Economic

Economic

dacia_logan_2Dacia a anuntat ca va opri fabricarea celebrului Logan in luna decembrie a acestui an, dupa 1,5 milioane de unitati vandute in intreaga lume.

Urmeaza o noua etapa insa pentru fabrica de la Mioveni cu un nou model de Logan, intitulat Logan 2, cunoscut pana acum ca "proiectul X52". Integral, pe sport.ro
Economic

Euro_1"Capacitatea şi implicarea administraţiei publice locale în absorbţia durabilă a banilor europeni pentru dezvoltarea comunităţilor din România" - se intitulează ultimul studiu realizat de Institutul pentru Politici Publice.

În pline pregătiri pentru negocierea următorului exerciţiu financiar al Uniunii Europene 2014 - 2020, în România ar trebui să aibă loc din ce în ce mai multe dezbateri publice despre priorităţile de finanţare, plecând de la discutarea principalelor rezultate şi dificultăţi din actualul exerciţiu.

Schimbările politice din această perioadă amână din nou demararea acestor dezbateri care, în opinia Institutului pentru Politici Publice (IPP) ar trebui să implice în primul rând beneficiarii direcţi de fonduri structurale şi mai puţin intermediarii acestora, firmele de consultanţă sau instituţiile financiare (băncile), cele care au un interes economic evident, însă sunt mai puţin preocupate de problemele reale care au marcat absorbţia fondurilor în actualul exerciţiu financiar.

Avem nevoie urgentă ca aceste dezbateri aplicate să înceapă în România, în primul rând cu cei care au responsabilitate directă în dezvoltarea comunităţilor locale, anume administraţia publică locală.

Nu în ultimul rând, în debut de campanie electorală, este important care cei care candidează astăzi pentru un mandat în administraţia locală să înţeleagă importanţa capitală a utilizării eficiente pe viitor a banilor europeni pentru dezvoltare locală, se precizează în comunicatul de presă al IPP.
Economic

PetrobraziOMV Petrom (SNP) va opri rafinaria Petrobrazi Ploieşti pentru o perioada de şase săptămâni, începând cu luna mai, in vederea modernizarii unei instalatii care va permite procesarea exclusivă a petrolului extras în Romania, scrie Mediafax.
Economic

benzinaPetrom a scumpit în această dimineață benzina și motorina, la doar două zile după ce a schimbat denumirile carburanţilor.

Astfel, un litru de motorină standard a depășitl ps praguihologic de 6 lei, trecând de la 5,95 de lei la 6,01 lei.

Benzina Standard 95 are începând de astăzi un preț de 5,89 de lei, de la cel anterior care era 5,83 de lei. Sortimentul mai scump, Benzina Extra 99 costă 6,29, în creștere cu 9 bani de la nivelul de 6,2 lei, cât fusese anterior.
Economic

carrefourGrupul de retail Carrefour, al doilea ca mărime la nivel mondial, ar putea ieși, în această vară, din nouă țări în care este prezent, după ce toate încercările francezilor de a îmbunătăți rezultatele financiare prin extinderea pe noi piețe și prin noi formate s-au dovedit a fi un eșec. Printre țările din care ar putea pleca se regăsesc Italia, Belgia, Turcia, dar și România, scrie site-ul belgian retaildetail.eu, citând un raport al ING.
Potrivit analiștilor de la ING, președintele nou-ales al grupului, Georges Plassat va trebui să anunțe măsuri radicale, odată cu anunțarea rezultatelor financiare ale grupului la jumătate de an.
CITEŞTE MAI MULT pe incont.ro
Economic

petromPetrom a majorat, de marţi, preţul benzinelor comercializate în staţiile proprii cu şase bani pe litru.
Preţul motorinelor nu a fost modificat.
Ultima majorare a preţurilor operată de Petrom a avut loc pe 23 februarie, când preţul benzinelor a fost majorat cu 12 bani/litru şi cel al al motorinelor cu nouă bani/litru.
Economic

În ciuda politicii de restricţionare a creditelor de consum din ultimele luni, Banca Naţională a României a lansat o nouă posibilitate de finanţare pentru cei care au nevoie de bani pentru studii şi pentru necesităţi medicale.

Banca-Nationala-a-Romaniei

În ultimele luni, creditarea a devenit un sistem cu nenumărate bariere, în care băncile sunt obligate să respecte restricţiile impuse de BNR. Creditele de consum, chiar şi cele garantate cu ipotecă nu mai pot fi acordate decât pentru o perioadă de cel mult cinci ani. Mai mult, băncile trebuie să ia în considerare o posibilă creştere a dobânzii, o scădere a veniturilor, dar şi creşterea cursului de schimb valutar, menţionează conso.ro.

De curând, însă, legislaţia a permis băncilor să lanseze noi oferte de creditare, de data aceasta pentru studii şi pentru diverse necesităţi medicale. Deşi timidă, oferta actuală de pe piaţă cuprinde credite destinate studiilor postuniversitare, precum MBA, studii de perfecţionare, de recalificare, doctorat sau a doua facultate, inclusiv în străinătate, care pot fi acordate pe o perioadă de maxim zece ani. În ceea ce priveşte finanţarea cheltuielilor medicale, băncile au început să ofere credite pentru o perioadă de maxim 3 ani, pentru orice fel de tratamente în ţară şi străinătate, iar împrumuturile pot fi folosite chiar şi pentru operaţii estetice.

Economic

rompetrolDe astăzi, vom da mai mulţi bani pe benzină. În prag de Paşte, Rompetrol a decis ridicarea preţului pentru combustibilul auto, cel mai scump sortiment ajungând la valoarea de 6,58 de lei litrul, iar unul dintre tipurile accesibile de benzină atingând recordul de 5,94 lei pe litru. În aceste condiţii, nu este de mirare că mulţi şoferi vor renunţa la maşina personală pentru drumurile la cumpărături, înaintea Paştelui, preferând alte mijloace de transport mai ieftine sau chiar o porţie de carne în plus în locul unei plimbări în afara oraşului.

Read more: Rompetrol a scumpit benzina cu 14 bani pe litru. Din nou, cotaţiile internaţionale sunt de vină
Economic

volkswagenCel mai mare grup auto european investighează oportunitatea lansării mașinii de 5.000 de euro, vestește "Automotive News", care citează un interviu acordat de Ulrich Hackenberg, șeful departamentului de cercetare și dezvoltare din cadrul VW, revistei "Auto Motor und Sport".

Oficialul german a precizat că mașina, o berlină încăpătoare, va fi vândută sub un brand low-cost dezvoltat special pentru pieţele emergente.

Integral, pe EVZ.RO
Joomla SEF URLs by Artio