Economic

Economic

vacaMinistrul Agriculturii, Daniel Constantin, a comentat, pentru Mediafax, situaţia în care se află consumatorii din România, tentaţi să cumpere alimente din import mult mai ieftine decât cele româneşti. Fermele nostre sunt prea mici pentru a le permite producătorilor vânzarea la preţuri reduse.

Read more: AGRICULTURĂ: Motivul pentru care plătim mai mult pentru alimentele româneşti decât pentru cele din...
Economic

supermarketO propunere de Regulament al Parlamentului European şi al Consiliului European privind siguranţa produselor de consum devine act normativ în România. Producătorii şi importatorii vor fi nevoiţi să menţioneze în mod explicit, pe ambalaje, ţara de origine a respectivului produs.

Read more: ETICHETARE: Pe ambalaje nu va mai scrie „made in UE”, ci ţara de provenienţă a produselor
Economic

ministerul-economiei-siglaMinisterul Economiei a organizat o primă întâlnire a Comisiei Consultative de elaborare a Documentului de Politică Industrială. Din această Comisie fac parte, pentru moment, manageri și proprietari de mari companii românești și multinaționale, bancheri, reprezentanți ai mediului academic, consultanți financiari, avocați și jurnaliști. "Vom elabora o hartă economică si o hartă a parcurilor industriale, instrumente care vor ajuta investitorii locali si străini", a spus ministrul economiei, Varujan Vosganian.

Read more: Ministerul Economiei - dezbatere pentru elaborarea Strategiei de reindustrializare a României
Economic

proleasing bmw mini 2PROLEASING MOTORS, cel mai performant dealer Ford din România, a inaugurat joi, 28 martie 2013, un showroom dedicat segmentului auto premium. Locaţia în care s-au investit peste 2,5 milioane de euro găzduieşte noile mărci intrate în protofoliul Proleasing Motors Ploieşti – BMW şi MINI. Proiectul este realizat după standardele BMW, beneficiind, atât arhitectonic cât şi din perspectiva calităţii serviciilor oferite, de consultanţă permanentă a reprezentanţilor mărcii bavareze.

Read more: BMW şi MINI "atacă" Ploieştiul / Showroom de 2,5 milioane euro inaugurat de PROLEASING / GALERIE...
Economic

datorii-romaniaRomânia trebuie să efectueze plăţi în valoare totală de peste 1,164 miliarde de euro în acest an către Fondul Monetar Internaţional (FMI), Uniunea Europeană (UE) şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, în primele trei luni de la începutul anului din această sumă fiind plătite 188,6 milioane de euro, potrivit datelor furnizate de Guvernul României.

Read more: ECONOMIC 2013: Ce datorii are de achitat România către creditorii internaţionali?
Economic

hidrocentralaEnergia electrică vândută de Hidroelectrica prin intermediul OPCOM este tot mai ieftină.
Hidroelectria scoate la licitație 7 pachete de energie cu 165 lei/MWh, preț care include și componenta de transport care este de circa 10 lei/MWh. Prețul unui MWh a ajuns să fie 155 lei, de la 220-230 lei cât era anul trecut. Licitația va avea loc pe 1 aprilie.

Read more: Hidroelectrica vinde energie din ce în ce mai ieftină
Joomla SEF URLs by Artio