Economic

Economic

ciorani genericConsiliul Judeţean Prahova a anunţat semnarea unor contracte cu şapte investitori privaţi, care vor să îşi deschidă puncte de producţie în noul parc industrial care se dezvoltă la Ciorani. Noile hale comerciale vor ocupa 20 dintre cele 45 de hectare disponibile în parcul industrial din zona de sud a judeţului, iar valoarea investiţiilo private în această zonă este estimată la 17 milioane de lei, lucrările urmând să înceapă după ce se vor rezolva problemele privind viabilizarea terenului şi aducerea utilităţilor, au mai anunţat autorităţile prahovene.

Read more: Investiţii de 17 milioane de euro la Ciorani. Consiliul Judeţean a semnat cu 7 firme care vin în...
Economic

robor iunie 2018Instabilitatea politică şi economică a României se resimte şi în creditele persoanelor fizice şi juridice. Indicele ROBOR la trei luni, cel în funcţie de care se caluclează dobânzile variabile de la foarte multe dintre aceste împrumuturi bancare, îşi continuă creşterea alarmantă.

Read more: ROBOR la trei luni urcă în continuare şi se apropie de maximul istoric din 2014
Economic

ivan lokere realty forumDesfășurată în data de 19 iunie 2018, a 17-a ediție a Realty Forum a reunit cei mai importanți dezvoltatori, investitori și consultanți prezenți în țara noastră. În cadrul evenimentului organizat de revista Business Review s-au desfășurat discuții punctate pe realitățile pieței și previziunile privind noile proiecte de investiții pe piața imobiliară locală, moduri în care migrația internă a specialiștilor români formează noi tendințe imobiliare, principalele sectoare ale industriei: birouri, rezidențiale, retail, industrial și logistică. Ivan Lokere, CEO în cadrul multinaționalei Alinso Group, dezvoltatorul Ploiesti West Park și totodată un actor economic foarte important din regiunea Muntenia, a fost unul dintre participanții la dezbaterile susținute în cadrul Realty Forum.

 

Read more: Cheia dezvoltării: diversitate și inovație. Ivan Lokere, CEO Alinso Group, prezent în cadrul...
Economic

economii finante patroniPatronii și alți acționari vor putea scoate bani sub formă de dividende din firme și de patru ori pe an, potrivit unei legi adoptate, miercuri, de Parlament. Camera Deputaților, ca for decizional, a adoptat, cu 183 de voturi pentru, 54 contra și 33 de abțineri Legea pentru modificarea şi completarea Legii contabilităţii nr.82/1991, modificarea şi completarea Legii societăţilor nr.31/1990, precum şi modificarea Legii nr.1/2005 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei.

Read more: S-a dat lege: Patronii vor putea scoate bani din firme de mai multe ori pe an, ca dividende
Economic

scumpiri 2013Cel mai nou raport dat publicității de Institutul Național de Statistică indică, pentru luna mai, o rată anuală a inflaţiei care atinge 5,41%. Indicatorul măsoară evoluţia preţurilor de consum în ultimul an și a ajuns, în prezent, la cea mai mare valoare înregistrată în ultimii cinci ani.

Read more: Rata inflației a atins maximul ultimilor cinci ani! Fructele, mai scumpe cu aproape 20% în mai...