Economic

Economic

COLESIU DIANA ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ anunță publicul asupra luării deciziei de emitere a avizului de mediu necesar adoptării planului "CONSTRUIRE 2 IMOBILE P+3+4 RETRAS CU DESTINAȚIA DE LOCUINȚE COLECTIVE, CU ALEI PIETONALE ȘI CAROSABILE, LOCURI DE PARCARE, ORGANIZARE DE ȘANTIER, amplasat în PLOIEȘTI, str. CORNĂȚL, NR. 7, de anu se supune evaluării de mediu pentru planuri și programe.

Read more: ANUNȚ PUBLIC PRIVIND DECIZIA ETAPEI DE ÎNCADRARE  - COLESIU DIANA ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ
Economic

CARTE DE VIZITĂ IMPRESIONANTĂ. O carieră de aproape jumătate de secol în industria de prelucrare a țițeiului, un nume cunoscut și respectat atât în țară, cât și peste hotare – acesta este Alexandru Nicolcioiu. Atât din poziția de fost director al rafinăriei Petromidia Năvodari / membru al Consiliului de Administrație al companiei între 1979 și 2016, cât și din cea de actual consilier al CEO-ului KMG International, grup care deține Rompetrol Rafinare, viața lui Alexandru Nicolcioiu se identifică cu istoria complexă a industriei de rafinare din România. În decursul celor peste 45 de ani de activitate profesională, Alexandru Nicolcioiu a trăit momentele de vârf – construirea colosului Petromidia, declinul postdecembrist, dar și revirimentul spectaculos din prezent. 

  • Salvată în anii 90 de la lichidare, rafinăria din Năvodari a intrat în 2001 în familia Rompetrol.
  • Din 2007, odată cu preluarea de către Grupul KMG International a pachetului majoritar de acțiuni, rafinăriile Petromidia și Vega au devenit parte integrantă din același grup, dezvoltându-se într-o sinergie perfectă.
  • De atunci, cele două rafinării-surori înregistrează, an de an, performanțe importante, ambele fiind beneficiarele unei strategii investiționale masive, de sute de milioane de dolari, în scopul modernizării instalațiilor, eficientizare operațională și scăderea continuă a impactului asupra mediului.
  • Am încercat să aflăm, de la Alexandru Nicolcioiu, detalii despre trecutul tumultos al acestei industrii și câteva gânduri legate de viitorul industriei petroliere, în interpretarea unui veritabil profesionist în domeniu.

Până în 1989, România avea 11 rafinării care funcționau consolidat, ca flux tehnologic, fiind ca o singură rafinărie

Read more: INTERVIU. Alexandru Nicolcioiu (Rompetrol, KMG International) - un destin aflat în prima linie a...
Economic

KMG International, prin subsidiara Rompetrol Bulgaria, a donat 10.000 de litri de combustibil pentru susținerea autoritățlor bulgare în lupta împotriva pandemiei de COVID-19, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Read more: Rompetrol Bulgaria sprijină eforturile autorităților în lupta împotriva COVID-19
Economic

Pe fondul distanțării sociale și a reducerii numărului de clienți din piețe, mulți producători de legume, fructe, carne și alimente din Prahova s-au văzut in imposibilitatea de a mai vinde marfă. Problema lor a fost rezolvată de doi ploieșteni, care au făcut o piață on-line, în care micii comercianți de produse alimentare se pot înregistra și își pot vinde produsele gratuit.

Read more: Doi ploieșteni au făcut o piață în mijlocul internetului
Economic

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură vine în sprijinul  beneficiarilor, iar pentru a minimiza pe cât posibil efectele negative, asupra activităților din sectorul agricol, ale răspândirii pe teritoriul României a epidemiei de coronavirus, a instituit o serie de măsuri menite să asigure flexibilizarea și fiabilizarea interacțiunii cu fermierii.

Read more: APIA anunță reluarea depunerii online a cererilor unice de plată aferente Campaniei 2020
Economic

5.800 de angajatori au făcut cereri pentru șomaj tehnic, la ANOFM, pe 1 aprilie, în prima zi de înregistrate a solicitărilor. Acestea vizează 70.000 de angajați.

Read more: Cereri de șomaj tehnic pentru 70.000 de angajați înregistrate de ANOFM, în prima zi de depunere a...
Economic

Avocatul ploieștean Răzvan Toma Stănciulescu a făcut o analiză a pieței muncii, în contextul crizei economice apărute pe fondul pandemiei, și subliniază că principala măsură adoptată de stat, în sprijinul antreprenorilor, stârnește neîncredere.

Read more: Av. Răzvan Stănciulescu: "Antreprenorii refuză să opteze pentru șomajul tehnic fiindcă nu au...
Economic

Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român (FIEKR) a aprobat recent două noi proiecte de investiții în sectorul energetic din România, cu o valoare totală de circa 43 milioane USD. Aceste proiecte vor crea sinergii cu procesele de producție ale rafinăriei Petromidia Năvodari (parte a companiei Rompetrol Rafinare) și valoare economică adăugată pentru ambele companii, potrivit unui comunicat al fondului.

Read more: Două noi proiecte aprobate de Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român
Economic

Nu te poți hotărî între două televizoare ieftine, chiar chilipiruri? Utilizează aceste sfaturi pentru a face o alegere corectă. Poate că ești în magazin, uitându-te la două televizoare ieftine de pe raft. Sau poate că faci cumpărături online, făcând clic înainte și înapoi între două televizoare ieftine la care ai rămas după ore întregi de navigare și citire a recenziilor. Încerci să alegi între două televizoare ieftine similare de la mărci diferite. Cum să decidem între cele două? Ghidul nostru îți va oferi un ajutor.

Read more: Ești în căutare de televizoare ieftine? Iată ce trebuie să știi
Economic

Premierul Ludovic Orban a anunțat vineri că a cerut Ministerului Finanțelor să dispună un control în cazul unui contract controversat, în valoare de 56 de milioane de lei, prin care o firmă din Giurgiu, comerciant de băuturi și cafea, a ajuns să vândă statului 1,75 milioane de măști de protecție. Prim-ministrul s-a sesizat abia când presa centrală a dezvăluit cine este societatea care a pus mâna pe contractul respectiv, mană cerească, mai ales în aceste vremuri de criză.

Read more: Firma unei bucătărese din Giurgiu a câștigat un contract de 12 milioane de euro, din bani publici,...
Joomla SEF URLs by Artio