Economic

Economic

Ian Pearson, CEO-ul Ford România, a anunțat că așteaptă de la Guvern grafice clare și precise cu privire la construirea drumului expres Craiova-Pitești, iar nerespectarea acestora ar putea duce a retragerea investițiilor companiei.

Read more: Șeful Ford amenință cu retragerea companiei din România. Reacția ministrului Transporturilor
Economic

Consiliul Concurenței continuă și extinde investigațai începută acum aproximativ doi ani, pe piața serviciilor de întreținere și reparare a autovehiculelor din România. Recent, autoritatea a efectuat inspecții inopinate la sediile unor companii din sectorul auto şi ale unor societăţi de asigurare.

Read more: Consiliul Concurenței face dezvăluiri din investigația privind companii auto și societăți de...
Economic

Tarifele pentru convorbirile din România către statele din interiorul SEE vor fi plafonate, la 15 mai, a anunțat, luni, Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații. Tarifele pentru apeluri fixe şi mobile către orice ţară din interiorul Spațiului Economic European (statele Uniunii Europene, plus Norvegia, Islanda și Liechtenstein) nu vor depăşi 0,19 euro (fără TVA) pe minut și 0,06 euro pentru un SMS.

Read more: Care vor fi noile tarife la telefonie fixă și mobilă, începând din 15 mai
Economic

Procesul de căutare pentru o locaţie unde va fi construită noua uzină Volkswagen din Europa de Est a intrat pe ultima sută de metri şi, potrivit agenţiei de presă germane DPA, iar cotidianul  Handelsblatt a anunțat că în cursă au mai rămas doar două ţări: Bulgaria şi Turcia.

Read more: România a ratat o investiție de un miliard de euro. Volkswagen a scos țara noastră de pe lista...
Economic

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a efectuat vineri, în Prahova, o nouă vizită de lucru, cu opriri la o rafinărie din apropierea Ploieștiului (VEZI DETALII), dar și la două fabrici din județ.

Read more: Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, în control la două fabrici din Băicoi și Bănești
Economic

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Prahova (APIA Prahova) informează potenţialii beneficiari cu privire la măsura de sprijin Investiţii în sectorul vinicol, aprobată prin Programul Naţional de Sprijin în sectorul vitivinicol 2019 – 2023 şi finanţată din Fondul European de Garantare Agricolă.

Read more: Sprijin pentru sectorul vinicol, din Fondul European de Garantare Agricolă. Ce investiții se...
Economic

Ministerul Mediului a lansat astăzi cea de-a XV-a ediție a Programului Rabla Clasic și cea de-a a IV-a ediție a Programului Rabla Plus, iar de vineri, 12 aprilie, persoanele fizice se pot înscrie la producătorii validați.

Read more: Persoanele fizice și juridice se pot înscrie, de vineri, în noua ediție a programelor Rabla și...
Economic

Ministerul Economiei a informat că Uniunea Europeană introduce un nou regulament care impune standarde de siguranță sporite pentru producătorii de vehicule cu motor, în încercarea de a reduce în mod semnificativ numărul deceselor și al vătămărilor rezultate în urma accidentelor rutiere. Reprezentanții instituției precizează și cu ce vor trebuie echipate, de acum, toate autovehiculele.

Read more: Noul regulament UE impune standarde de siguranță sporite pentru producătorii de autovehicule. Care...