Economic

Economic

Autorităţile pregătesc un recensământ al porcilor din gospodăriile populaţiei aflate pe raza a 10 km depărtare de fermele de porcine, iar la nivelul fiecărui județ se va stabili în ce cazuri animalele trebuie sacrificate, preventiv, în contextul epidemiei de pestă porcină africană. Totodată, comitetele locale pentru combaterea bolilor vor putea stabili o perioadă în care gospodarii să nu mai aibă voie să crească porci în propriile curți.

Read more: Se apropie "IGNATUL"? Autoritățile județene vor decide dacă elimină porcii din gospodăriile aflate...
Economic

bani in vant genericProiectul Legii privind sistemul public de pensii, aflat în dezbatere publică, sabotează interesele majore ale economiei, în condiţiile în care prevede o creştere a punctului de referinţă cu 79% în următorii trei ani, a afirmat, luni, Ovidiu Nicolescu, preşedintele de onoare al Consiliului Naţional pentru Întreprinderi Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), într-o conferinţă de specialitate.

Read more: Consiliul pentru IMM-uri: majorarea pensiilor va aduce creșterea impozitelor şi inflației
Economic

parc mihai viteazu aliansoPWP - Allianso Business Park, cel mai mare parc industrial și de business din sud-estul Europei, a încheiat un parteneriat cu Primăria municipiului Ploiești pentru reamenajarea și modernizarea locului de joacă pentru copii din parcul Mihai Viteazul, situat pe Bulevardul Republicii. Municipalitatea a anunțat cu mai multe luni în urmă demararea unei acțiuni de reabilitare a locurilor de joacă situate în parcurile ploieștene, multe dintre acestea aflându-se într-un grad avansat de degradare. Unul dintre locurile de joacă care a fost închis pentru că punea în pericol integritatea fizică a copiilor este și parcul ce urmează să fie reabilitat cu sprijinul Grupului Alinso, dezvoltatorul PWP-Ploiesti West Park.

Read more: Sponsorizare. Allianso Business Park va reabilita locul de joacă din Parcul Mihai Viteazul
Economic

litoralul pentru totiDe duminică, 2 septembrie, românii pot beneficia, pe litoral, de sejururi cu până la 70% mai ieftine decât în sezon. Peste 50 de unități de cazare s-au înscris la ediția de toamnă a programului "Litoralul pentru toți" 2018, care pune la bătaie pachete la prețuri cuprinse între 159 și 605 lei/persoană.

Read more: LITORALUL pentru TOȚI: Sejururi cu cel mult 600/lei/persoană, pe litoral, începând din 2...
Economic

monitorul preturilorAplicația "Monitorul prețurilor", lansată acum doi ani, ca proiect-pilot, pentru București și Ilfov, va suferi modificări substanțiale, a anunțat Consiliul Concurenței. Gama de alimente inclusă va fi extinsă, iar în aplicație vor putea fi comparate și prețurile la carburanți. De asemenea, aplicația va fi lansată la nivel național.

Read more: Aplicația "Monitorul prețurilor", extinsă la nivel național. Programul va include prețurile pentru...
Economic

ploiesti west park sky viewPiaţa locală a spaţiilor industriale şi logistice a depăşit pragul de 3 milioane de metri pătrați, ajungȃnd la jumătatea anului 2018 la 3,12 milioane, potrivit raportului Romania Industrial & Logistics Market S1 2018, realizat de Cushman & Wakefield Echinox. Aproape 90% din stocul actual este concentrat ȋn Bucureşti şi alte cinci oraşe – Timişoara, Cluj, Ploieşti, Braşov şi Piteşti.

Potrivit studiului citat, piaţa industrială şi logistică din Romȃnia a avut un ȋnceput de an destul de precaut, avand ȋn vedere ca doar puţin peste 100,000 de metri pătraţi au fost livraţi. Pentru a doua jumătate a anului, aproximativ 450,000 de metri pătraţi sunt aşteptaţi a fi finalizaţi, mai mult de jumătate din proiectele planificate sau aflate ȋn construcţie fiind localizate ȋn Bucureşti (54%).

 

Read more: Studiu național: Stocul spaţiilor logistice şi industriale a depăşit 3 milioane de metri pătraţi....