Economic

Economic

scumpiri 2013Cel mai nou raport dat publicității de Institutul Național de Statistică indică, pentru luna mai, o rată anuală a inflaţiei care atinge 5,41%. Indicatorul măsoară evoluţia preţurilor de consum în ultimul an și a ajuns, în prezent, la cea mai mare valoare înregistrată în ultimii cinci ani.

Read more: Rata inflației a atins maximul ultimilor cinci ani! Fructele, mai scumpe cu aproape 20% în mai...
Economic

fabrica autobuze electrice baicoi chineziUn investitor chinez intenţionează să deschidă în oraşul prahovean Băicoi o fabrică de autobuze electrice, unul dintre cele mai mari proiecte de acest gen din această regiune a Europei. Dezvoltatorul a anunţat că doreşte să investească aici 100 de milioane de euro, 50 de milioane într-o primă etapă şi restul pe parcurs, pe măsură ce fabrica va începe să producă mijloace de transport public.

Read more: Chinezii vor construi la Băicoi autobuze ecologice, după o investiţie de 100 de milioane de euro
Economic

imobiliare clujPreţurile caselor au explodat în marile oraşe. În şapte localităţi, chiar au depăşit pragul psihologic de 1.000 de euro pe metru pătrat. Cluj-Napoca rămâne oraşul cu cele mai scumpe apartamente, mai scumpe chiar şi decât în Capitală, spun agenţii imobiliari. Celelalte şase oraşe sunt Bucureşti, Iași, Timişoara, Constanţa, Braşov şi Craiova.

Read more: Cele mai scumpe apartamente. 7 oraşe din România unde s-a depășit pragul de 1.000 de euro/mp
Economic

country focus community 3„Be connected. Be stronger” reprezintă motto-ul sub care s-a desfășurat, în sala Platinum a Hotelului Sheraton din București, a doua ediție a Forumului Country Focus Community, eveniment care a reunit, în zilele de 5 și 6 iunie 2018, elita investitorilor străini din România. Reprezentanți ai comunității de afaceri de pe toate continentele au dezbătut, timp de două zile, realitățile economice ale țării noastre privite prin ochii experimentați ai unor jucători puternici din zona companiilor multinaționale prezente în România.

 

Read more: Ivan Lokere, CEO Alinso Group, invitat special în cadrul Country Focus Community Forum – eveniment...
Economic

statie tmb ploiestiAutorităţile prahovene au finalizat proiectul european de construire a unei staţii de tratare mecano-biologică a gunoaielor, ultimul din cadrul master-planului judeţean pentru managementul deşeurilor, în urma unui contract de lucrări în valoare de peste 64 de milioane de lei, decontat într-o mare parte de Uniunea Europeană. Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a făcut ieri o vizită aici, precizând că aceasta este cea mai mare staţie de acest gen din România şi că proiectul va duce la reducerea semnificativă a cantităţilor care vor ajunge să fie depozitate la rampele de gunoaie.

Read more: Cea mai mare staţie de tratare a deşeurilor din România se va deschide la marginea Ploieştiului
Economic

bani transfer bancarGuvernul vrea să afle detalii despre toate tranzacţiile bancare ce depăşesc 2.000 de euro. Opoziţia susţine că măsura i-ar putea afecta pe românii din străinătate care muncesc la negru şi trimit bani acasă. Proiectul de lege adoptat în ultima şedinţă de Guvern spune că transferurile de peste 2.000 de euro vor fi monitorizate, iar cele suspecte vor fi raportate Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, informează Digi 24.

Read more: Guvernul vrea monitorizarea transferurilor de bani. Cum i-ar afecta asta pe românii din străinătate
Economic

muncitori strainatateRomânia este țara cu cei mai mulți cetățeni apți de muncă plecați în străinătate. Potrivit Eurostat, 19,7% dintre cei cu vârste între 20 și 64 de ani sunt peste hotare, procentul fiind de aproape trei ori mai mare decât acum 10 ani și de cinci ori mai mare decât media UE din prezent.

Read more: Aproape 20% dintre românii apți de muncă locuiesc în străinătate. Procentul, de CINCI ORI mai mare...
Economic

ploiesti west parkParcursul postdecembrist al României reprezintă o poveste tumultoasă cu rezultate pe care nici măcar un autor de literatură Science-Fiction nu ar fi reușit să-l prevadă. De la degringolada anilor 90, când se contura ceea ce urma să devină așa-numitul capital indigen, până în prezent, când economia reală funcționează după principii marcate de economia de piață deschisă, a fost o cale lungă marcată de peripeții nu întotdeauna cu final fericit.

Citește și: Rețeta succesului. Cum dezvolți performanță în două țări post-comuniste. Conexiunea dintre Leuna Park Germania și Ploiești West Park

Read more: Capital străin transformat în investiție de succes. Ploiești West Park este cel mai mare Business...