Economic

Economic

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat, miercuri, proiectul de lege care le permite  firmelor, dar și persoanelor fizice, să beneficieze de amânare la plata chiriei, pentru perioada stării de urgență.

Read more: Persoanele fizice și persoanele juridice ale căror venituri au fost afectate de starea de urgență...
Economic

Guvernul intenționează că prelungească șomajul tehnic susținut de stat pentru două săptămâni până la cel mult o lună după încetarea stării de urgență. Unii angajatori vor fi susținuți și ulterior, prin măsuri care presupun plăți în cuantumuri mai mici. Atenția autorităților se va îndrepta în special către domeniile în care activitatea nu va putea fi reluată.

Read more: Șomaj tehnic susținut de stat și după încheierea stării de urgență
Economic

Prognoza agrometeorologică publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), valabilă până pe 28 aprilie, arată că seceta pedologică moderată, puternică şi extremă se va înregistra în Dobrogea, pe arii extinse din Moldova şi Muntenia, local în estul, centrul şi sud-vestul Transilvaniei. Nord-vestul Banatului şi estul Olteniei vor fi afectate doar izolat.

Read more: Regiuni întregi afectate de secetă. Ministrul Agriculturii: "Recolta de cereale va fi foarte slabă"
Economic

Micile afaceri au fost printre primele și cel mai grav afectate de impactul economic al pandemiei și măsurilor impuse în contextul stării de urgență. Au fost, însă, și primele pentru care antreprenorii au găsit soluții de supraviețuire. Ba chiar unele idei au înflorit acum, dacă ne gândim la cele care se axează pe livrarea la domicilu sau comerțul on-line. Din păcate, în unele cazuri, noul tip de relație cu clienții, deși implementat cu succes, nu a fost suficient pentru ca lucrurile să rămână  pe linia de plutire.

Read more: Mici afaceri care au încercat să supraviețuiască în situația actuală, puse pe butuci de propriii...
Economic

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a anunțat vineri dimineață demararea programului guvernamental IMM Invest, de ajutare a întreprinderilor mici și mijlocii să-și continue activitatea. Plafonul de garantare a creditelor asigurat de guvern este de 15 miliarde de lei (3% din PIB) și poate fi majorat, dacă va fi nevoie, a precizat ministrul.

Read more: Ministrul Finanţelor anunţă o alocare de 15 milioane de lei pentru garantarea creditelor pentru...
Economic

Rompetrol Bulgaria, companie membră a KMG International, a deschis oficial o nouă stație de carburanți în Shumen, oraș situat la 90 km vest de orașul Varna, pe Autostrada A2 care leagă Marea Neagră de capitala Sofia, potrivit unui comunicat de presă. Shumen este cunoscut în Bulgaria pentru dezvoltarea din sectoarele auto, materialelor de construcții și magazinelor de mobilier.

Read more: Rompetrol Bulgaria a deschis a 56-a stație de carburanți, în orașul Shumen
Economic

Vrei să achiziționezi o friteuză, dar nu știi pe care să o alegi? Te întrebi dacă merită să cumperi un astfel de produs? În acest articol, îți vom arată care sunt cele mai importante specificații pentru o friteuză, dar și câteva modele de friteuze pentru a te ajuta să faci o achiziție informată.

Read more: Cum să alegi cea mai bună friteuză
Economic

Pandemia de coronavirus a trimis peste un milion de oameni în şomaj tehnic, iar alte sute de mii de angajaţi din sectorul privat şi-au pierdut definitiv locurile de muncă. În acest context, Guvernul liberal încearcă să găsească măsuri de solidaritate socială. Altfel spus, criza economică să fie suportată şi de bugetari, nu doar de privaţi. Pensiile nu vor mai fi mărite cu 40%, dublarea alocaţiilor va fi din nou amânată, iar demnitarii vor avea lefurile tăiate, susţin surse politice pentru Adevărul. Bugetarii vor fi însă cel mai puţin afectaţi.

Read more: Guvernul pregăteşte mai multe măsuri de criză. Ce se va întâmpla cu alocaţiile, pensiile şi...
Joomla SEF URLs by Artio