Economic

Economic

PetrobraziOMV Petrom (SNP) va opri rafinaria Petrobrazi Ploieşti pentru o perioada de şase săptămâni, începând cu luna mai, in vederea modernizarii unei instalatii care va permite procesarea exclusivă a petrolului extras în Romania, scrie Mediafax.
Economic

benzinaPetrom a scumpit în această dimineață benzina și motorina, la doar două zile după ce a schimbat denumirile carburanţilor.

Astfel, un litru de motorină standard a depășitl ps praguihologic de 6 lei, trecând de la 5,95 de lei la 6,01 lei.

Benzina Standard 95 are începând de astăzi un preț de 5,89 de lei, de la cel anterior care era 5,83 de lei. Sortimentul mai scump, Benzina Extra 99 costă 6,29, în creștere cu 9 bani de la nivelul de 6,2 lei, cât fusese anterior.
Economic

carrefourGrupul de retail Carrefour, al doilea ca mărime la nivel mondial, ar putea ieși, în această vară, din nouă țări în care este prezent, după ce toate încercările francezilor de a îmbunătăți rezultatele financiare prin extinderea pe noi piețe și prin noi formate s-au dovedit a fi un eșec. Printre țările din care ar putea pleca se regăsesc Italia, Belgia, Turcia, dar și România, scrie site-ul belgian retaildetail.eu, citând un raport al ING.
Potrivit analiștilor de la ING, președintele nou-ales al grupului, Georges Plassat va trebui să anunțe măsuri radicale, odată cu anunțarea rezultatelor financiare ale grupului la jumătate de an.
CITEŞTE MAI MULT pe incont.ro
Economic

petromPetrom a majorat, de marţi, preţul benzinelor comercializate în staţiile proprii cu şase bani pe litru.
Preţul motorinelor nu a fost modificat.
Ultima majorare a preţurilor operată de Petrom a avut loc pe 23 februarie, când preţul benzinelor a fost majorat cu 12 bani/litru şi cel al al motorinelor cu nouă bani/litru.
Economic

În ciuda politicii de restricţionare a creditelor de consum din ultimele luni, Banca Naţională a României a lansat o nouă posibilitate de finanţare pentru cei care au nevoie de bani pentru studii şi pentru necesităţi medicale.

Banca-Nationala-a-Romaniei

În ultimele luni, creditarea a devenit un sistem cu nenumărate bariere, în care băncile sunt obligate să respecte restricţiile impuse de BNR. Creditele de consum, chiar şi cele garantate cu ipotecă nu mai pot fi acordate decât pentru o perioadă de cel mult cinci ani. Mai mult, băncile trebuie să ia în considerare o posibilă creştere a dobânzii, o scădere a veniturilor, dar şi creşterea cursului de schimb valutar, menţionează conso.ro.

De curând, însă, legislaţia a permis băncilor să lanseze noi oferte de creditare, de data aceasta pentru studii şi pentru diverse necesităţi medicale. Deşi timidă, oferta actuală de pe piaţă cuprinde credite destinate studiilor postuniversitare, precum MBA, studii de perfecţionare, de recalificare, doctorat sau a doua facultate, inclusiv în străinătate, care pot fi acordate pe o perioadă de maxim zece ani. În ceea ce priveşte finanţarea cheltuielilor medicale, băncile au început să ofere credite pentru o perioadă de maxim 3 ani, pentru orice fel de tratamente în ţară şi străinătate, iar împrumuturile pot fi folosite chiar şi pentru operaţii estetice.

Economic

rompetrolDe astăzi, vom da mai mulţi bani pe benzină. În prag de Paşte, Rompetrol a decis ridicarea preţului pentru combustibilul auto, cel mai scump sortiment ajungând la valoarea de 6,58 de lei litrul, iar unul dintre tipurile accesibile de benzină atingând recordul de 5,94 lei pe litru. În aceste condiţii, nu este de mirare că mulţi şoferi vor renunţa la maşina personală pentru drumurile la cumpărături, înaintea Paştelui, preferând alte mijloace de transport mai ieftine sau chiar o porţie de carne în plus în locul unei plimbări în afara oraşului.

Read more: Rompetrol a scumpit benzina cu 14 bani pe litru. Din nou, cotaţiile internaţionale sunt de vină
Economic

volkswagenCel mai mare grup auto european investighează oportunitatea lansării mașinii de 5.000 de euro, vestește "Automotive News", care citează un interviu acordat de Ulrich Hackenberg, șeful departamentului de cercetare și dezvoltare din cadrul VW, revistei "Auto Motor und Sport".

Oficialul german a precizat că mașina, o berlină încăpătoare, va fi vândută sub un brand low-cost dezvoltat special pentru pieţele emergente.

Integral, pe EVZ.RO
Economic

prima_casaCadrul legislativ al programului guvernamental Prima Casă urmează a se modifica în regim de urgenţă, pentru a permite soluţionarea cât mai rapidă a unor probleme survenite în practică. Principalele modificări vizează posibilitatea înstrăinării înainte de cinci ani şi a intervenţiei asupra imobilului sau înlocuirea sa. Refinanţările încă nu au undă verde, titrează Capital
Economic

morocco_flagÎn perioada 20 - 26 martie 2012 se va află în  România într-o vizită de lucru,  o delegație de oameni de  afaceri din MAROC, condusă de Camera de Comerț , Industrie, Servicii și Turism Maroc - România și organizată  în colaborare cu Biroul de Promovare Comercial Economică de la Tanger și Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri din România.

Având în vedere succesul vizitelor anterioare în județul nostru ale diverselor delegații din Maroc, Camera de Comerț și Industrie Prahova va organiza cu această ocazie o scurtă întâlnire oficială cu oaspeții marocani  , ce se va desfășura vineri, 23 martie 2012, între orele 09.00 - 09.45, la sediul său din Ploiești, str. Cuza Vodă, nr.8, Sala Europa.

Cu această ocazie va avea loc Ceremonia de Semnare a Acordului de Colaborare bilaterală între Camera de Comerț și Industrie Prahova și Camera de Comerț , Industrie, Servicii și Turism Maroc - România.
Joomla SEF URLs by Artio