prima casa utopieCu toate că a fost conceput pentru a facilita accesul tinerilor la o locuinţă, programul PRIMA CASĂ se dovedeşte mai mult o piedică pentru aceştia. Autorităţile au decis că vor suplimenta plafonul cu încă un miliard de lei, dar doritorii unei locuinţe se vor putea, de acum înainte, numai în lei, la costuri mai mari decât până acum.

Singurul avantaj pentru cei care doresc să intre în programul PRIMA CASĂ rămâne avansul de 5%. În rest efortul financiar pe care tinerii trebuie să îl depună pentru plata ratelor locuinţei va fi cu 30% mai mare faţă de cei care s-au împrumutat deja în euro, garantaţi de stat.

Astfel, în cazul unui apartament evaluat la 50.000 de euro, rata pe care trebuie să o plătească doritorii care se vor împrumuta de aici încolo este cu 300 de lei faţă de cea stabilită în cazul celor care s-au împrumutat deja în euro.

În acest fel, solicitanţii vor fi nevoiţi să se orienteze către apartamente mai ieftine, cu două camere, în zone periferice sau locuinţe mai vechi, titrează protv.ro.

Potrivit proiectului de Guvern, noul plafon va fi suplimentat cu un miliard de lei, din care 300 de milioane vor fi destinate exclusiv achiziţionării de locuinţe construite de ANL.

Până în prezent, din cele 98.000 de credite acordate prin programul PRIMA CASĂ, doar 7% au fost în lei. Valoarea totală a finanţării a fost de 3,8 miliarde de euro.

Joomla SEF URLs by Artio