Economic

Economic

businessPrimăria Municipiului Ploiești va acorda premii în valoare de 5000 lei laureaților concursului "Romanian Business Challenge", organizat de Colegiul Economic "Virgil Madgearu", în zilele de 27-28 ianuarie 2012.

Competiția se va desfășura în paralel cu a treia ediție a "Târgului Regional al Firmelor de Exercițiu". În cele două evenimente vor fi angrenate 50 de firme de exercițiu, din 5 județe ale țării.
Economic

Profitul net al Apple a crescut de peste două ori în ultimele trei luni ale lui 2011, faţă de periada similară a anului precedent.

Compania fondată de Steve Jobs a vândut în octombrie, noimebrie şi decembrie 2011, 37,04 milioane de iPhone-uri şi 15,43 milioane de iPad-uri, dublu faţă de ultimul trimestru din 2010.

"Mă aştept ca forţa iPhone, iPod Touch şi iPad să se menţină şi pe parcursul acestui an. Apple poate beneficia încă de pe urma deschiderii unor magazine noi şi a extinderii lanţului de distribuţie. Compania are încă multe pieţe pe care nu a intrat. Este departe de saturaţie", a spus Hendi Susanto, analist la compania Gabelli & Co - citat de presa internaţională.

Potrivit analiştilor, Apple are, în acest moment, lichidităţi de 100 de miliarde de dolari -  sumă suficientă pentru a acoperi deficitul bugetar înregistrat de SUA în decembrie 2011.

Steve Jobs a murit în octombrie 2011.

Economic

airbus_a380
Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Aviatică (AESA) a ordonat ieri verificări imediate pentru aproximativ a treia parte din flota internaţională de avioane Airbus A380, din cauza unor fisuri descoperite recent la aripile câtorva aeronave de acest tip.

Read more: Crăpături descoperite la aripile celor mai mari avioane de pasageri din lume, AIRBUS 380
Economic

mic.ro_patriciuDinu Patriciu a hotărât să închidă rețeaua de peste 700 de magazine Mic.ro, începând de marți. Managementul defectuos, prețurile ridicate și expansiunea prea rapidă ar fi unele din cauzele care au dus la prăbușirea acestei afaceri, titrează Ph-online.ro. Portalul cotidianului național evz.ro informează că Dinu Patriciu ar fi în negocieri de vânzare a rețelei de magazine.
Economic

moodys_agencyAgenţia de rating Moody's estimează o creştere economică de 2,2% pentru România, susţinută de accelerarea absorbţiei fondurilor europene, şi un nivel al inflaţiei de 3% în anul 2012. Cifrele prognozate se aliniază estimărilor executivului.

Read more: ECONOMIE. Moody's confirmă estimările legate de creşterea economică şi pentru inflaţie
Joomla SEF URLs by Artio