Economic

Economic

ue romaniaInstitutul pentru Politici Publice (IPP) propune un set de măsuri concretizat în cinci pași cruciali pentru recuperarea decalajului României față de celelalte state membre în negocierile cu Comisia Europeană privind alocarea fondurilor structurale pentru 2014 - 2020.

"Semnalele negative transmise în ultima perioadă de Comisia Europeană și, pe fond, necontestate de către Guvernul Victor Ponta, nu sunt suficiente pentru a rezolva problemele care țin de calitatea slabă a variantelor documentelor de programare pe care țara noastră le prezintă Comisiei pentru planificarea fondurilor 2014 - 2020, respectiv stadiul întârziat în care se află aceste negocieri", se afirmă într-un comunicat de presă al IPP.

Read more: Institutul pentru Politici Publice: Statul român priveşte beneficiarul de fonduri europene ca pe...
Economic

tevi gazGuvernul ucrainean vrea să importe gaze naturale din România, vizând încheierea unui acord în luna octombrie. Ministrul ucrainean al energiei şi industriei cărbunelui, Eduard Stravytsky, a declarat că Ucraina speră să semneze acorduri pentru livrarea de gaze "în sistem invers" cu Slovacia în septembrie şi cu România în octombrie.

Read more: Ucraina vrea să importe gaze din România
Economic

BNRRecenta tăiere cu 0,5% a dobânzii de politică monetară a BNR a fost urmată, în doar câteva zile, de scăderi abrupte ale dobânzilor. Nu mai puţin de 5 banci au scăzut dobânzile cu aceeasi valoare sau chiar mai mult. Măsura nu a vizat însă, aşa cum sperau oficialii BNR şi consumatorii, dobânzile la credite, ci pe cele la depozite.

Read more: Băncile SCAD dobânzile - la depozite
Economic

faliment firmeCreşterile salariale - primele, sporurile sau bonusurile - din regiile autonome sau companiile de stat vor fi limitate la cel mult 60% din sporul de productivitate a muncii. Potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă al Ministerului Finanţelor Publice, Guvernul intenţionează să menţină şi anul viitor interdicţia de a acorda tichete de masă, tichete-cadou sau de vacanţă către bugetari, dar şi indemnizaţii lunare reparatorii pentru o categorie de revoluţionari.

Read more: RESTRICŢII PENTRU BUGETARI ÎN 2014: Fără tichete de masă, de vacanţă, tichete cadou şi gratuităţi...
Joomla SEF URLs by Artio