Economic

Economic

taxa-autoGuvernul a anunțat oficial suspendarea aplicării noii taxe auto, intrate în vigoare pe 13 ianuarie 2012, ce prevedea achitarea birului și pentru mașinile vechi, înmatriculate în România înainte de 1 ianuarie 2007, informează Antena 1
Economic

Euro_1Polonia a angajat o datorie externă de peste 2,5 ori mai mare decât a României, în timp ce Ungaria are o datorie externă cu 40% mai ridicată faţă de cea a ţării noastre. Deşi în creştere, România are cea mai mică valoare a datoriei externe pe locuitor (4.570 euro/locuitor, față de 4.810 euro/locuitor în Bulgaria sau 7.002 euro/locuitor în Polonia) între statele membre ale UE.

Read more: STUDIU: România are cel mai mic nivel al datoriei externe pe locuitor în UE / În 2012 se va ajunge...
Economic

valerian-vremeÎn perioada 26-27 ianuarie 2012, ministrul Comunicațiilor, Valerian Vreme, se află într-o vizită de lucru în Viena, Austria, fiind invitat de reprezentanții Camerei Economice Federale a Austriei la Conferința Internațională de E-guvernare.

Read more: Conferința Internațională de E-guvernare / Valerian Vreme prezintă la Viena avantajele oferite de...
Economic

businessPrimăria Municipiului Ploiești va acorda premii în valoare de 5000 lei laureaților concursului "Romanian Business Challenge", organizat de Colegiul Economic "Virgil Madgearu", în zilele de 27-28 ianuarie 2012.

Competiția se va desfășura în paralel cu a treia ediție a "Târgului Regional al Firmelor de Exercițiu". În cele două evenimente vor fi angrenate 50 de firme de exercițiu, din 5 județe ale țării.
Economic

Profitul net al Apple a crescut de peste două ori în ultimele trei luni ale lui 2011, faţă de periada similară a anului precedent.

Compania fondată de Steve Jobs a vândut în octombrie, noimebrie şi decembrie 2011, 37,04 milioane de iPhone-uri şi 15,43 milioane de iPad-uri, dublu faţă de ultimul trimestru din 2010.

"Mă aştept ca forţa iPhone, iPod Touch şi iPad să se menţină şi pe parcursul acestui an. Apple poate beneficia încă de pe urma deschiderii unor magazine noi şi a extinderii lanţului de distribuţie. Compania are încă multe pieţe pe care nu a intrat. Este departe de saturaţie", a spus Hendi Susanto, analist la compania Gabelli & Co - citat de presa internaţională.

Potrivit analiştilor, Apple are, în acest moment, lichidităţi de 100 de miliarde de dolari -  sumă suficientă pentru a acoperi deficitul bugetar înregistrat de SUA în decembrie 2011.

Steve Jobs a murit în octombrie 2011.

Economic

airbus_a380
Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Aviatică (AESA) a ordonat ieri verificări imediate pentru aproximativ a treia parte din flota internaţională de avioane Airbus A380, din cauza unor fisuri descoperite recent la aripile câtorva aeronave de acest tip.

Read more: Crăpături descoperite la aripile celor mai mari avioane de pasageri din lume, AIRBUS 380
Joomla SEF URLs by Artio