Economic

Economic

uePrim-miniştrii a 12 state din UE (Cehia, Estonia, Finlanda, Irlanda, Italia, Letonia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Slovacia, Spania şi Suedia) au lansat un apel pentru revigorarea creşterii economice la nivel european, printr-o scrisoare înaintată Comisiei Europene şi Consiliului European la jumătatea lunii februarie.

Read more: Deschiderea pieţelor de servicii, printre priorităţile la nivel european pentru revigorarea...
Economic

evaziune_fiscala_1Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au finalizat cercetările în două dosare penale privind administratorii unor societăţi comerciale prahovene, pentru că nu şi-au plătit impozitele, folosind fondurile în alte scopuri. Infracţiunea de reţinere la sursă este foarte des întâlnită în ultima perioadă. Mulţi dintre patroni, confruntându-se cu încasările din ce în ce mai îngreunate, recurg la artificii prin care încearcă să amâne cât mai mult plata la stat, pentru a folosi banii în alte scopuri decât cele reglementate de legea fiscală.

Read more: Nu îţi plăteşti impozitele? Nici o problemă, vine statul cu dosarul penal
Economic

businessmanStudiul ManpowerGroup privind Migrarea Forţei de Muncă 2011 a identificat că în Europa muncitorii necalificaţi (17%) sunt categoria de personal pentru care exista cea mai mare nevoie din afara graniţelor pentru a acoperi poziţiile vacante la nivel local. Angajatorii din regiune îşi îndreaptă atenţia către Europa de Est pentru a identifica forţa de munca necesară. Polonia (12%) a fost nominalizată drept principala sursă de personal talentat din Europa, urmată de Romania (8%).

Read more: Companiile multinaţionale din România se bazează încă pe resurse de personal din afara graniţelor...
Economic

taxa-autoGuvernul a anunțat oficial suspendarea aplicării noii taxe auto, intrate în vigoare pe 13 ianuarie 2012, ce prevedea achitarea birului și pentru mașinile vechi, înmatriculate în România înainte de 1 ianuarie 2007, informează Antena 1
Economic

Euro_1Polonia a angajat o datorie externă de peste 2,5 ori mai mare decât a României, în timp ce Ungaria are o datorie externă cu 40% mai ridicată faţă de cea a ţării noastre. Deşi în creştere, România are cea mai mică valoare a datoriei externe pe locuitor (4.570 euro/locuitor, față de 4.810 euro/locuitor în Bulgaria sau 7.002 euro/locuitor în Polonia) între statele membre ale UE.

Read more: STUDIU: România are cel mai mic nivel al datoriei externe pe locuitor în UE / În 2012 se va ajunge...
Economic

valerian-vremeÎn perioada 26-27 ianuarie 2012, ministrul Comunicațiilor, Valerian Vreme, se află într-o vizită de lucru în Viena, Austria, fiind invitat de reprezentanții Camerei Economice Federale a Austriei la Conferința Internațională de E-guvernare.

Read more: Conferința Internațională de E-guvernare / Valerian Vreme prezintă la Viena avantajele oferite de...