Economic

Economic

prima casa utopieCu toate că a fost conceput pentru a facilita accesul tinerilor la o locuinţă, programul PRIMA CASĂ se dovedeşte mai mult o piedică pentru aceştia. Autorităţile au decis că vor suplimenta plafonul cu încă un miliard de lei, dar doritorii unei locuinţe se vor putea, de acum înainte, numai în lei, la costuri mai mari decât până acum.

Read more: PROGRAMUL PRIMA CASĂ: Credite MAI SCUMPE şi NUMAI ÎN LEI
Economic

calota glaciara topitaSpecialişti ai universităţilor Marea Britanie şi Olanda au lansat recent un avertisment care a provocat îngrijorare în rândul economiştilor. Topirea rapidă a gheţii din Oceanul Arctic este „o bombă cu ceas economică", ale cărei costuri la nivel global se vor ridica la cel puţin 60.000 de miliarde de dolari, din cauza efectelor schimbărilor climatice.

Read more: CLIMA este BOMBA CU CEAS A ECONOMIEI MONDIALE. Iată ce viitor ne aşteaptă
Economic

alumilMiercuri, 17 iulie 2013, a avut loc Conferinţa de finalizare a proiectului „Investiţie eco eficientă şi inovativă modernă de prelucrare a aluminiului", cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice 2007 – 2013.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creşterea productivităţii societăţii SC ALUMIL ROM INDUSTRY SA prin crearea unei unități moderne eco-eficiente de producere și prelucrare a profilelor de aluminiu în județul Prahova, comuna Filipeștii de Pădure.

Read more: Investiţie: ALUMIL ROM Industry – 45 de noi locuri de muncă prin modernizarea secţiei de producere...
Economic

christine-lagardeParteneriatul dintre FMI şi România a fost benefic din punct de vedere fiscal şi ar fi păcat ca România să nu continue acest parteneriat pentru a consolida cadrul macroeconomic şi creşterea economică, a declarat directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde.

Read more: Şeful FMI, CHRISTINE LAGARDE: Ar fi păcat ca România să nu continue parteneriatul benefic cu FMI
Economic

logan mcvVânzările de autoturisme noi din Uniunea Europeană au scăzut în luna iunie la minimul ultimilor 17 ani. Motivele le reprezintă recesiunea şi rata ridicată a şomajului.
România a consemnat un declin abrupt. La noi, piaţa auto a scăzut cu 45,9% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, la sub 4.000 de maşini.

Read more: Piaţa auto UE, în declin abrupt. Dacia: Cea mai bună performanţă în topul mărcilor
Economic

somajPotrivit ANOFM (Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă) rata şomajului în luna iunie a fost de 4,96 la sută, cu 0,07 puncte procentuale mai mică decât cea din luna mai, fiind înregistraţi 438.110 şomeri, cu 5.875 mai puţini.
Rata şomajului înregistrat în luna iunie, de 4,96%, a fost mai mare cu 0,38 puncte procentuale faţă de aceeaşi perioadă a anului 2012.

Read more: ANOFM: Numărul şomerilor a scăzut. Vezi care sunt judeţele cu cei mai mulţi şomeri
Joomla SEF URLs by Artio