Ministerul Mediului are în vedere bugetarea, şi în 2019, a programului "Rabla pentru electrocasnice", iar ghidul de finanţare ar putea fi modificat prin adăugarea şi de alte echipamente, precum televizoarele, a anunțat, sâmbătă, ministrul de resort, vicepremierul Graţiela Gavrilescu.

Programul lansat pe 16 decembrie s-a dovedit un succes, a spus Gavrilescu, menționând că există intenția de a-l bugeta și în 2019. "Deci şi pentru anul acesta ne gândim să bugetăm acest proiect.(...) Am ales cele trei echipamente, maşini de spălat, frigidere şi aparate de aer condiţionat ţinând cont că sunt cele mai folosite(...) Pentru proiectul pilot am lansat proiectul cu cele trei echipamente, acum pentru 2019 ne gândim să modificăm ghidul de finanţare prin adăugarea şi de alte echipamente.(...) Când spun echipamente electrocasnice, pe lângă maşini de spălat, pe lângă frigidere, pe lângă aparate de aer condiţionate, să introducem şi televizoarele", a afirmat ministrul Mediului, sâmbătă, potrivit Agerpres.

În ceea ce priveşte programul "Rabla" pentru autoturisme, ministrul Mediului a precizat că Guvernul caută resurse şi pentru finanţarea acestuia, care este cel mai longeviv proiect de acest fel derulat de Guvern.

Începând din 19 decembrie 2018, persoanele fizice s-au putut înscrie în Programul "Rabla pentru Electrocasnice" în aplicaţia informatică disponibilă pe site-ul Administraţiei Fondului de Mediu (AFM).

Bugetul total alocat a fost de 20 de milioane de lei.

Voucherele cu valori cuprinse între 200 și 400 de lei sunt acordate celor care renunță la electrocasnicele vechi pntru a cumpăr altele, cu un consum mic de energie.

Joomla SEF URLs by Artio