Economic

Economic

Programul "Prima casă" va continua şi în acest an, pentru că a fost util în economie, dar se doreşte a fi un program social clar, a declarat duminică ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. Acesta a anunţat că va exista o bugetare adecvată, în concordanţă cu angajamentele asumate anterior, dar că se ia în calcul o modificare a criteriilor.

Read more: Ministerul Finanţelor pregăteşte modificări la "Prima casă". Cum ar urma să arate programul în 2019
Economic

Indicele Robor la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a coborât la 2,94%, cel mai mic nivel din iunie 2018 până în prezent, potrivit datelor publicate luni de Banca Naţională a României (BNR).

Read more: Indicele Robor la 3 luni a coborât la 2,94%, cel mai mic nivel din ultimele şapte luni
Economic

​Sectorul bancar românesc ar deveni neprofitabil începând cu anul 2019, înregistrând o pierdere estimată de 680 milioane lei anul 2019 şi de aproximativ 3,4 miliarde lei în anul 2020, arată o scrisoare transmisă Ministrului Finanțelor de către Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR.

Read more: Scrisoarea BNR către Ministerul Finanțelor, privind impactul "taxei pe lăcomie": "În varianta...
Economic

Marile lanțuri de retail, care își desfășoară activitatea în special în cadrul centrelor comerciale, și-au menținut în 2018 ritmul mediu de creștere a cifrei de afaceri la nivelul de 12%, similar cu cel din 2017 și dublu față de avansul consumului, care în primele zece luni ale anului a consemnat un plus de 5,9%, potrivit celei de-a doua ediții a studiului Retailers’ METRICS, realizat de Cushman & Wakefield Echinox.

Read more: C&W Echinox: Marii retaileri au reușit să mențină ritmul de creștere a cifrei de afaceri la 12%,...
Economic

În județul Prahova, sunt înregistrate 20912 companii care au un profit, la final de an, situat între zero și 100 de mii lei. Cu o cifră de profit între 100 și 500 de mii lei – 2245 de societăți, între 500 de mii și 1 milion – 399 societăți, între 1 milion și 5 milioane – 278 companii, între 5 milioane și 10 milioane – 37 companii, între 10 milioane și 50 de milioane – 29 companii, între 50 de milioane și 100 de milioane – o singură companie, mai mari de 100 de milioane – 3 companii.

 

Read more: Statistică economică la zi. Distribuția companiilor, în funcție de profit, la nivelul județului...
Economic

Începând cu data de 1 ianuarie 2019, ca urmare a scăderii tarifului reglementat la nivel de gros, pentru majoritatea planurilor tarifare va crește volumul de date (MB/GB) ce pot fi consumate în roaming, în Uniunea Europeană, Norvegia, Islanda și Liechtenstein, fără aplicarea unor taxe suplimentare. În plus, în cazul depășirii limitelor utilizării rezonabile a unor servicii în roaming, scad și suprataxele care pot fi aplicate consumului ulterior.

Read more: A crescut volumul de date ce pot fi consumate în roaming fără taxe suplimentare. Noi reduceri...
Economic

Joi, pe 27 decembrie, se dă startul cele de-a doua ediții a programului Start Up Nation, prin care pot beneficia de finanțare nerambursabilă până la 10.000 de IMM-uri.

Read more: START UP NATION - Finanțare nerambursabilă de până la 43.000 de euro, de la stat, pentru 10.000 de...
Economic

Între cifra de afaceri zero și 100000 RON avem, la nivelul județului Prahova, un număr de 14114 companii. Între 100 de mii și 500 de mii cifră de afaceri anuală, în județ activează un număr de 5553 de companii, între 500 de mii și 1 milion RON cifră de afaceri există un număr de 1459 firme, între 1 milion și 5 milioane avem 1991 de companii, între 5 milioane și 10 milioane există 322 companii, între 10 milioane și 50 de milioane 339, între 50 de milioane și 100 de milioane – 57, mai mari de 100 de milioane RON anual – 55 de firme. Aceste cifre arată că până în 500 de firme generează principalele activități economice ale județului Prahova. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Citește și: Economia prahoveană, dominată de microîntreprinderi. DISTRIBUȚIA companiilor pe mărime în județul Prahova

Economic

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a publicat, în consultare publică, proiectul de Ordonanță de Urgență care introduce mai multe măsuri ce urmează a fi aplicate de anul viitor. Unele dintre ele au fost prezentate deja de ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, într-o declarație publică.

Read more: Taxa pe lăcomie, plafonarea prețului la gaze și pilonul de pensii, printre modificările din...
Economic

Reprezentanții Auchan au trimis, în ultimele zile, mai multe notificări către Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, anunțând decizia de rechemare a unor produse alimentarea care ar putea să nu fie sigure pentru consum.  

Read more: Produse retrase din magazinele Auchan pentru că ar putea fi contaminate cu Listeria monocitogenes