Luni, 24 Iulie 2017
 

Economic

Proiect de lege: Multinaţionalele să plătească impozit pe împrumuturile acordate filialelor din România

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 27 October 2016 21:55  |  Category: Economic

impozitare progresiva salarii„Costurile excedentare ale îndatorării sunt deductibile doar până la 30% din câştigurile contribuabilului", se arată într-un proiect de lege privind „stabilirea normelor împotriva practicilor de evitare a obligaţiilor fiscale" iniţiat de un grup de 23 de deputaţi PNL.

Numărul românilor care lucrează în regim temporar s-a dublat în ultimii cinci ani

Written by Administrator  |  Created on Monday, 24 October 2016 13:11  |  Category: Economic

locuri-muncaPeste 67.000 de persoane au fost angajate în regim de muncă temporară în 2015 arată un studiu recent al Asociației Române a Agenților de Muncă Temporară (ARAMT). Această cifră reprezintă dublul celei din 2010, când se înregistrau 30.000 de angajați temporar.

 

Economia Românească: 20% din cifra de afaceri este conectată cu firme din paradisuri fiscale (analiză)

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 20 October 2016 14:03  |  Category: Economic

businessBarbados, Antilele Olandeze, Bahamas, Belize. Acestea sunt doar cateva dintre destinatiile preferate de oamenii de afaceri nu numai pentru turism, dar mai ales pentru business. Firme locale sau multinationale si-au deschis conexiuni in tarile offshore, adica acolo unde taxele platite statului sunt mai mici sau chiar inexistente. Potrivit unei analize KeysFin, prezentata de expertii companiei cu ocazia workshop-ului derulat la Bruxelles de Comisia pentru Control Bugetar a Parlamentului European, aproape 20 la suta din economia romaneasca a ajuns sa deruleze afaceri prin acest sistem.

Legea privind conversia creditelor, din franci elveţieni în lei, a fost adoptată în unanimitate de Camera Deputaţilor

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 18 October 2016 16:15  |  Category: Economic

clauze-abuziveLegea privind conversia creditelor din franci elveţieni în lei a primit votul final din partea deputaţilor, înregistrându-se 248 de voturi „pentru", niciunul împotrivă şi nicio abţinere, după ce atât pragul de 250.000 de franci, cât şi gradul de îndatorare de 50% au fost eliminate.

 

Veolia Energie a intervenit pentru a optimiza functionarea în regim de iarnă a unor echipamente din centrala de productie Brazi

Written by Administrator  |  Created on Monday, 10 October 2016 17:41  |  Category: Economic

VEOLIA HDAvand in vedere conditiile meteo favorabile de luni, cu temperaturi de peste 13,5 grade ce au condus la oprirea automata a tuturor punctelor si modulelor termice, Veolia Energie a intervenit pentru a ajusta și optimiza functionarea în regim de iarnă a unor echipamente din centrala de productie de la Brazi.

CONPET S.A. – singura companie care a intrat pe lista companiilor eligibile pentru includerea în indicii BET şi BET-TR

Written by Administrator  |  Created on Saturday, 08 October 2016 13:39  |  Category: Economic

conpetCONPET S.A. este prima şi singura societate care a intrat pe lista companiilor eligibile (watchlist )pentru includerea în calculul indicilor BET și BET-TR. Anunţul a fost făcut în data de 6 octombrie de Bursa de Valori Bucureşti (B.V.B.).

Consiliul B.V.B a aprobat ieri, 5 octombrie, modificarea manualelor indicilor Bursei de Valori Bucureşti, introducând noi reguli pentru indicii BET si BET-TR, precum şi o listă de companii eligibile în care se vor regăsi companiile monitorizate pentru includerea în indicii BET şi BET-TR, CONPET fiind prima dintre ele.

Patronii care angajează șomeri și alte categorii defavorizate primesc câte 900 de lei, de angajat, timp de un an

Written by Administrator  |  Created on Monday, 03 October 2016 17:14  |  Category: Economic

jobPachetul de măsuri active adoptate de Guvern majorează cuantumul subvențiilor acordate angajatorilor, prin plata unei valori nominale. În plus, aceste subvenții se vor da și pentru încadrarea în muncă a unor categorii noi, respectiv șomerii de lungă durată și tinerii, astfel:

parc industrial ploiesti andrei tudorProiectul votat în cadrul Consiliului Județean Prahova, prin care se aprobă fuziunea Parcurilor Industriale Ploiești și Bărcănești, a generat o serie de discuții în ultima ședință a CJ Prahova, între reprezentanții celor două parcuri. Discuțiile au pornit după refuzul Consiliului de Administrație al Parcului Industrial Ploiești de a aproba fuziunea cu Parcul Industrial Bărcănești, motivația principală fiind pierderile financiare ale Bărcăneștiului care, potrivit reprezentanților Parcului Industrial Ploiești, ar urma să se contabilizeze în buzunarul acestei instituții.

Exercițiu antitero la Conpet, organizat în data de 23 septembrie

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 21 September 2016 19:25  |  Category: Economic

conpet exercitiu antitero elicopterSocietatea CONPET S.A. organizează un exercițiu tehnico - tactic demonstrativ, pe traseul conductelor de transport țiței 12" și 14" Cartojani – Ploiești, în zona supratraversării râului Prahova. Intervenția, programată pentru data de 23.09.2016, ora 11:00, are ca scop pregătirea fortelor specializate pentru combaterea unei grupări infracționale care urmărește detonarea unui dispozitiv exploziv improvizat. În cadrul exercițiului, vor fi folosite muniție de manevră și dispozitive explozive pentru anihilarea grupului infracțional, se anunță într-un comunicat de presă al societății naționale.

Contract de 35 de milioane de lei semnat de Hidro Prahova SA

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 15 September 2016 15:15  |  Category: Economic

semcu contract hidro prahovaHidro Prahova SA anunță, prin intermediul unui comunicat, semnarea unui contract de asistență tehnică cu Asocierea formată din EPTISA România și EPTISA Servicios de Ingineria SL pentru Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din Prahova. Potrivit unui comunicat de presă al societății, contractul are o valoare de peste 35 de milioane de lei.

hidro comunicat presa 15 septembrie

VEOLIA HDÎn deplin acord cu valorile Grupului din care face parte, Veolia Energie Prahova se preocupă, inclusiv prin strategia sa de responsabilitate socială, de viitorul planetei si al resurselor sale. Iar viitorul incepe cu tanara generatie, ea fiind cea mai importanta resursa din lume, o resursa care nevoie de sustinere pentru a se dezvolta prin educatie.