Economic

Economic

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a început, din 24 luni, să elibereze adeverințele pentru beneficiarii schemelor de plată (schema de plată unică pe suprafaţă, plata redistributivă, plată pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu şi măsurile de mediu şi climă – M10, M11, M13), implementate de Agenţie în cadrul Campaniei 2019, respectiv pentru cei care intenţionează să acceseze credite în vederea finanţării activităţilor curente, de la instituţiile bancare și non-bancare care au încheiat convenţii cu APIA.

Read more: APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii Campaniei 2019
Economic

Acţionarii Nuclearelectrica, compania controlată de stat care administrează centrala nucleară de la Cernavodă, vor vota, pe 29 iulie, inclusiv modalitatea de remunerare a administratorului executiv al companiei. Directorul va putea primi, astfel, un bonus anual brut egal cu 216 salarii medii aferente sectorului energetic.

Read more: Bonus de până la 216 salarii, adică aproape 350.000 de euro, pentru directorul Nuclearelectrica
Economic

Ministerul de Finanțe pregătește un set de măsuri care îi va bucura pe antreprenorii nevoiți să deblocheze nenumărate conturi după ce ANAF instituia o poprire pentru o datorie cât de mică. Îndată ce noile reglementări vor intra în vigoare, asemenea situații nu vor mai fi întâlnite.

Read more: ANAF schimbă regulile: poprire DOAR pe suma datorată la stat și ridicarea măsurii în timp real,...
Economic

Reprezentanții UM Plopeni și ai Beretta Holding au semnt luni, la Ministerul Economiei, memorandumul de înțelegere în baza căruia, în Prahova, din toamnă, vor fi fabricate arme de asalt, în parteneriat cu producătorul italian.

Read more: Uzina Mecanică Plopeni și Beretta Holding au semnat, luni, memorandumul pentru producția de arme...
Economic

Începând cu data de 4 iunie 2019, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată schemele de sprijin cuplat în sectorul vegetal aferente campaniei 2018, pentru 12.707 dosare, cu suma totală de 25.035.714 euro, conform situației centralizate la nivel național.

Read more: APIA Prahova: schemele de sprijin cuplat  în sectorul vegetal pentru campania 2018 au fost...
Economic

Asociația "Prahova în Acțiune" lansează proiecte într-un nou domeniu de interes pentru publicul larg. Pe 25 mai, invitați și membrii ai organizației au participat la conferința "Let's Grow Together" ("Să creștem împreună"), axate pe analiză și dezbatere asupra sectorului economic regional.

Read more: PRAHOVA ÎN ACȚIUNE - Dezbatere asupra sectorului economic regional, în cadrul conferinței "Let's...
Economic

Dezvoltatorul imobiliar Alinso Group, deținut de unul dintre cei mai bogați belgieni, a decis să intre pe sectorul de birouri din București, prin achiziția unor clădiri deja existente sau dezvoltarea unora noi, după ce s-a extins pe acest segment imobiliar și în Belgia, la finalul anului trecut. Investitorul, proprietar al celui mai mare parc industrial din România, negociază și achiziția unor terenuri pentru noi parcuri industriale.

Read more: Proprietarul Ploiesti West Park, cel mai mare parc industrial din România, a decis să intre pe...