Economic

Economic

datoriiRomânii care au dreptul la despăgubiri de la institutiile statului, cum ar fi cele în urma unui proces cu instituţiile statului, le vor primi integral doar dacă nu au datorii la impozite, taxe, contribuţii şi alte venituri datorate bugetului general consolidat, se arată într-un act normativ aprobat, publicat recent în Monitorul Oficial.

Read more: Românii care au dreptul la despăgubiri din partea statului le vor primi numai după ce îşi achită...
Economic

anafDe la 1 ianuarie 2014 vor intra în vigoare o serie de schimbări ale legislaţiei fiscale de care e bine să ţinem seama. Majoritatea dintre acestea sunt de natura înăspririi poverii fiscale atât pentru oamenii de afaceri cât şi pentru persoanele fizice. HotNews a facut un sumar al celor mai importante schimbări de natură fiscală care vor deveni operaţionale începând din prima zi a anului viitor. De la trecerea la sistemul opţional a TVA la încasare, la noile impozite privind construcţiile speciale şi până la modificarea formularelor 208 şi 209 utilizate pentru declararea impozitului la vânzările de imobile din patrimoniul personal de către persoanele fizice, am încercat să nu omitem nimic din ce este important.

Integral, pe hotnews.ro

Economic

traseul-autostrazii-comarnic-brasov 1Asocierea Vinci-Strabag-Aktor a câştigat licitaţia pentru realizarea în concesiune a tronsonului de autostradă Comarnic - Braşov, informează Agerpres. Tronsonul de autostradă lung de 58 de kilometri ar urma să coste în jur de 1,2 miliarde de euro pentru construcţie şi va fi practic prima autostradă românească făcută în concesiune şi pe care constructorul va pune taxă. Concesiunea va fi pe o perioadă de 30 de ani, timp în care statul va acorda plăţi de disponibilitate constructorului pentru a compensa veniturile provenite din taxă. Unele estimări pun costul real al autostrăzii undeva în jur de 4 miliarde de euro pe 30 de ani.

Aceasta este a treia încercare de a concesiona lucrarea, după două tentative eşuate în trecut: în 2004 (cu firma Vinci) şi în 2009 (cu asocierea Vinci-Aktor). Foto: Hotnews

traseul-autostrazii-comarnic-brasov

Joomla SEF URLs by Artio