Economic

Economic

euroBanca Naţională a României (BNR) a afişat astăzi un curs de referinţă de 4,5142 lei/euro şi 3,6480 lei/dolar.
Cursul a urcat pe piaţa interbancară la 4,5225 lei/euro cu puţin înainte de ora 13. Cursul a urcat la 4,5050 lei/euro în prima oră a şedinţei interbancare şi a atins un nou maxim istoric, ca urmare a aversiunii la risc a jucătorilor în aşteptarea votului din Parlament pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.
Economic

primo_minutoOROLOGERIA PRIMO MINUTO a inaugurat în Ploieşti, pe strada Elena Doamna, nr. 44, noul showroom de prezentare şi vânzare a produselor sale.

Orologeria reprezintă o activitate inedită atât pentru piaţa de profil din Prahova, cât şi pentru cea naţională. La Ploieşti, în oraşul Muzeului Ceasurilor, există, începând de astăzi, un concept-store unic în România axat pe o nişă comercială dedicată cunoscătorilor: orologii şi mobilier exclusivist – produse realizate de maeştri europeni, la cel mai înalt standard calitativ.
Read more: OROLOGERIA PRIMO MINUTO – Casa ceasurilor cu stil s-a deschis OFICIAL / Vezi imagini de la...
Economic

ploiesti_industrial_parcConducerea Ploieşti Industrial Parc laudă, prin intermediul unui comunicat de presă, demersurile Prefecturii Prahova prin care se doreşte anularea hotărârii de dublare a impozitării pe teren din zona Parcului Industrial Ploieşti, hotărâre adoptată de fostul executiv al Primăriei Ploieşti condus, la acea dată, de Andrei Volosevici. Prin vocea directorului instituţiei, Fabioara Ionescu (foto 2), PIP apreciază că hotărârea fostului executiv al primăriei Ploieşti a fost injustă, atât din perspectiva nelegalităţii sale, cât şi prin efectul descurajant pentru investitorii din parc şi alţi potenţiali investitori care ar dori, în continuare, să investească în această zonă. Iată comunicatul instituţiei:

Read more: Fabioara Ionescu, directorul Parcului Industrial Ploieşti: „Salutăm demersurile Prefecturii pentru...
Economic

Deschidere_oficiala_-_Zilele_Sigurantei_Rutiere_MichelinMichelin îşi continuă angajamentul pentru securitate rutieră şi dă startul evenimentului „Zilele Siguranţei Rutiere Michelin" la Floreşti. Prima zi din cadrul „Zilele Siguranţei Rutiere Michelin" s-a încheiat la Floreşti pe 15 mai şi a reunit mai mulţi specialişti în siguranţă rutieră precum şi spaţii dedicate educaţiei rutiere. Evenimentul continuă şi pe 16 mai, la uzina Michelin Floreşti Anvelope din Strada Uzinei, Nr. 1, până la ora 16:00, iar începând de joi, caravana siguranţei rutiere se va muta la Bucureşti.

Read more: Michelin dă startul evenimentului „Zilele Siguranţei Rutiere Michelin" la Floreşti
Economic

calcul_economicTeoretic, o economie intră în recesiune dacă înregistrează scăderi în şase luni consecutive. Ceea ce s-a şi întâmplat. Potrivit datelor INS, în primul trimestru din 2012, economia a coborât în termeni reali cu 0,1%, după ce în trimestrul IV al anului trecut a avut un minus de 0,2%. Vestea bună, dacă o putem numi aşa, este că raportat la acelaşi trimestru din 2011, România a înregistrat o creştere economică de 0,8%.

Integral, pe realitatea.net
Economic

euroClienţii Millennium Bank care doresc să economisească pe termen lung pot beneficia acum de noul depozit „12 luni câştigătoare", care oferă plata lunară a dobânzii. Câştigurile din dobândă sunt transferate automat de către bancă în contul curent indicat de către client. Depozitul este disponibil în lei, cu o maturitate de 12 luni şi poate fi constituit cu o sumă minimă de 1.000 de lei.

Read more: Millennium Bank: Depozit cu plata lunară a dobânzii
Economic

dacia_logan_2Dacia a anuntat ca va opri fabricarea celebrului Logan in luna decembrie a acestui an, dupa 1,5 milioane de unitati vandute in intreaga lume.

Urmeaza o noua etapa insa pentru fabrica de la Mioveni cu un nou model de Logan, intitulat Logan 2, cunoscut pana acum ca "proiectul X52". Integral, pe sport.ro
Economic

Euro_1"Capacitatea şi implicarea administraţiei publice locale în absorbţia durabilă a banilor europeni pentru dezvoltarea comunităţilor din România" - se intitulează ultimul studiu realizat de Institutul pentru Politici Publice.

În pline pregătiri pentru negocierea următorului exerciţiu financiar al Uniunii Europene 2014 - 2020, în România ar trebui să aibă loc din ce în ce mai multe dezbateri publice despre priorităţile de finanţare, plecând de la discutarea principalelor rezultate şi dificultăţi din actualul exerciţiu.

Schimbările politice din această perioadă amână din nou demararea acestor dezbateri care, în opinia Institutului pentru Politici Publice (IPP) ar trebui să implice în primul rând beneficiarii direcţi de fonduri structurale şi mai puţin intermediarii acestora, firmele de consultanţă sau instituţiile financiare (băncile), cele care au un interes economic evident, însă sunt mai puţin preocupate de problemele reale care au marcat absorbţia fondurilor în actualul exerciţiu financiar.

Avem nevoie urgentă ca aceste dezbateri aplicate să înceapă în România, în primul rând cu cei care au responsabilitate directă în dezvoltarea comunităţilor locale, anume administraţia publică locală.

Nu în ultimul rând, în debut de campanie electorală, este important care cei care candidează astăzi pentru un mandat în administraţia locală să înţeleagă importanţa capitală a utilizării eficiente pe viitor a banilor europeni pentru dezvoltare locală, se precizează în comunicatul de presă al IPP.
Economic

PetrobraziOMV Petrom (SNP) va opri rafinaria Petrobrazi Ploieşti pentru o perioada de şase săptămâni, începând cu luna mai, in vederea modernizarii unei instalatii care va permite procesarea exclusivă a petrolului extras în Romania, scrie Mediafax.
Joomla SEF URLs by Artio