Următoarea generație de PlayStation este aproape aici. După mai bine de un an de informații despre PS 5, Sony a stabilit în cele din urmă prețul, data lansării și câteva dintre lucrurile la care ne putem aștepta de la această consolă.

 

Se pare că Sony păstrează și la PS 5 abordarea care a făcut PlayStation 4 să aibă un succes atât de mare: vinde console care pot juca jocuri din francizele de la Sony și completează acea gamă cu titluri extraordinare din terțe-părți. Ar trebui să te aștepți să vezi o grafică mai bună a jocurilor, iar PS5 va suporta, de asemenea, rate de reîmprospătare ridicate, ceea ce ar trebui să facă jocurile să se simtă mai line (dacă ai un ecran care acceptă aceste rate de reîmprospătare). În plus, SSD-ul personalizat al PS5 promite să ofere un salt uriaș înainte în ceea ce privește viteza de încărcare, încât ar putea schimba modul în care sunt proiectate jocurile.

Iată tot ce știm acum despre ceea ce are de oferit Sony cu PS 5.

Există două tipuri de console PS 5

Sony vinde de fapt două versiuni ale viitoarei sale console de generație următoare, la fel cum face Microsoft cu Xbox. Dar, spre deosebire de Microsoft, singurul lucru care diferențiază aceste două versiuni este dacă are o unitate optică și cât costă fiecare.

Consola este alimentată de un procesor AMD Zen 2 personalizat cu opt nuclee și de o unitate de procesare grafică(GPU) personalizată bazată pe AMD Radeon RDNA 2, care va oferi 10,28 teraFLOPS de putere grafică brută. PS5 folosește, de asemenea, frecvențe variabile atât pe CPU, cât și pe GPU, care teoretic ar putea împinge grafica să funcționeze ușor mai repede decât în mod normal atunci când CPU nu funcționează la maximum.

SSD-ul are 825 GB de stocare și 5,5 GB / s de transfer, care ar putea fi suficient de rapid pentru a permite dezvoltatorilor de jocuri să construiască jocuri mai dezvoltate. Totuși, dacă vrei să extinzi spațiul de stocare al consolei, vei putea face acest lucru numai cu un SSD M.2 certificat Sony. Arhitectul principal al sistemului PS5, Mark Cerny, a declarat că aceste certificări vor fi disponibile „puțin după” lansarea consolei.

Xbox Series X va avea, de asemenea, un SSD personalizat, unul cu un spațiu de stocare complet de 1 TB de NVMe, dar cu un debit mai mic de 2,4 GB / s. Acest lucru ar însemna că Xbox Series X are timpi de încărcare mai mici decât PS5, deși acest lucru depinde de o varietate de factori.

PS5 acceptă până la 8K și promite grafică 4K la o rată de reîmprospătare de până la 120Hz. De asemenea, va veni cu sunet 3D, despre care Sony a spus că îți va permite să „vezi cu sunet”. Nu știm exact cum va fi utilizat sunetul 3D în jocuri și este demn de menționat că Sony a încercat să îl vândă și ca o caracteristică pe PS4, așa că va trebui să așteptăm să vedem cât de bun este sunetul 3D pe PS5 sau dacă este doar marketing.

PlayStation5 va avea trei porturi USB-A - unul în față, două în spate - și un port USB-C în față. Există, de asemenea, un port Ethernet pe partea din spate a consolei și 802.11ac Wi-Fi (alias Wi-Fi 5).

Tot acest hardware este împachetat în cea mai mare consolă de jocuri din istoria modernă. PS 5 cu unitatea optică are aproximativ 390 mm x 104 mm x 260 mm. Compară aceste dimensiuni cu cele ale Xbox Series X (cea mai mare dintre consolele Microsoft de generația următoare), care sunt de 301 mm x 151 mm x 151 mm.

Noul Dualsense vine cu cea mai mare schimbare de controller din ultimii ani

Controlerele DualShock de la Sony au păstrat, în general, un design similar din generație în generație, dar noul controler DualSense al PS 5 este primul controler PlayStation care nu seamănă cu originalul. În timp ce DualSense are aspectul de bază pe care fanii PlayStation îl recunosc - un pad direcțional și butoane în jumătatea superioară, două butoane de control în partea inferioară și bara tactilă centrală de la DualShock 4 - întreaga formă a DualSense este nouă, cu mânere pentru pointer și linii mai largi, iar controlerul în sine are un design izbitor în două tonuri.

Zgomotul tradițional a fost înlocuit cu feedback haptic, care ar trebui să îți ofere diferite niveluri de feedback în funcție de ceea ce se întâmplă în jocul pe care îl joci. Controlerul are, de asemenea, „declanșatoare adaptive” care pot simula diferite rezistențe, care ar putea fi utilizate pentru a face lucruri precum adăugarea de tensiune atunci când tragi de un arc.

Consola PS 5 se va lansa în data de 19 noiembrie în toată lumea, după o lansare în data de 12 noiembrie în Statele Unite, Noua Zeelandă, Mexic, Japonia, Australia și Coreea de Sud.

Retailerii locali au scos deja la vânzare PS 5 la un preț care pornește de la minim 2.000 de lei.

Joomla SEF URLs by Artio