Economic

Economic

numarat baniGuvernul estimează că schema de reduceri fiscale pentru populația cu venituri sub medie și credite bancare ar putea duce la reeșalonarea împrumuturilor pentru aproape un milion de români. În aceste condiții, băncile ar putea reduce ratele la credite cu până la 4 miliarde de lei în 2014, susţine premierul Victor Pont, citat de Mediafax.

Read more: Reduceri de rate la creditele românilor cu venituri mici. Vezi cât vei plăti la bancă
Economic

marcel-pavaleanuJurnaliștii publicației online incomod.ph prezintă lista completă a firmelor cercetate penal în dosarul Păvăleanu-Alexe. Investigația demarată în urma interceptărilor din dosarul de siguranță națională Flaminia a generat mai multe noi dosare de urmărire penală, inclusiv suveica evazionistă în care este implicat numele fostului consilier din cadrul Secretariatului General al Guvernului, prahoveanul Marcel Păvăleanu. CLICK AICI pentru a viziona lista completă a firmelor implicate în cel mai mare dosar de evaziune fiscală din Prahova, cu ramificații importante atât la nivel național, cât și peste hotare.

Sursa: incomod.ph

Economic

copii de succesPotrivit unui studiu realizat de Gallup, 80% dintre americani consideră că tinerii lor încă mai beneficiază de oportunități legate de învățare și dezvoltare. Cel mai slab scor a fost obținut de Estonia, unde doar 43% dintre adulți cred micuții lor au șanse să reușească în viață în țara lor. Iată rezultatele studiului asupra țărilor în care copiii au cele mai mari șanse să devină „cineva".

Read more: ANALIZĂ ECONOMICĂ: Ce șanse mai au copiii români să se afirme în țara lor
Economic

electronice pe rafturiMetro, Altex, Auchan, Dedeman, Domo, Carrefour, Selgros și Bricostore sunt cele opt lanțuri de hipermarketuri care au conturile blocate. Inspectorii antifraudă fiscală au dispus instituirea măsurilor asiguratorii pentru recuperarea unui prejudiciu de 41.613.689 de lei, cauzat bugetului de stat în anul 2013, de către o firmă controlată de oameni de afaceri din China, care comercializează produse electronice și electrocasnice.

Read more: Opt lanţuri de hipermarketuri au conturile blocate. Vezi de ce
Economic

victor pontaDupă aproape un de tergiversare între Palate, memorandumul încheiat de Guvern cu The Rompetrol Group pentru stingerea datoriilor fostei rafinării Midia Năvodari, în jurul căreia omul de afaceri Dinu Patriciu şi-a construit în anii 2000 afacerea, a fost aprobat miercuri prin Hotărâre de Guvern.

Read more: Ponta a şters oficial datoriile Rompetrol de 760 de milioane de dolari
Economic

euroRomânii îşi vor putea schimba creditele ipotecare din valută în lei, la cursul din ziua în care depun o solicitare în acest sens, fără a fi nevoiţi să refinanţeze împrumuturile, cerere care poate fi refuzată de bancă în situaţia în care garanţiile aduse de client se dovedesc insuficiente, scenariu plauzibil având în vedere prăbuşirea pieţei imobiliare.

Read more: Ordin de la UE. Băncile, OBLIGATE să schimbe creditele ipotecare din valută în lei