Economic

Economic

Luni intră în vigoare noul regulament care elimină geoblocarea nejustificată în mediul on-line în întreaga Uniune. De acum, europenii vor putea face comenzi indiferent de țara din care provin, fără teama că site-urile le vor bloca accesul.

Read more: Noi reguli în comerțul on-line, în vigoare de astăzi. Comisia Europeană elimină geoblocarea...
Economic

În anul Centenarului, unul dintre puținele domenii care performează la standardele occidentale este industria de software, sectorul cel mai dinamic și cu cel mai mare potențial de dezvoltare pentru România. Analiștii de la KeysFin au ales în mod special industria de software pentru a marca, astfel, ziua de 1 Decembrie. ,,Este unul dintre domeniile cu care ne putem mândri. România a devenit un adevărat hub regional de software, fiind prezentat în exterior drept Silicon Valley-ul Europei’’, afirmă experții.

Read more: România, Silicon Valley-ul Europei. Business-ul din industria de software românescă depășește 5,4...
Economic

Executivul României și Federaţia Patronatelor  Societăţilor din Construcţii au semnat un acord de susținere a acestui sector în care se stabilește un salariu minim brut de 3.000 de lei, în domeniu, precum și eliminarea unor taxe, dar și înființarea unui fond de garantare, respectiv introducerea unui plafon minim în cazul avansului pentru contractele de lucrări.

Read more: Guvernul anunță eliminarea taxelor pentru angajatorii din Construcții și un salariu minim net de...
Economic

Consiliul Concurenței a dat publicității concluziile anchetei sectoriale pe piaţa sării de deszăpezire, arătând că Salrom deține un monopol care, în contextul organizării cu întârziere a procedurilor de achiziție, îi permite să practice în țară prețuri mai mari decât cele de pe piețele externe. "Organizarea cu întârziere a licitaţiilor pentru achiziţia sării de deszăpezire conduce la creşterea preţului", atrage atenția Consiliul Concurenței.

Read more: Cum ajung românii să plătească pentru deszăpezire DUBLU decât finlandezii
Economic

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, și-a anunțat prezența la PLoiești, luni, pe 25 noiembrie, pentru evenimentul „SDEE  Muntenia Nord – 120 ani de istorie și tradiție”.

Read more: Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, vine la Ploiești, pentru evenimentul organizat la 120 de...
Economic

Ikea se va axa mai mult pe vânzările online, dar şi pe deschiderea unor magazine mai mici, aflate în interiorul oraşelor, anunță retailerul suedez. Ikea vrea să faciliteze accesul cât mai multor clienţi la produsele de mobilier şi la accesoriile sale. Ikea a remarcat schimbările de consum şi şi-a dat seama că nu toată lumea e dispusă să meargă până în afara oraşului pentru cumpărături. Iar cumpărăturile se fac, în mare parte, direct de pe internet.

 

Read more: Ikea va deschide magazine mai mici. Ce orașe din România sunt vizate
Economic

Au fost modificate în cursul procedurii condițiile de participare la licitația PPP pentru Ploiești – Brașov, modificări care pot influența atribuirea finală a contractului. Modificarea cerințelor în cursul procedurii poate fi însă oricând motiv întemeiat pentru un participant pentru a contesta atribuirea contractului.

 

Read more: Suspiciuni cu iz de dedicație. S-au modificat condițiile de calificare la licitația pentru...
Economic

Instalarea şi utilizarea reţelelor 5G în România duce la crearea a 252.000 de locuri de muncă şi va avea un efect de multiplicare de 4,7 miliarde euro, arată Strategia 5G pentru România, document pus în discuţie publică, miercuri, de Ministerul Comunicaţiilor şi de ANCOM.

 

Read more: Reţelele 5G pot crea peste 250.000 de locuri de muncă în România. Profitabilitatea imensă a noii...
Economic

Retailerul Mega Image a anunțat miercuri că retrage de la vânzare două produse pe bază de anșoa. Potrivit unui comunicat remis de companie, acestea ar conține esteri ai acidului ftalic. Ftalații sunt niște săruri folosite la combaterea țânțarilor și ca plastifiant în industria maselor plastice, pentru a le face mai flexibile.

 

Read more: Magazinele Mega Image retrag două conserve de la vanzare. Ce au descoperit in produse
Economic

După ce a anunţat că va lansa un canal TV în format 4K, operatorul RCS&RDS derulează în prezent o companie prin care oferă noilor abonaţi televizoare 4K. Acestea pot fi achiziţionate în rate timp de 24 de luni. Preţul lunar pe care trebuie să îl plătească noii abonbaţi pentru televiziorul de ultimă generaţie este de 50 de lei, anunță media-max.ro

Economic

Eurodeputatului Siegfried Mureşan (PPE / PNL)a publicat luni o scrisoarea deschisă adresată premierului României, Vasilica-Viorica Dăncilă, şi lui Dănuţ Andruşcă, ministrul Economiei, în contextul anunţului Grupului Volkswagen privind căutarea unei facilităţi de producţie în Europa de Est. Consiliul de supraveghere al Grupului Volkswagen, cel mai mare producător de automobile din Europa şi al doilea cel mai mare producător auto din lume, a anunţat vineri, 16 noiembrie, că este în căutarea unei facilităţi de producţie în Europa de Est.

 

Read more: Ratăm și șansa asta? Volkswagen a anunţat că este în căutare de facilităţi de producţie în Europa...