Luni, 24 Aprilie 2017
 

Economic

Exercițiu de intervenție antitero la una dintre cele mai mari stații de pompare a țițeiului din Europa / Galerie Foto

Written by Administrator  |  Created on Friday, 17 June 2016 19:24  |  Category: Economic

conpet antitero 1Luptători antitero, jandarmi, pirotehniști, pompieri și medici din cadrul SMURD au participat vineri la o amplă simulare de intervenție în caz de atac terorist, la una dintre cele mai mari stații de pompare a țițeiului din Europa, stația Călăreți aparținând de societatea națională Conpet SA.

CONPET: EXERCIŢIU DE INTERVENŢIE ANTITERORISTĂ la una dintre cele mai mari stații de pompare a țițeiului din Europa

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 14 June 2016 11:35  |  Category: Economic

statie conpetPrimul exercițiu de intervenție antiteroristă de mare anvergură va avea loc la una dintre cele mai mari stații de pompare a țițeiului din Europa, se anunță într-un comunicat de presă al companiei CONPET.

Intervenția specializată, care are ca scop gestionarea atacului unei grupări infracționale care amenință cu detonarea unei încărcături explozive amplasate într-un autoturism, se va desfășura în data de 17 iunie, de la ora 11:00, la Stația Călăreți - CONPET S.A., situată la 50 de kilometri de București.

VEOLIA ENERGIE PRAHOVA – parte din viata sociala a ploiestenilor

Written by Administrator  |  Created on Friday, 03 June 2016 09:45  |  Category: Economic

campanie veolia 1Prin intermediul strategiei sale de responsabilitate sociala, VEOLIA ENERGIE PRAHOVA ia parte la dezvoltarea comunităţilor locale prin educaţie. Astfel, operatorul sistemul centralizat de termoficare sustine in mod activ activitatile sociale si de educare pe termen lung a copiilor si tinerilor, oferind totodata posibilitatea implicării directe a generației tinere în problemele de protecţie a mediului.

Curtea Constituţională a declarat neconstituţional un articol din Legea Insolvenţei

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 31 May 2016 12:54  |  Category: Economic

insolventaCurtea Constituţională a României (CCR) a admis în data de 12 mai 2016 excepţia de neconstituţionalitate invocată de avocaţii societăţii de avocatură Zamfirescu Racoţi & Partners (ZRP) cu privire la prevederile art. 21 alin. 3 din vechea Lege a Insolvenţei nr. 85/2006, care statuează că măsurile administratorului judiciar cuprinse în raportul lunar pot fi contestate în termen de trei zile calculate de la depunerea raportului respectiv la dosarul cauzei, un extras al acestuia trebuind a fi publicat şi în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.

Analiști bancari: Euro a sărit de 4,5 lei. Leul se poate deprecia în continuare

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 05 May 2016 15:41  |  Category: Economic

euroCursul de schimb leu-euro afişa în această dimineaţă pe interbancar 4,5 lei, faţă de o referinţă anunţată ieri de BNR de 4,49 lei, iar analiştii consideră că moneda românească se poate deprecia în continuare.

Ministrul Finanţelor: România nu mai trece la euro în 2019, este nevoie de o convergenţă reală

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 27 April 2016 17:43  |  Category: Economic

bani euroRomânia nu-şi mai asumă 2019 ca anul adoptării monedei euro, stabilirea unei date certe necesită un consens politic şi social larg şi o mai bună înţelegere a eforturilor necesare atingerii acestui obiectiv, se arată în Programul de Convergenţă 2016, aprobat, miercuri, de Executiv.

Studiu: Portretul antreprenorului român: munceşte 10 ore pe zi şi câştigă mai puţin de 500 de euro pe lună

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 12 April 2016 20:35  |  Category: Economic

falimentFirma de consultaţă şi audit EY a lansat săptămâna trecută o nouă ediţie a studiului „Baromentrul afacerilor de tip start-up din România" la care au răspuns 301 de antreprenori români ce conduc afaceri cu o vechime mai mică de trei ani. În urma studiului portretul antreprenorului român se conturează astfel: este tânăr (până în 35 de ani), se află la primul test în mediul antreprenorial, de cele mai multe ori afacerea este fondată din economiile personale (69%), lucrează în medie 10 ore pe zi şi câştigă cel mult 1000 de euro pe lună din afacere, scrie Business Magazin.

Ministrul Fondurilor Europene, în plenul Senatului: România este pe ultimul loc în UE la rata de absorbţie

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 01 March 2016 11:25  |  Category: Economic

parlamentRomânia se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene, recent una din plăţile din programul regional de resurse umane fiind întreruptă, a declarat marţi ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu.

petromCompania națională Petrom, parte a grupului austrian OMV AG (Aktiengesellschaft), traversează o perioadă tulbure, ultimele vești completând tabloul ultimilor ani, în care compania a redus la minim investițiile în România. OMV-Petrom a trimis, astfel, acasă, mii de muncitori ai companiilor cu care Petrom implementa contracte de mentenanță și investiții. O zonă afectată în mod direct este cea arondată județului Prahova, unde mii de angajați lucrează în această industrie.

Finanţele au împrumutat 500 milioane de euro din piaţa internă, la un cost minim record

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 24 February 2016 17:23  |  Category: Economic

euroMinisterul Finanţelor a împrumutat miercuri 500 de milioane de euro printr-o emisiune de obligaţiuni cu maturitatea de cinci ani, la un cost minim record, în condiţiile în care piaţa bancară înregistrează o lichiditate de valută ridicată.

Primăria Ploiești vrea să atragă finanțare pentru dezvoltarea cartierelor Bereasca și Mimiu

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 03 February 2016 19:21  |  Category: Economic

ueMiercuri, 3 februarie, a avut loc o intalnire la sediul Primăriei municipiului Ploiești pentru discutarea pregătirii finanțării pentru regenerarea urbană a cartierelor urbane sărace, precum și formarea în paralel a unor Grupuri de Acțiune Locală (GAL), care să ajute la dezvoltarea zonelor respective. Sunt vizate în principal zone precum Bereasca și Mimiu, se anunță într-un comunicat de presă al Primăriei Ploiești.