Economic

Economic

faliment firmeFirmele nou înfiinţate continuă să prezinte cel mai mare grad de risc pentru bănci, mai ales în condiţiile în care statisticile neoficiale arată că jumătate din firmele înfiinţate dispar în mai puţin de un an. Deşi nu este optimistă, situaţia nu este mai gravă în România decât în alte ţări.

Read more: Una din două firme nou înfiinţate nu prinde aniversarea de un an
Economic

 

liviu-lucaUn nume greu apare în scandalul negocierilor dintre şeful Hidroelectrica Remus Borza şi angajaţii companiei pentru diminuarea fondului de salarii.

Deşi sunt reprezentanţi de Hidrosind, sindicatul salariaţilor Hidroelectrica, angajaţii l-au chemat să-i sprijine pe Liviu Luca, şeful sindicatului Petrom şi al sindicatului Angajaţilor din Energie petrol şi Gaze, cu care poartă acum Borza negocierile. Administratorul Hidroelectrica a apreciat negocierile cu Luca drept „fructuoase” şi l-a caracterizat pe acesta drept „un om echilibrat şi raţional care a înţeles că trebuie strânsă cureaua la Hidroelectrica”.

CITEŞTE MAI MULT pe economica.net

 

Economic

Mugur-IsarescuTrecerea la moneda euro în anul 2015 "nu mai intră în discuţie", dar încercarea de a respecta criteriile de aderare, inclusiv menţinerea deficitului bugetar sub pragul de 3% din PIB, este un bun exerciţiu de disciplină, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, citat de New York Times. Integral, pe mediafax.ro

Economic

patronatul societatilor constructii ploiestiJoi, 18 octombrie 2012, a avut loc, la Ploieşti, o nouă conferinţă a Patronatului Societăţilor din Construcţii. Evenimentul desfăşurat la Camera de Comerţ şi Industrie Prahova a atras un număr important de reprezentanţi ai mediului de afaceri prahovean.

Read more: Conferinţa Patronatului Societăţilor din Construcţii la Ploieşti / Parteneriatul public-privat şi...
Economic

businessLidl angajează şapte persoane pentru postul de şef adjunct de magazin în oraşele Sibiu, Avrig, Reghin, Bucureşti, Tulcea, Petroşani şi Timişoara. Candidatul ideal trebuie să fie amabil, rezistenţă la stres, aptitudini de organizare, dorinţa de a se implica în ceea ce face şi preluarea responsabilităţii, capacitate de a se impune. Dacă vrei să-ţi depui CV-ul, click aici.

Read more: Lidl, Carrefour, Kaufland şi Real fac angajări în toată ţara
Economic

petromPremierul Victor Ponta a declarat, marți, după ceremonia de inaugurare a centralei electrice Petrom de la Brazi, că deschiderea centralei va marca o scădere a prețurilor la energia electrică, scrie e-ph.ro.


"Pentru populație avem, de la această centrală, energie mai ieftină și cei care investesc în producția de energie la cele mai mari standarde de protecție a mediului sunt primiți și nu goniți din România", a declarat Victor Ponta.


"Toate rezervele de gaz sunt suficiente, nu va fi afectată alimentarea cu gaz nici a Bucureștiului, nici în restul țării. Vestea cea mai bună este faptul că 30% din producția de energie a acestei centrale va merge în piața reglementată, deci pentru populație, asta înseamnă energie mult mai ieftină. 169 lei megawattul. Această investiție de peste 500 milioane de euro a putut să funcționeze. Și cred că prezența Comisarului European pentru Energie, a președintelui OMV a arătat faptul că România dorește să-și deschidă piața de energie și că nu dorește să împiedice marile investiții", a adăugat premierul.
La ceremonie au participat şi Günther Oettinger, Comisarul European pentru Energie, Mariana Gheorghe, Preşedinte şi CEO Petrom şi Gerhard Roiss, Preşedinte şi CEO OMV.

Economic

decathlon group logo1Conform portalului ph-online.ro, retailerul francez Decathlon urmează să deschidă primul magazin din Ploieşti, în zona Bricostore şi Baumax. Decathlon are magazine în 18 ţări, iar în România a deschis primul megastore în anul 2009.

Economic

În Ploieşti, România, 11.500 de locaţii de paleţi sunt disponibile pentru depozitarea produselor chimice.

Ploieşti, 26 septembrie 2012. Astăzi, Dachser a deschis noul său depozit de mărfuri periculoase, cu o suprafaţa de aproximativ 6500 metri pătraţi şi o capacitate de 11,500 paleţi. Operatorul logistic internaţional a investit peste 10 milioane euro în această facilitate logistică, fiind construită în conformitate cu Directiva Seveso II (96/82/CE).

„Suntem fericiţi şi mândri să deschidem astăzi acest nou depozit în Ploieşti", declară Traian Dumitrescu, Director General Dachser România. „Această locaţie ultra-modernă îndeplineşte toate standardele naţionale şi internaţionale şi este autorizată atât de Ministerul Mediului, cât şi de IGSU (Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă), iar parcul auto utilizat este supus unui sistem riguros de selectare si verificare."

dachser Ploiesti warehouse 1Tehnologie de vârf

Mărfuri periculoase din clasele VCI 2, 3, 4.1, 6.1, 8, 10-13 pot fi depozitate în condiţii de siguranţă în Ploieşti. Depozitul este împărţit în şase zone de protecţie împotriva incendiilor, separate de ziduri şi uşi de protecţie rezistente la foc. Aspersoare cu sistem mixt de spumă sunt instalate la fiecare nivel de stocare. Depozitul pentru mărfuri periculoase este, de asemenea, echipat cu sisteme de alarmă pentru incendiu şi senzori pentru substanţe combustibile şi toxice volatile. Podeaua depozitului este rezistentă la apă şi este tratata împotriva scurgerilor de petrol şi produse chimice.


Dachser stochează de două ori mai multă apă de stingere a incendiilor in Ploieşti faţă de prevederile legale. Rezervoarele şi ţevile care duc la depozit sunt încălzite atunci când temperaturile scad sub zero. Două bazine de retenţie din beton cu o capacitate de 2.000 de metri cubi, amplasate sub construcţie, asigură etanseitatea si nu permit scurgerea accidentala si infiltrarea in sol a nici unei singure picături de apă reziduala contaminată, ori a altor lichide scăpate ca urmare a unor accidente sau pagube. Rafturile pot rezista la cutremure cu o magnitudine de până la 8 grade pe scara Richter. Stabilitatea este garantată de sistemele suplimentare speciale de metal şi de cantitatea dublă de oţel utlilizată faţă de rafturile standard. Constructia si proiectarea acestor rafturi sunt unicat in Europa.

dachser Warehouse-Ploiesti"Facilitatea din Ploieşti este un proiect emblematic în extinderea reţelei noastre de logistică la nivel european", declară Michael Schilling, Managing Director Dachser European Network Management & Logistics Systems. "Prin acest angajament, Dachser stabileşte standarde pentru întreaga regiune."

dachser lkw

 

 

Despre Dachser:

Compania Dachser (www.dachser.com) este reprezentată prin propriile agenţii în patru locaţii din România - din anul 2009: Bucureşti, Arad, Braşov si din acest an in Ploieşti. În 2011, furnizorul de servicii logistice la nivel internaţional a generat venituri totale de 4,3 miliarde de euro în întreaga lume. 21.000 persoane lucrează în 315 centre de profit care manipulează în toată lumea 49,3 milioane loturi de marfă cu o greutate totală de 37,1 milioane de tone.

Joomla SEF URLs by Artio