vizibilitate, trafic consolidat și layout flexibil. ”, a declarat Alina Beşcheret, Commercial & Network Manager, Winmarkt.

Achiziţionată în aprilie 2008 de compania italiană Immobiliare Grande Distribuzione (IGD), Winmarkt este cea mai extinsă reţea de centre comerciale din România, având în proprietate 15 centre comerciale şi o clădire de birouri, în 13 oraşe. IGD este o companie listată la bursa din Milano, unul dintre cei mai activi jucători pe piaţa de real estate din Italia, cu o valoare a portofoliului de               1,8 miliarde Euro, conform ultimei evaluări realizate la sfârşitul anului 2010.

TEHNOLOGIE: OpticNet aduce IPv6 în Prahova

Written by Administrator  |  Created on Friday, 14 October 2011 11:48  |  Category: Economic

opticnet_IPv6Accesul la internet devine mult mai facil de astăzi. Utilizatorii din Prahova ai reţelei mondiale de calculatoare beneficiază de acum de IPv6 - o noutate absolută în judeţ, graţie investiţiei realizate de compania OpticNet! Este o provocare în lumea-virtuală, nu numai la nivel naţional, dar şi pe întreg mapamondul.

IPv6 este noua versiune de conectare la internet, mecanismul care permite comunicarea pentru un număr imens de dispozitive.

În judetul Prahova, primul furnizor de IPv6 (Internet Protocol, versiunea 6) este compania OpticNet, care oferă clienţilor acest serviciu chiar de astăzi.

Este un mare pas înainte pentru comunicarea pe internet, întrucât protocolul folosit în mod-curent este IPv4, creat în... 1977. Dar numărul de adrese pe care îl oferă versiunea patru s-a epuizat.

Pentru a extinde spaţiul de adrese, în ultimii ani au fost utilizate tehnologii care totuşi nu mai fac faţă cererii în creştere pentru conexiuni. De aceea a apărut IPv6, care aşadar măreşte foarte mult spaţiul de adrese de internet valabil pentru vechiul protocol IPv4.

Potrivit lui Sebastian Roman, CEO al OpticNet, operatorul de internet a reuşit să fie primul din judeţ care oferă clienţilor săi aceste servicii de ultimă oră, întrucât IPv6 oferă un număr enorm de adrese pentru ca fiecare din noi să aibă acces la internet. Şi unul cât mai performant.

În plus, varianta 6 oferă platforma necesară dezvoltării unor servicii şi mai avansate, deoarece utilizatorii de IPv6 vor dispune de adrese unice pe care le vor putea accesa direct oriunde în lume.

Dosare penale pentru evaziune fiscală instrumentate de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 13 October 2011 20:25  |  Category: Economic

bani-leiPolițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Prahova au întocmit mai multe dosare penale ce îi vizează pe administratorii unor societăţi comerciale, aceştia fiind, în general, acuzaţi de evaziune fiscală. Neplata impozitelor pe dividende, dar şi cheltuielile nejustificate prin acte contabile sunt principalele acuzaţii. Totodată, în vizorul oamenilor legii a intrat şi un furnizor de cablu din zona rurală care transmitea fără drept de licenţă programul unei televiziuni de sport.

La data de 11.10.2011 a fost începută urmărirea penală faţă de V. Demetriou, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

El este cercetat pentru faptul că în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Ploieşti, a reţinut şi nu a virat către bugetul consolidat al statului impozitele pe dividende persoane fizice, cauzând un prejudiciu de 49.799 lei .

Urmărirea penală a fost începută şi faţă de P. Ion pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Din cercetări a reieşit că în perioada 2007 – 2009, el a evidenţiat în contabilitatea societăţii pe care o administrează, cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 107.438 lei , recuperate în totalitate.

D. Ioan şi O. Liviu sunt cercetaţi penal, pentru că în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale din Ploieşti, prin intermediul unei reţele proprii de cablu TV, au retransmis pe raza mai multor localităţi din judeţul Prahova, programele unui canal de sport, fără a deţine autorizarea titularilor de drepturi.

Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracţională a fost stabilit de către partea vătămată la suma de 23.592 Euro.

Generali Asigurări relansează site-ul de vânzări online de asigurări de călătorie

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 28 July 2011 16:22  |  Category: Economic

generaliGenerali Asigurări, liderul pieţei de asigurări medicale de călătorie în străinătate, a relansat website-ul www.asigurarimedicale.com, dedicat vânzărilor online de poliţe, noua variantă fiind disponibilă la www.generalitravel.ro. Noul website le permite clienţilor să comande mai rapid şi mai uşor produsul de protecţie care se potriveşte cel mai bine nevoilor lor. Practic, în doar câteva minute, cei interesaţi pot primi pe e-mail poliţa de călătorie dorită. În plus, pagina web furnizează informaţii utile pentru cei care pleacă în vacanţă, de la condiţiile meteo până la coordonatele ambasadelor României din lume.

“Noua platformă interactivă are un suflu proaspăt şi un look fresh, în ton cu emoţia şi atitudinea pozitivă cu care fiecare dintre noi se pregăteşte de vacanţă. Susţinem utilizatorii printr-o interfaţă prietenoasă şi proceduri simplificate, astfel încât asigurarea potrivită să fie găsită rapid, fără bătaie de cap”, a declarat Daniela Dimitriu, Head of Marketing&PR Generali Asigurări. “Promovarea şi vânzarea online reprezintă activităţi prioritare pentru companie şi avem în plan intensificarea eforturilor în această direcţie în viitorul apropiat”, a subliniat Daniela Dimitriu.

Generali Asigurări oferă atât produse de călătorie de tip “confort” şi buget redus, pentru destinaţii populare precum Bulgaria sau Grecia, cât şi poliţe complexe de asigurare - acoperiri pentru pierderea bagajelor, anularea călătoriei sau furt de documente, asigurarea sporturilor extreme. Utilizatorii www.generalitravel.ro au la dispoziţie un instrument special de comparare a produselor, astfel încât să identifice uşor cel mai potrivit produs pentru nevoile lor. De asemenea, cei care sunt familiarizaţi cu acest tip de produs sau cei care lasă pregătirile pentru ultima sută de metri  pot folosi comanda rapidă.

“Asigurările medicale de călătorie reprezintă un segment de interes pentru Generali şi susţinem permanent vânzarea acestora, atât prin partenerii noştri, cât şi direct. Relansarea site-ului de vânzare directă face parte din strategia noastră de creştere pe canalele cu potenţial. Considerăm că momentul lansării este propice, întrucât corespunde cu perioada concediilor, când clienţii călătoresc mai mult”, a declarat Iuliana Hampu, Head of Travel Office Generali Asigurări.