Economic

Economic

Aplicația „Monitorul Prețurilor”, pusă la dispoziția consumatorilor de Consiliul Concurenței, include și o secțiune adaptată perioadei, în care sunt prezentate prețurile pentru măști de protecţie, mănuși și dezinfectanți.

Read more: Aplicația care îți arată unde găsești măști, dezinfectanți și mănuși, la cele mai mici prețuri
Economic

Nu este nicio surpriză faptul că sectorul turismului a înregistrat, luna trecută, o prăbușire spectaculoasă. Institutul Național de Statistică a confirmat așteptările, miercuri prezentând cifre concrete. Și totuși, activitatea în domeniu nu a fost chiar zero.

Read more: În plină stare de urgență, în România s-au cazat, totuși, 16.000 de turiști
Economic

Compania petrolieră KMG International - Rompetrol a donat peste 450.000 de dolari, direct sau prin parteneri, pentru sprijinirea unităţilor medicale şi asociaţiilor care luptă cu noul coronavirus, a precizat Alexey Golovin, Chief Officer Legal and Corporate Affairs în cadrul companiei, într-un interviu acordat pentru csrmedia.ro. Acesta a mai discutat şi despre măsurile de protecţie luate pe timp de pandemie, dar şi despre modul în care piaţa de profil şi consumul s-au schimbat în ultimele luni în România.

Read more: Alexey Golovin, KMG Rompetrol: „Suntem alături de societatea civilă şi autorităţi în demersul lor...
Economic

Plajele se redeschid pe 1 iunie, însă vor rezerva după reguli stricte care impun inclusiv accesul turiștilor pe bază de rezervare. Chiar și așa, mii de români sunt deciși să ajungă la mare, săptămâna viitoare.

Read more: Mii de români așteptați săptămâna viitoare, pe litoral. Accesul pe plajele concesionate, doar cu...
Economic

Normele care trebuie respectate de luni, 1 iunie, pentru funcționarea teraselor, publicate în Monitorul Oficial, prevăd reguli stricte care să asigure distanțarea socială și să permită, în cazul depistării unui caz pozitiv cu coronavirus în rândul clienților, identificarea celor care au intrat în contact cu acesta.

Read more: Regulile valabile din 1 iunie, privind deschiderea teraselor. Patronii, obligați să aibă registru...
Economic

Guvernul a adoptat primele măsuri active pentru angajatori, valabile în următoarea perioadă. Statul va acoperi, vreme de câteva luni, 41,5 % din salariul de bază la revenirea angajaților din șomaj tehnic și va asigura sprijin pentru angajarea persoanelor de peste 50 de ani, a tinerilor și a cetățenilor români reveniți în țară după pierderea locurilor de muncă din străinătate.

Read more: Primele măsuri de sprijinire a angajatorilor, în următoarea perioadă. Salarii decontate parțial de...
Economic

Instituirea ipotecii asupra bunurilor debitorului nu va mai fi utilizată, în cadrul programului IMM Invest, iar aplicanții nu vor mai trebui să demonstreze, prin certificate eliberate de autorități, măsura în care au fost afectați de criza Covid-19.

Read more: Guvernul aduce două modificări importante Programului IMM Invest, lansat pentru societățile...
Joomla SEF URLs by Artio