Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
 

Economic

Exista români care au anunţat la Fisc venituri de 30 de ori mai mici decât cele reale. Asta au descoperit inspectorii ANAF după ce au controlat peste 50 de contribuabili suspectaţi de evaziune fiscală.

Cireșele românești sunt așteptate în piețe după 15-20 mai, dar la prețuri uriașe, din cauză că, urmare a frigului și a grindinei, aproximativ 50% din producția din soiuri timpurii a fost calamitată.

De la 1 iunie, fumătorii vor plăti cu 10 bani în plus pentru fiecare pachet de țigări, în urma majorării accizei. 

Una dintre cele mai noi metode de înșelăciune la care apelează infractorii vizează deturnarea transferurilor bancare efectuate de către societăţi comerciale, în relaţiile de afaceri.

Guvernul a întocmit un plan de măsuri prin care ar putea economisi un miliard de lei în acest an și trei miliarde, în 2018. Ele se regăsesc în programul de convergență adoptat de Executiv, care are la bază prevederile cadrului macroeconomic actualizat pentru perioada 2017-2020.

În România se solicită cele mai multe documente pentru obţinerea codului de TVA

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 02 May 2017 20:21  |  Category: Economic

contabilitateProcedura de înregistrare în scopuri de TVA din România are unele dintre cel mai dificil de îndeplinit criterii comparativ cu procedurile din alte 12 state membre ale Uniunii Europene, potrivit unui studiu realizat de Deloitte România. Potrivit studiului, în toate statele care au răspuns chestionarului procedura este considerată simplă sau directă, cu excepţia României şi a Cehiei. În România se solicită cele mai multe documente (inclusiv după eliminarea formularului 088). Pe locurile următoare se plasează Germania, Cehia şi Slovacia.

rableViceprim-ministrul Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, a aprobat, prin Ordin, programele Rabla CLASIC și Rabla PLUS, acestea urmând să fie publicate în Monitorul Oficial. Conform procedurii, a doua zi după publicare, va fi emisă Decizia Președintelui AFM, prin care se va da startul primei etape a programelor: validarea producătorilor/dealerilor de autovehicule. Imediat după încheierea contractelor cu dealerii și afișarea listei cu aceștia pe site-ul AFM, Rabla CLASIC și Rabla PLUS vor fi deschise populației pentru înscrierea și rezervarea locurilor.

Orange oferă din 2018 credite pe termen scurt şi servicii de plăţi

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 20 April 2017 20:20  |  Category: Economic

orange siglaGigantul francez Orange, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa globală de telecomunicaţii, va lansa în prima parte a anului 2018 servicii financiare în România fără a aplica însă şi pentru obţinerea unei licenţe bancare, care i-ar permite companiei să atragă şi depozite de la populaţie, a declarat Gervais Pellisier, CEO adjunct şi director executiv pentru operaţiunile din Europa ale grupului Orange, citat de ziarulfinanciar.ro

control traficMeserii considerate rare precum controlor de trafic aerian, monitor de studii clinice sau somelier ajung să fie remunerate cu 30.000 de lei, 6.000 de lei, respectiv 4.500 de lei net pe lună, reiese dintr-o analiză publicată joi de Smartree.

pret gazePrețurile gazelor naturale pentru consumatorii casnici vor crește de la la 1 aprilie, informează Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei.

s8 galaxyUnul din ultimele mistere legate de Galaxy S8, preţul, pare să fi fost elucidat, scrie Digi 24.