Duminică, 28 Mai 2017
 

Economic

Fiscul îi scuteşte de executarea silită pe contribuabilii care nu şi-au încasat creanţele de la stat

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 10 November 2016 20:50  |  Category: Economic

calcul baniContribuabilii care nu şi-au încasat la timp creanţele comerciale de la instituţii ale statului vor fi protejaţi de executare silită, anunţă Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), într-un comunicat. „Prin art. 230 din Codul de procedură fiscală a fost reglementată o procedură specială de executare silită aplicabilă doar contribuabililor care, concomitent cu obligaţiile fiscale pe care le au de plătit statului, deţin şi creanţe asupra statului, concretizate în sume certe, lichide şi exigibile pe care le au de încasat de la instituţii sau autorităţi publice", precizează ANAF.

calcul economicUn antreprenor din Prahova a trimis o scrisoare pe adresa redacției în care semnalează situația în care a ajuns firma pe care o administrează, în urma unui cumul de factori generat de autoritățile statului: „Nu vreau să plec din țară. Nu vreau să pun lacătul pe ușa companiei și să trimit acasă cei aproape 100 de angajați pe care îi am și nici să sufere alte suflete care traiesc de pe urma lor. Apoi, chiar dacă am un sentiment de profundă dezamăgire, sunt absolut convins că am pierdut procesele pentru simplul motiv că este posibil ca judecătorii, la rândul lor îngropați și supraaglomerați cu dosare, să ajungă la o limită, la un fel de blazare. Nu exclud deloc ideea că pur și simplu, tracasați și obosiți, aceștia nu s-au uitat deloc peste probele depuse la dosar pentru că dacă ar fi făcut-o, mi-ar fi dat dreptate", se afirmă în scrisoarea deschisă trimisă de Marius Țapu.

vot parlament 1Comisiile de specialitate ale Parlamentului au decis majorări substanţiale de salarii în domeniul medical şi în educaţie, deşi salariile au crescut în aceste sectoare în medie cu 30% în ultimul an, informează Ziarul Financiar. Impactul bugetar anunţat de ministreul finanţelor este de 4,8 miliarde de lei, dar econo­miştii cred că el va fi mult mai mare. Potrivit acestora, majo­ra­rea nu va avea influenţă asupra bugetului pe 2016, dar va face un an 2017 extrem de dificil, în condiţiile în care cheltuielile sunt deja la limită.

Darius Meșca, finul lui Sebastian Ghiță, reconfirmat prin e-mail director general al Electrica Muntenia până pe 30 iunie 2017

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 01 November 2016 16:01  |  Category: Economic

darius mescaConsiliul de Administrație al monopolului regional de distribuție a energiei electrice Electrica Distribuție Muntenia Nord a aprobat, în urmă cu două săptămâni, prelungirea până la jumătatea anului viitor a mandatului actualului director general, Darius Meșca, aflat în fruntea companiei de 4 ani, din octombrie 2012. Darius Meșca este consilier județean PSD în cadrul CJ Prahova, ocupând în trecut și funcția de secretar de stat în Ministerul Energiei.

Proiect de lege: Multinaţionalele să plătească impozit pe împrumuturile acordate filialelor din România

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 27 October 2016 21:55  |  Category: Economic

impozitare progresiva salarii„Costurile excedentare ale îndatorării sunt deductibile doar până la 30% din câştigurile contribuabilului", se arată într-un proiect de lege privind „stabilirea normelor împotriva practicilor de evitare a obligaţiilor fiscale" iniţiat de un grup de 23 de deputaţi PNL.

Numărul românilor care lucrează în regim temporar s-a dublat în ultimii cinci ani

Written by Administrator  |  Created on Monday, 24 October 2016 13:11  |  Category: Economic

locuri-muncaPeste 67.000 de persoane au fost angajate în regim de muncă temporară în 2015 arată un studiu recent al Asociației Române a Agenților de Muncă Temporară (ARAMT). Această cifră reprezintă dublul celei din 2010, când se înregistrau 30.000 de angajați temporar.

 

Economia Românească: 20% din cifra de afaceri este conectată cu firme din paradisuri fiscale (analiză)

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 20 October 2016 14:03  |  Category: Economic

businessBarbados, Antilele Olandeze, Bahamas, Belize. Acestea sunt doar cateva dintre destinatiile preferate de oamenii de afaceri nu numai pentru turism, dar mai ales pentru business. Firme locale sau multinationale si-au deschis conexiuni in tarile offshore, adica acolo unde taxele platite statului sunt mai mici sau chiar inexistente. Potrivit unei analize KeysFin, prezentata de expertii companiei cu ocazia workshop-ului derulat la Bruxelles de Comisia pentru Control Bugetar a Parlamentului European, aproape 20 la suta din economia romaneasca a ajuns sa deruleze afaceri prin acest sistem.

Legea privind conversia creditelor, din franci elveţieni în lei, a fost adoptată în unanimitate de Camera Deputaţilor

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 18 October 2016 16:15  |  Category: Economic

clauze-abuziveLegea privind conversia creditelor din franci elveţieni în lei a primit votul final din partea deputaţilor, înregistrându-se 248 de voturi „pentru", niciunul împotrivă şi nicio abţinere, după ce atât pragul de 250.000 de franci, cât şi gradul de îndatorare de 50% au fost eliminate.

 

Veolia Energie a intervenit pentru a optimiza functionarea în regim de iarnă a unor echipamente din centrala de productie Brazi

Written by Administrator  |  Created on Monday, 10 October 2016 17:41  |  Category: Economic

VEOLIA HDAvand in vedere conditiile meteo favorabile de luni, cu temperaturi de peste 13,5 grade ce au condus la oprirea automata a tuturor punctelor si modulelor termice, Veolia Energie a intervenit pentru a ajusta și optimiza functionarea în regim de iarnă a unor echipamente din centrala de productie de la Brazi.

CONPET S.A. – singura companie care a intrat pe lista companiilor eligibile pentru includerea în indicii BET şi BET-TR

Written by Administrator  |  Created on Saturday, 08 October 2016 13:39  |  Category: Economic

conpetCONPET S.A. este prima şi singura societate care a intrat pe lista companiilor eligibile (watchlist )pentru includerea în calculul indicilor BET și BET-TR. Anunţul a fost făcut în data de 6 octombrie de Bursa de Valori Bucureşti (B.V.B.).

Consiliul B.V.B a aprobat ieri, 5 octombrie, modificarea manualelor indicilor Bursei de Valori Bucureşti, introducând noi reguli pentru indicii BET si BET-TR, precum şi o listă de companii eligibile în care se vor regăsi companiile monitorizate pentru includerea în indicii BET şi BET-TR, CONPET fiind prima dintre ele.

Patronii care angajează șomeri și alte categorii defavorizate primesc câte 900 de lei, de angajat, timp de un an

Written by Administrator  |  Created on Monday, 03 October 2016 17:14  |  Category: Economic

jobPachetul de măsuri active adoptate de Guvern majorează cuantumul subvențiilor acordate angajatorilor, prin plata unei valori nominale. În plus, aceste subvenții se vor da și pentru încadrarea în muncă a unor categorii noi, respectiv șomerii de lungă durată și tinerii, astfel: