Economic

Economic

„Interpusul”, „săgeata”, „marioneta”, „pionul”, „omul de paie” – sunt câteva dintre numeroasele sinonime folosite pentru a desemna una dintre instituțiile de bază ale Tranziției românești: personajul obscur, pierdut într-un ocean de anonimitate, împins în față pentru a-i ascunde pe adevărații beneficiari ai marilor tunuri financiare. RISE PROJECT îl prezintă azi pe un fost tehnician din marina militară, distribuit, de fiica sa – europarlamentarul Ramona Mănescu – în rolul de prădător de active imobiliare.

 

Read more: Tatăl europarlamentarului liberal Ramona Mănescu, pensionar cu Logan și cu tranzacții de 4...
Economic

Google va testa în Europa livrările cu drona în 2019, ținta fiind să fie distribuite pachete de maxim 1,5 kg pe distanțe nu mai lungi de 10 km. Google a mai făcut teste în SUA și Australia, iar țara aleasă pentru Europa este Finlanda. Divizia Wing din holding-ul Alphabet a anunțat planurile la conferința Slush de la Helsinki și este o dovadă că giganții tech din SUA văd Europa ca pe un teren tot mai interesant pentru testări. Ca exemplu, Amazon a făcut teste cu drone în Marea Britanie.

 

Read more: Poșta viitorului. Google va testa în Europa anul viitor serviciul de livrări cu drona
Economic

Anunț bombă al Consiliului Concurenței, care a informat, marți, că a aplicat amenzi în valoare totală de aproape 250 de milioane de lei, adică aproximativ 53 de milioane de euro, în cazul a nouă mari companii de asigurări de pe piața românească, dar și Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România.

Read more: Amendă de 53 de milioane de euro, pe piața polițelor RCA. Care sunt cele nouă companii sancționate...
Economic

Luni intră în vigoare noul regulament care elimină geoblocarea nejustificată în mediul on-line în întreaga Uniune. De acum, europenii vor putea face comenzi indiferent de țara din care provin, fără teama că site-urile le vor bloca accesul.

Read more: Noi reguli în comerțul on-line, în vigoare de astăzi. Comisia Europeană elimină geoblocarea...
Economic

În anul Centenarului, unul dintre puținele domenii care performează la standardele occidentale este industria de software, sectorul cel mai dinamic și cu cel mai mare potențial de dezvoltare pentru România. Analiștii de la KeysFin au ales în mod special industria de software pentru a marca, astfel, ziua de 1 Decembrie. ,,Este unul dintre domeniile cu care ne putem mândri. România a devenit un adevărat hub regional de software, fiind prezentat în exterior drept Silicon Valley-ul Europei’’, afirmă experții.

Read more: România, Silicon Valley-ul Europei. Business-ul din industria de software românescă depășește 5,4...
Economic

Executivul României și Federaţia Patronatelor  Societăţilor din Construcţii au semnat un acord de susținere a acestui sector în care se stabilește un salariu minim brut de 3.000 de lei, în domeniu, precum și eliminarea unor taxe, dar și înființarea unui fond de garantare, respectiv introducerea unui plafon minim în cazul avansului pentru contractele de lucrări.

Read more: Guvernul anunță eliminarea taxelor pentru angajatorii din Construcții și un salariu minim net de...
Economic

Consiliul Concurenței a dat publicității concluziile anchetei sectoriale pe piaţa sării de deszăpezire, arătând că Salrom deține un monopol care, în contextul organizării cu întârziere a procedurilor de achiziție, îi permite să practice în țară prețuri mai mari decât cele de pe piețele externe. "Organizarea cu întârziere a licitaţiilor pentru achiziţia sării de deszăpezire conduce la creşterea preţului", atrage atenția Consiliul Concurenței.

Read more: Cum ajung românii să plătească pentru deszăpezire DUBLU decât finlandezii
Economic

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, și-a anunțat prezența la PLoiești, luni, pe 25 noiembrie, pentru evenimentul „SDEE  Muntenia Nord – 120 ani de istorie și tradiție”.

Read more: Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, vine la Ploiești, pentru evenimentul organizat la 120 de...
Economic

Ikea se va axa mai mult pe vânzările online, dar şi pe deschiderea unor magazine mai mici, aflate în interiorul oraşelor, anunță retailerul suedez. Ikea vrea să faciliteze accesul cât mai multor clienţi la produsele de mobilier şi la accesoriile sale. Ikea a remarcat schimbările de consum şi şi-a dat seama că nu toată lumea e dispusă să meargă până în afara oraşului pentru cumpărături. Iar cumpărăturile se fac, în mare parte, direct de pe internet.

 

Read more: Ikea va deschide magazine mai mici. Ce orașe din România sunt vizate
Economic

Au fost modificate în cursul procedurii condițiile de participare la licitația PPP pentru Ploiești – Brașov, modificări care pot influența atribuirea finală a contractului. Modificarea cerințelor în cursul procedurii poate fi însă oricând motiv întemeiat pentru un participant pentru a contesta atribuirea contractului.

 

Read more: Suspiciuni cu iz de dedicație. S-au modificat condițiile de calificare la licitația pentru...
Economic

Instalarea şi utilizarea reţelelor 5G în România duce la crearea a 252.000 de locuri de muncă şi va avea un efect de multiplicare de 4,7 miliarde euro, arată Strategia 5G pentru România, document pus în discuţie publică, miercuri, de Ministerul Comunicaţiilor şi de ANCOM.

 

Read more: Reţelele 5G pot crea peste 250.000 de locuri de muncă în România. Profitabilitatea imensă a noii...