Economic

Economic

În perioada 01 martie – 15 mai 2019, fermierii pot depune la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură cererile unice de plată în cadrul campaniei 2019, a anunțat APIA Prahova.

Read more: Fermierii vor depune la APIA o singură cerere de plată. Solicitările se înregistrează între 1...
Economic

După Samsung, Huawei devine al doilea gigant IT care lansează un dispozitiv care cu o singură mişcare se poate transforma din smartphone în tabletă. Huawei Mate X are, în momentul în care este pliat, două ecrane: unul de 6,8 inci pe faţă şi unul de 6,38 inci pe partea din spate. În momentul în care îl deschidem, ecranul complet ajunge să măsoare 8 inci. Spre deosebire de Galaxy Fold, Mate X este compatibil cu reţele 5G şi oferă conectivitate dual-SIM.

 

Read more: Tehnologie. Huawei a lansat primul său telefon pliabil
Economic

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Prahova (APIA Prahova) a lansat o campanie de informare adresată potenţialilor beneficiari ai Mădurii 15 - Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor: schema de ajutor de stat - servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor.

Read more: Sprijin financiar prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Prahova, pentru servicii...
Economic

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Prahova (APIA Prahova) informează potenţialii beneficiari cu privire la Măsura 8 - Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi în îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor: schema de ajutor de stat - sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite.

Read more: APIA Prahova: Ajutor de stat de până la 7 milioane de euro, pentru crearea de suprafețe împădurite
Economic

Cea mai nouă lista a locurilor de muncă vacante transmisă de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă arată  că în Prahova sunt disponibile, la acest moment, 1.224 de job-uri, în cadrul unor societăți private, dar și în instituții publice.

Read more: Ce societăți și instituții publice din Prahova fac recrutări în această perioadă. Uztel, Profi și...
Economic

Un ordin emis la finalul anului trecut permite acordarea unui sprijin financiar, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Prahova, în cadrul programului de restructurare/ reconversie a plantaţiilor viticole.

Read more: Sprijin financiar pentru agricultorii care vor să înființeze sau să modernizeze plantații de viță...
Economic

Un amplu exercițiu de intervenție pentru stingerea incendiilor a avut loc în data de 21.02.2019, în intervalul orar 22.00-24.00, la stația de pompare țiței Băicoi, aparținând societății CONPET S.A., situată în orașul Băicoi, în vecinătatea DN1. Acțiunea la una dintre cele mai importante stații de pompare a țițeiului din România s-a desfășurat sub coordonarea Detașamentului de Pompieri Câmpina, în baza unui scenariu ce a prevăzut un incendiu la unul dintre cele 4 rezervoare de stocare a țițeiului. 

 DSC4980Conform Planului de desfășurare a exercițiului cu forțe și mijloace în teren, 4 autospeciale și o autoscară au intervenit pentru stingerea incendiului simulat. „Intervenția de astăzi face parte din planul de acțiuni derulate de societatea CONPET, care, prin expertiza și personalul calificat, este pregătită să asigure securitatea transportului de țiței prin conducte și restabilirea, în cel mai scurt timp, a stării de normalitate la nivelul Sistemului Național de Transport al țițeiului, pe toate componentele declarate infrastructură critică.”- TIMUR-VASILE CHIȘ, director general CONPET S.A

La stația de pompare Băicoi se asigură recepția și depozitarea țițeiului pompat din stațiile Mislea și Băicoi Vest, în 2 din cele 4 rezervoare, și repomparea acestuia spre rafinăria Petrobrazi. CONPET S.A. deţine infrastructură critică naţională, în baza Hotărârii de Guvern nr. 1198/2012 privind desemnarea infrastructurilor critice naţionale. În acelaşi timp, Sistemul Naţional de Transport al Petrolului administrat de CONPET S.A. este de importanţă strategică, conform Legii Petrolului nr. 238/2004. Societatea este definită, prin lege, ca fiind de importanță națională și strategică.

 DSC4776
 DSC4576
IMG 3608