Duminică, 28 Mai 2017
 

Economic

A fost promulgată legea care obligă hipermarketurile să comercializeze 51% produse româneşti

Written by Administrator  |  Created on Monday, 11 July 2016 14:15  |  Category: Economic

produse traditionale romanestiPreşedintele Klaus Iohannis a promulgat luni legea care obligă hipermarketurile să expună la raft 51% produse româneşti şi le interzice să încaseze de la furnizor taxe şi servicii, anunţă Administraţia Prezidenţială. Actul normativ a fost adoptat de Camera Deputaţilor, for decizional, în unanimitate în luna iunie.

Romgaz anunţă o descoperire importantă de hidrocarburi în România

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 30 June 2016 18:15  |  Category: Economic

RomgazRomgaz Mediaş (SNG), cel mai mare producător intern de gaze, a anunţat realizarea unei noi descoperiri importante de hidrocarburi pe teritoriul României în Perimetrul RG 06 Muntenia Nord–Est, unde desfăşoară operaţiuni petroliere că unic titular al Acordului de Concesiune pentru Explorare–Dezvoltare–Exploatare.

Ai restaurant bar sau pensiune? Vezi cum vei plăti impozit forfetar din 2017

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 30 June 2016 10:44  |  Category: Economic

calcul economicProprietarii de restaurante, baruri, pensiuni, hoteluri, dar si tabere sau campinguri vor plati din 2017 un impozit forfetar, de doua ori pe an, potrivit unui proiect de lege care a fost aprobat in Parlament si asteapta promulgarea presedintelui. Intreprinzatorii vor plati impozit forfetar indiferent de cifra de afaceri; asta inseamna ca si firmele care acum sunt declarate microintreprinderi vor trebui sa achite impozitul, incepand cu 2017, dupa noua metoda de calcul.

Brexit: Costul creditelor în lei creşte cu 12% într-o singură şedinţă

Written by Administrator  |  Created on Saturday, 25 June 2016 10:56  |  Category: Economic

bani populatieIndicatorul Robor cu scadenţa la trei luni, în funcţie de nivelul căruia se calculează dobânzile variabile pentru creditele în lei, a ajuns vineri la 0,85% pe an, în urcare cu 12% faţă de şedinţa precedentă.

Reacţie violentă a Bursei de la Bucureşti : Acţiunile scad cu 6-7% după Brexit

Written by Administrator  |  Created on Friday, 24 June 2016 11:40  |  Category: Economic

calcul baniBVB a reacţionat imediat după Brexit, ieşirea Marea Britanii din UE, principalul indice, BET, înregistrând o pierdere de 6%.

Scăderea este în ton cu bursele externe unde pierderile sunt masive.

Câţi bani au retras băncile străine din România. DOCUMENT BNR

Written by Administrator  |  Created on Friday, 17 June 2016 19:31  |  Category: Economic

bani pe nedreptBăncile străine au re­tras în opt ani 13 mld. euro din liniile de finanţare acor­date subsidiarelor locale, care au ajuns la un nivel de 9 miliarde de euro la finalul lunii martie, adică de peste două ori mai puţin decât la începutul crizei fi­nanciare, arătă datele dintr-o prezentare a prim-viceguver­na­torului BNR Florin Georgescu. Numai în ultimele trei luni retragerile au cumulat un miliard de euro. Spre comparaţie, pe în­treg parcursul anului 2015 finan­ţă­rile retrase au cumulat 2 mld. euro.

Exercițiu de intervenție antitero la una dintre cele mai mari stații de pompare a țițeiului din Europa / Galerie Foto

Written by Administrator  |  Created on Friday, 17 June 2016 19:24  |  Category: Economic

conpet antitero 1Luptători antitero, jandarmi, pirotehniști, pompieri și medici din cadrul SMURD au participat vineri la o amplă simulare de intervenție în caz de atac terorist, la una dintre cele mai mari stații de pompare a țițeiului din Europa, stația Călăreți aparținând de societatea națională Conpet SA.

CONPET: EXERCIŢIU DE INTERVENŢIE ANTITERORISTĂ la una dintre cele mai mari stații de pompare a țițeiului din Europa

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 14 June 2016 11:35  |  Category: Economic

statie conpetPrimul exercițiu de intervenție antiteroristă de mare anvergură va avea loc la una dintre cele mai mari stații de pompare a țițeiului din Europa, se anunță într-un comunicat de presă al companiei CONPET.

Intervenția specializată, care are ca scop gestionarea atacului unei grupări infracționale care amenință cu detonarea unei încărcături explozive amplasate într-un autoturism, se va desfășura în data de 17 iunie, de la ora 11:00, la Stația Călăreți - CONPET S.A., situată la 50 de kilometri de București.

VEOLIA ENERGIE PRAHOVA – parte din viata sociala a ploiestenilor

Written by Administrator  |  Created on Friday, 03 June 2016 09:45  |  Category: Economic

campanie veolia 1Prin intermediul strategiei sale de responsabilitate sociala, VEOLIA ENERGIE PRAHOVA ia parte la dezvoltarea comunităţilor locale prin educaţie. Astfel, operatorul sistemul centralizat de termoficare sustine in mod activ activitatile sociale si de educare pe termen lung a copiilor si tinerilor, oferind totodata posibilitatea implicării directe a generației tinere în problemele de protecţie a mediului.

Curtea Constituţională a declarat neconstituţional un articol din Legea Insolvenţei

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 31 May 2016 12:54  |  Category: Economic

insolventaCurtea Constituţională a României (CCR) a admis în data de 12 mai 2016 excepţia de neconstituţionalitate invocată de avocaţii societăţii de avocatură Zamfirescu Racoţi & Partners (ZRP) cu privire la prevederile art. 21 alin. 3 din vechea Lege a Insolvenţei nr. 85/2006, care statuează că măsurile administratorului judiciar cuprinse în raportul lunar pot fi contestate în termen de trei zile calculate de la depunerea raportului respectiv la dosarul cauzei, un extras al acestuia trebuind a fi publicat şi în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.

Analiști bancari: Euro a sărit de 4,5 lei. Leul se poate deprecia în continuare

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 05 May 2016 15:41  |  Category: Economic

euroCursul de schimb leu-euro afişa în această dimineaţă pe interbancar 4,5 lei, faţă de o referinţă anunţată ieri de BNR de 4,49 lei, iar analiştii consideră că moneda românească se poate deprecia în continuare.