Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
 

Economic

Anul viitor, la Ploiești va apărea o a doua fabrică a japonezilor de la Calsonic. O întâlnire pe această temă a avut loc luni, cu Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Tot mai mulți români vor să devină antreprenori. Tendința de observă foarte clar în ultimele luni, când numărul societăților înființate la nivel național a crescut semnificativ față de aceeași perioadă a anului trecut.

coralIn urma unei contestatii depusa de operatorul CORAL IMPEX S.R.L. impotriva deciziei Primariei Municipiului Bucuresti de anulare a licitatiei avand ca obiect contractul "Servicii Publice de salubrizare-activitati de deratizare si combatere tantari in Municipiul Bucuresti", Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) da dreptate S.C. CORAL IMPEX S.R.L. si obliga Primaria Municipiului Bucuresti sa reanalizeze si sa reevalueze oferta depusa de S.C. CORAL IMPEX S.R.L.

 

Leul a atins cel mai slab nivel din ultimii 4 ani şi jumătate

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 18 May 2017 17:57  |  Category: Economic

bani leiBanca Naţională a României (BNR) a anunţat joi un curs de referinţă de 4,5729 lei/euro, în creştere cu 0,4% faţă de nivelul precedent şi nivel maxim din 24 octombrie 2012, pe fondul unei deprecieri accelerate a monedei româneşti, afectată de o conjunctură externă nefavorabilă. Miercuri, BNR afişa un curs de 4,5539 lei/euro.

Ministerul Mediului a dat, startul, joi, programelor "Rabla Clasic" și "Rabla Plus", pentru persoanele fizice. Din 18 mai, orice doritor se poate adresa producătorilor validați în vederea îndeplinirii formalităților de înscriere pentru a-și achiziționa un autoturism nou, cu emisii scăzute, în locul celui vechi, poluant. De asemenea, beneficiarii pot opta pentru un autoturism pur electric sau electric-hibrid, ceea ce elimină obligativitatea casării unui autoturism pentru a beneficia de prima de casare.

Tarifele de referinţă pentru poliţele RCA au fost anunțate de Autoritatea de Supraveghere Financiară miercuri, imediat după ce noua lege a fost adoptată de Parlament (VEZI DETALII) și cu o zi înainte de expirarea perioadei de plafonare, de șase luni, stabilită de Guvern.

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, ca for decizional, legea privind asigurarea RCA, care aduce numeroase noutăți atât pentru asigurați, cât și pentru societățile de profil.

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a anunțat că în cel mult o lună ar putea fi aprobată modificarea actului normativ care prevede acordarea tichetelor de vacanță

S-a dat startul pentru programul Rabla şi Rabla Plus

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 11 May 2017 17:33  |  Category: Economic

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, lansarea pe 2017 a programului Rabla, în varianta cunoscută, dar şi a mai noului program Rabla Plus, ultimul fiind destinat achiziţiei de autoturisme hibrid sau în totalitate electrice şi oferind până la 10.000 de euro per beneficiar.

Primele utilaje au apărut la km 0 al A3 București - Ploiești în această sătpămână, după ce ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, și directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Ștefan Ioniță, i-au chemat pe constructori să dea socoteală.

UPG Ploiești găzduiește, astăzi, a XIV-a ediție a Târgului de Job-uri organizat în mod special pentru studenții săi. Angajatorii care și-au anunțat prezența au pregătit o ofertă adaptată specializărilor pe care le regăsim în universitatea ploieșteană.