Economic

Economic

S.C. „Hale si Piete” S.A.  organizează marți, pe 22 ianuarie, de la ora 10.00, licitație deschisă pentru închirierea unor spații în Halele centrale și în celelalte piețe din Ploiești.

Read more: Hale și Piețe organizează prima licitație din acest an pentru închirierea unor spații comerciale
Economic

Ministerul Mediului are în vedere bugetarea, şi în 2019, a programului "Rabla pentru electrocasnice", iar ghidul de finanţare ar putea fi modificat prin adăugarea şi de alte echipamente, precum televizoarele, a anunțat, sâmbătă, ministrul de resort, vicepremierul Graţiela Gavrilescu.

Read more: "Rabla pentru electrocasnice", prelungit și în 2019. Autoritățile vor ca românii să-și poată...
Economic

Criza energetică ia amploare. Un grup al Termocentralei Rovinari a fost închis, din cauza lipsei de cărbune, iar întreaga activitate a CEO este în pericol, existând riscul ca și celelalte două grupuri să fie închise, începând cu ora 12.00.

Read more: Un grup al Termocentralei Rovinari a fost ÎNCHIS. După ora 12.00, ar urma să fie închise și...
Economic

Americanii de la Apple au început să comercializeze primele huse de protecţie cu baterie integrată pentru modelele iPhone XS, XS Max şi iPhone XR. Noile huse sunt construite din silicon şi vor fi disponibile în două variante: alb şi negru. Spre deosebire de carcasele obişnuite, cele noi se remarcă printr-un fel de cocoaşă care găzduieşte bateria şi creşte semnificativ grosimea smartphone-ului.

 

Read more: Apple lansează primele carcase cu baterie pentru noile iPhone-uri
Economic

Leul înregistrează un nou minim istoric în raport cu moneda unică europeană, continuând evoluţia descendentă confirmată în ultimele săptămâni. Euro a ajuns marți la nivelul de 4,6822 lei, o creștere de 0,11%, respectiv 0,0051 lei față de nivelul inregistrat luni. Leul înregistrează o depreciere şi în raport cu alte monede importante, pusă de analişti pe seama frământărilor politice din România şi a neaprobării bugetului de stat pe 2019, care nu permite începerea de investiţii publice.

Read more: Leul îşi continuă deprecierea. Astăzi a atins un nou minim istoric în raport cu euro
Economic

Dacia este pregătită să lanseze o mașină electrică șocant de accesibilă, care va ocupa spațiul „buget” al pieței de profil la fel cum Sandero și Duster o fac deja în domeniul motorizărilor pe benzină și motorină. Anul 2019 se anunță a fi unul de referință pentru mașinile electrice, în care mulți producători vor aduce modele noi pe piață. Nissan, Audi, BMW și Porsche se numără printre aceștia. Vehiculele electrice sunt tot mai bune, performante și ieftine, modele ca Hyundai RV și Kia e-Niro fiind unele din cele cu autonomie sporită care vor apărea curând. Totuși, ele nu sunt încă ieftine și nu sunt pe segmentul „buget”.

 

Read more: Ieftin și Dacia. Fabricantul român va produce un automobil electric accesibil după 2020
Economic

Zi proastă pentru moneda naţională. BNR a anunţat cea mai slabă cotaţie din istorie pentru leu în raport cu euro, de 4,6722 lei pentru moneda europeană. Leul a pierdut şi comparativ cu celelalte valute. Dolarul american a fost cotat în creştere la 4 lei şi 8 bani, iar francul elveţian, la 4 lei şi 16 bani.

Read more: Leul a atins ce mai slabă valoare în raport cu euro de la trecerea la RON
Economic

Potrivit datelor financiare oficiale citate de termene.ro, la nivelul județului Prahova activează 22060 firme care au între zero și zece angajați, un număr de 883 de firme la care lucrează între 10 și 20 de lucrători, 587 de companii care au între 20 și 50 de angajați, 174 de companii care au între 50 și 100 de angajați, un număr de 176 companii care au între 100 și 500 de angajați. La capitolul 500 - 1000 de angajați regăsim un număr de 16 companii prahovene, cu o cifră între 1000 și 5000 de angajați - 7 companii, iar la nivelul de peste 5000 există doar o singură companie.

Read more: STATISTICA. Distribuția companiilor în funcție de numărul de angajați în județul Prahova