Luni, 24 Aprilie 2017
 

Economic

Cum se poate înregistra o marcă identică peste un brand deja consacrat

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 02 February 2016 19:14  |  Category: Economic

OsimOficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci a anulat o Instrucţiune pe baza căreia o marcă nouă nu putea fi înregistrată dacă era identică sau semăna cu una deja existentă. Deţinătorii de mărci înregistrate trebuie să-şi păzească singuri brandurile, pentru că oricine poate obţine de la OSIM înregistrarea prin suprapunere a unor semne identice

Hidro Prahova a micșorat tarifele la apă de la 1 ianuarie 2016, potrivit noilor prevederi ale Codului Fiscal

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 26 January 2016 14:00  |  Category: Economic

hidro prahovaOperatorul Hidro Prahova anunță, prin intermediul unui comunicat trimis presei, că a pus în aplicare prevederile noului cod fiscal, micșorând tarifele pentru serviciile prestate prin reducerea la 9 % a TVA. Tariful modificat se aplică de la 1 ianuarie 2016, abonații plătind 4,05 lei pentru fiecare metru cub de apă consumat, care include și TVA de 95, față de 4,61 de lei, cât era tariful până la 31 decembrie 2015. Serviciile de canalizare ale operatorului s-au redus și acestea, clienții plătind 2,93 lei pe metru cub (TVA 20%). Hidro Prahova oferă servicii de furnizare apă și canalizare pentru circa 211.000 de prahoveni.

Conpet SA, 25 de ani de existență postrevoluționară

Written by Administrator  |  Created on Friday, 22 January 2016 21:26  |  Category: Economic

conpetSocietatea Conpet SA a împlinit vineri 25 de ani de când își desfășoară activitatea, evenimentul fiind celebrat alături de secretarul de stat în Ministerului Economiei, Aristotel Marius Jude și de personalități locale și centrale. Societatea națională cu sediul în Ploiești a marcat, totodată, împlinirea a 115 ani de existență a transportului de țiței prin conducte în România.

Dosarul Lukoil, restituit Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 12 January 2016 17:19  |  Category: Economic

lukoilÎn luna decembrie a anului trecut, Tribunalul Prahova a constatat neregularitatea rechizitoriului prin care dosarul Lukoil a fost trimis în judecată, magistrații arătând că unele acte materiale au fost dublate sau chiar triplate, dar și că procurorii nu au indicat activitatea infracțională concretă a inculpaților.

Umbra lui Ponta bântuie patronii. Majorarea salariului minim pe economie pune presiune în primul rând pe mediul privat

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 31 December 2015 11:05  |  Category: Economic

guvern romaniaSalariul de bază minim brut pe țară garantat în plată va fi majorat la 1.250 lei începând cu 1 mai 2016, pentru un program complet de lucru de 8 ore pe zi, guvernul punând astfel în aplicare proiectul fostului Executiv, la presiunea sindicatelor trezite brusc dintr-o amorțeală suspectă, după trei ani de atitudine prietenoasă față de guvernul Ponta.

Centrul de afaceri Lumina Verde din Parcul Industrial Ploiești și-a deschis porțile / Galerie Foto

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 22 December 2015 16:35  |  Category: Economic

lumina verdeMarţi, 22 decembrie 2015, a avut loc conferinţa de presă organizată cu ocazia încheierii proiectului „Centrul de Afaceri Multifuncţional Lumina Verde" Ploieşti.

Construit în incinta Parcului Industrial Ploieşti, Centrul de afaceri „Lumina Verde" este destinat promovării dezvoltării durabile a mediului de afaceri prin crearea unei noi structuri de sprijinire a afacerilor, fiind totodată primul pavilion de expoziţii şi târguri din judeţul Prahova.

Ministrul Muncii: Trebuie să analizăm majorarea salariului minim ca să nu facem mai mult rău

Written by Administrator  |  Created on Monday, 21 December 2015 22:56  |  Category: Economic

guvern romaniaGuvernul va lua o decizie privind salariul minim până în 31 decembrie, însă o eventuală majorare trebuie analizată atent pentru a nu face mai mult rău decât bine, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ana Costea.

Asesoft International a intrat în insolvenţă

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 03 November 2015 22:04  |  Category: Economic

Sebastian-GhitaAsesoft International, compania despre care DNA spune că este controlată indirect de Sebastian Ghiţă, a intrat în insolvenţă la cererea unei companii din Suedia, Transas Marine International. Nu se ştie deocamdată la cât se ridica datoria pentru care suedezii au cerut insolvenţa Asesoft.

Compania APA NOVA pusă sub acuzare pentru dare de mită / Comunicatul DNA

Written by Administrator  |  Created on Friday, 30 October 2015 20:46  |  Category: Economic

apa-nova-logoProcurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de persoana juridică S.C. APA NOVA BUCUREŞTI S.A., în calitate de inculpat, pentru săvârşirea infracţiunilor de:

IKEA România: "Vrem să ajungem la nouă magazine"

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 29 October 2015 22:20  |  Category: Economic

ikeaRetailerul de mobilă şi decoraţiuni IKEA, cel mai mare jucător de pe acest segment din lume, vrea să ajungă să deţină nouă magazine în România în următorii ani. În prezent, IKEA are un singur magazin pe plan local, în zona Băneasa din Capitală, iar în luna iunie a acestui an a cumpărat un teren în zona Theodor Pallady din Bucureşti pentru a construi unul nou. Integral - zf.ro

Guvernul va modifica din nou Codul Fiscal: TVA la apă de 9% şi impozit pe dividende de 5%, începând din 2016

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 22 October 2015 23:25  |  Category: Economic

impozitGuvernul va modifica Codul Fiscal din nou, prin ordonanţă de urgenţă, pentru a reduce de la 1 ianuarie TVA la apă la 9%, impozitul pe dividende la 5%, dar va majora în acelaşi timp plafoanele microîntreprinderilor de la 65.000 euro la 100.000 euro, concomitent cu reducerea impozitului pe venit.