Economic

Economic

masina carutaDe la 1 ianuarie vom plăti mai mult pentru un litru de combustibil. Mai mult chiar decât o fac bogaţii Europei.
Asta deşi în România se extrage încă o cantitate importantă de ţiţei, care este prelucrată tot în ţară.
Luxemburghezii de exemplu, dau 1,27 de euro pe un litru de benzină, iar românii vor plăti, de la anul, 1,29 de euro. Şi în Polonia sau Estonia, iarăşi ţări cu "tradiţie" în industria petrolieră, preţurile sunt mai mici. În plus, salariul minim în România este mai mic decât în Spania de 5 ori, de 8 ori mai mic decât în Franţa şi de 10 ori mai mic decât în Luxemburg.

Read more: Fruntaşi la preţuri! Benzina se scumpeşte de la 1 ianuarie. În Luxemburg este mai ieftină
Economic

bani leiPreşedinţia, Parlamentul, Curtea Constituţională, SRI şi ministerele Dezvoltării şi Administraţiei, Apărării, Muncii, Agriculturii, Educaţiei, Transporturilor vor primi mai mulţi bani în 2014 faţă de acest an în timp ce bugetele ICCJ, Justiţiei, Internelor, Sănătăţii, Culturii, ANI, CSM vor fi tăiate, titrează capital.ro.

Read more: BUGETUL PE 2014: Vezi sumele comparate cu fondurile pentru anul în curs
Economic

Guvernul a aprobat, joi, proiectul de buget pe anul viitor şi proiectul legii descentralizării, cele două documente urmând să fie transmise imediat Parlamentului. Executivul a anunţat anterior că îşi va angaja răspunderea pentru proiectul descentralizării săptămâna viitoare, 19 noiembrie.

Proiectul de buget pentru anul viitor este programat să fie votat în Parlament la începutul lunii decembrie, titrează realitatea.net.

CINE PRIMEŞTE MAI MULŢI BANI ÎN 2014

Ministerul Dezvoltării: bugetul creşte cu 33,9%
Ministerul Mediului: cu 15,59%
Ministerul Finanţelor: cu 15,35%
Ministerul Agriculturii: cu 13,01%
Ministerul Fondurilor Europene: cu 11,40%
Secretariatul General al Guvernului: cu 10,03%

CINE PRIMEŞTE MAI PUŢINI BANI ÎN 2014

Agenţia Naţională de Integritate: cu 34,72%
Serviciul de Protecţie şi Pază: cu 30%
Ministerul Sănătăţii: cu 18,71%
Ministerul Comunicaţiilor: cu 9,24%
Ministerul Culturii: cu 8,52%

DE UNDE VIN BANI ÎN PLUS LA BUGET ÎN 2014

- 7 eurocenţi/litrul de combustibil
- accize calculate în raport cu inflaţia
- CASS pe chirii
- "taxa pe stâlp" pentru companii
- impozitarea salariului minim majorat

Economic

bmw x5 proleasing ploiestiProleasing Motors Ploieşti găzduieste, între 14 - 16 noiembrie 2013, evenimentul de lansare oficială a noului BMW X5, fondatorul segmentului Sports Activity Vehicle şi liderul mondial al clasei, aflat la a treia generaţie.

Read more: Lansarea oficială a noului BMW X5 la Proleasing Motors Ploieşti / Vezi cum poţi participa la drive...
Economic

eugen teodorovic ministru fonduri europeneUn miliard de euro. La atât au ajuns corecţiile financiare pe care trebuie să le plătească România pentru proiectele implementate din fonduri europene. Motivul? Îl recunoaşte chiar ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici: nu fraudele făcute de beneficiarii proiectelor, ci problemele din sistemul de achiziţii. Cine va plăti pentru ignoranţă şi birocraţie excesivă? E simplu: bugetul statului.

Read more: ROMÂNIA, penalizată cu 1 MILIARD DE EURO. VEZI DE CE!
Economic

cumparaturiRomânii vor scoate anul viitor mai mulţi bani din buzunar pentru a-şi acoperi costurile traiului de zi cu zi. Schimbarea metodei de calcul a accizei va duce direct la o majorare a preţului carburanţilor, dar va atrage şi scumpiri în lanţ ale produselor alimentare. Factura la carburanţi va creşte în 2014 cu aproape 470 de lei, iar cea pentru produsele alimentare cu circa 200 de lei.

Read more: ANALIZĂ Gândul: Cât de scump va fi coşul minim, în 2014, pentru buzunarul românilor?
Economic

vinExpertii avertizează că în viitorul apropiat planeta se va confrunta cu o penurie gravă de vin.
Anul trecut, oferta de vin la nivel global abia a reuşit să acopere cererea. Dacă ajustăm consumul pentru a include şi băuturi alternative precum vermutul, piaţa mondială s-a confruntat cu un deficit de 300 de milioane de lăzi, adică cea mai mare scădere din ultimii 50 de ani, conform Huffington Post.

Read more: Veşti rele din grădinile lui Bachus: Omenirea rămâne fără vin!
Economic

pontaDupă negocierile cu reprezentanţii FMI, cu discuţii ţinute la secret chiar cu ajutorul serviciilor speciale, liderii actualei puteri fac un bilanţ pozitiv al negocierilor: cota unică rămâne 16 la sută, salariul minim va creşte până la 900 de lei, pensiile vor fi majorate cu 3,76%, iar CAS are toate şansele să scadă cu cinci puncte procentuale în 2014. "O performanţă guvernamentală", a comentat Crin Antonescu, la finalul negocierilor. O performanţă dacă ar fi să privim partea plină a paharului, pentru că măsurile fiscale negociate cu FMI pentru a compensa neîncasările la buget, îi vor afecta indirect pe români , reflectându-se în scumpirea vieţii de zi cu zi.

Read more: Acordul cu FMI / Varianta guvernamentală: "Un succes". Varianta noastră: "Supra-impozitarea...
Joomla SEF URLs by Artio