Economic

Economic

Mai multe firme mari din zonele industriale aflate în vestul țării îşi închid porţile sau îşi mută liniile de producţie în Ungaria sau Macedonia, iar mii de oameni vor rămâne fără locuri de muncă, în viitorul apropiat.

Read more: Mii de oameni vor ajunge șomeri. Mai multe fabrici din vestul țării își închid porțile sau se mută...
Economic

Concernul elvețian Rieker a anunțat că se retrage din România. Într-un comunicat de presă, compania anunță închiderea fabricii de încălțăminte de la Lugoj, cu aproape 700 de angajați, motivându-și decizia prin dificultățile pe care le-a întâmpinat în a găsi forță de muncă, costurile ridicate cu transportul salariaților și cu utilitățile.

Read more: Producătorul de încălțăminte Rieker închide fabrica din România. 700 de oameni rămân fără loc de...
Economic

Reprezentanții România Hypermarche resping categoric acuzaţiile Consiliului Concurenţei legate de fixarea preţurilor de revânzare pentru anumite produse şi susțin că au pus la dispoziția autorității documente din care rezultă tocmai contrariul aspectelor pentru care a primit uriașa amendă.

Read more: România Hypermarche (Cora) avertizează că va merge în instanță pentru amenda de peste 2,5 milioane...
Economic

Trei rețele de hypermarketuri și patru societăți, furnizori ai acestora, au fost fost amendate de Consiliul Concurenței, cu aproape 19 milioane de euro, pentru fixarea prețurilor de revânzare (de raft) în cadrul promoțiilor desfășurate de retaileri.

Read more: Amenzi de milioane de euro pentru Carrefour, Cora și Auchan. Hypermarketurile s-ar fi înțeles...
Economic

Contractul de termie încheiat de municipalitatea ploieșteană și Veolia expiră în aprilie, subiectul generând un imens scandal urmat de un blocaj total pe linie politică și administrativă: nimeni nu își asumă o decizie în sensul cerut de operator, care reclamă pierderi mari din cauza neajustării tarifului, o problemă care trenează de ani de zile. Normal, un vot pentru ajustarea tarifului, în sensul măririi acestuia, este coșmarul oricărui politician. E un joc de-a șoarecele și pisica. Nu are importanță calculul contabil, prevederea contractuală legată de ajustare, ci faptul că adversarul politic poate specula electoral votul dat pe hotărâre. Iar asta umple de groază orice politician pus în situația de a decide. Din păcate, jocul ăsta politic de doi lei poate genera o situație incredibilă: Ploieștiul să rămână fără apă caldă si căldură din iarna ce va urma. Explicația vine din experiențele recente în achiziții ale municipalității care, în ciuda aparatului birocratic care se lăfăie în cea mai fițoasă și corporatistă clădire din oraș, are rezultate zero la capitolul eficiență în perfectare documentație de achiziții. Și nu numai, după cum bine vedem.

Read more: Subiectul termiei la Ploiești: cum te poate lăsa clasa politică cu caloriferul rece în iarna...
Economic

Grupul britanic Vodafone, al doilea mare operator mondial de telefonie mobilă, a anunțat că va lua o "pauză" cu introducerea de echipamente Huawei în centrul reţelelor sale, până când ţările occidentale îşi vor soluţiona îngrijorările cu privire la activităţile grupului chinez.

Read more: Vodafone anunță că ia o "pauză" în introducerea echipamentelor Huawei