Economic

Economic

Asociația "Prahova în Acțiune" lansează proiecte într-un nou domeniu de interes pentru publicul larg. Pe 25 mai, invitați și membrii ai organizației au participat la conferința "Let's Grow Together" ("Să creștem împreună"), axate pe analiză și dezbatere asupra sectorului economic regional.

Read more: PRAHOVA ÎN ACȚIUNE - Dezbatere asupra sectorului economic regional, în cadrul conferinței "Let's...
Economic

Dezvoltatorul imobiliar Alinso Group, deținut de unul dintre cei mai bogați belgieni, a decis să intre pe sectorul de birouri din București, prin achiziția unor clădiri deja existente sau dezvoltarea unora noi, după ce s-a extins pe acest segment imobiliar și în Belgia, la finalul anului trecut. Investitorul, proprietar al celui mai mare parc industrial din România, negociază și achiziția unor terenuri pentru noi parcuri industriale.

Read more: Proprietarul Ploiesti West Park, cel mai mare parc industrial din România, a decis să intre pe...
Economic

Românii care sperau să beneficieze de ajutorul de la stat pentru a-și cumpăra electrocasnice noi trebuie să-și refacă socotelile. Autoritățile au anunțat că bugetul alocat sesiunii din 2019 a programului "Rabla pentru electrocasnice" a fost epuizat în prima zi de înscrieri.

Read more: Anunț oficial! "Rabla pentru electrocasnice" a rămas FĂRĂ FONDURI din prima zi. Prahova, în topul...
Economic

Rafinăria Petromidia și-a deschis porțile pentru circa 100 de studenți din București, Ploiești și Constanța. Tinerii au vizitat cea mai mare rafinărie din țară, au aflat cum funcționează instalațiile din Petromidia, iar apoi au ieșit pe mare până la terminalul de descărcare/încărcare de produse petroliere, aflat la peste 8 kilometri în larg.

 

Read more: 100 de studenți din toată țara, în vizită la rafinăria Petromidia. 15 dintre aceștia studiază la...
Economic

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Autoritatea Națională Fitosanitară, efectuează în această perioadă controale în piețe și la locul de producție (sere și solarii) după recoltare, în vederea prelevării de probe de roșii de la producătorii înscriși în Programul guvernamental de sprijin pentru tomate, în scopul determinării calității acestora, în special pentru a determina eventuala prezență a reziduurilor de pesticide. Oficialii MADR au anunțat primele rezultate ale verificărilor.

Read more: Ministerul Agriculturii dă asigurări că roșiile românești sunt SIGURE pentru consum
Economic

Rompetrol Rafinare, membru al Grupului KMG International, continuă să înregistreze performanțe operaționale foarte bune la rafinăriile Petromidia Năvodari și Vega Ploiești, așa cum reiese din bilanțul după trimestrul I din 2019.

Read more: Bilanț pozitiv, pentru Rompetrol, în prima parte a anului. Care sunt rezultatele rafinăriei Vega
Economic

CONPET S.A., operatorul Sistemului Național de Transport al țițeiului prin conducte și pe calea ferată, companie strategică pentru industria energetică din România, a aprobat, în ședința Adunării Generale Ordinare a Acționarilor, distribuirea de dividende cuvenite acționarilor. Suma aferentă acordării dividendelor, de 64.652.923 RON, provine din trei surse, respectiv din repartizarea profitului contabil realizat în anul 2018 (59,2 mil. RON), a rezultatului reportat reprezentând surplus realizat din rezerve din reevaluare (4,30 mil. RON) și repartizarea sub formă de dividend a altor rezerve (1,10 mil. RON). Valoarea cumulată a dividendului brut va fi 7,46782718 lei/acțiune, din care se va reține la sursă impozitul pe dividend, în cotele prevăzute de legislația în vigoare la data plății.

 

Read more: Conpet a aprobat acordarea de dividende acționarilor