România a semnalat, în perioada 2014 - 2018, 477 de cazuri de fraudă cu fonduri europene în intervalul 2014-2018, clasându-se pe primul loc la nivelul UE, la acest capitol. După cuantum, țara noastră este tot pe "podium", cu 62,2 milioane de euro, după Polonia (109,8 milioane de euro).

 

România a semnalat, la nivelul Uniunii Europene, cele mai multe fraude cu fonduri comunitare în perioada 2014-2018 şi ocupă locul doi, după Polonia, după criteriul valorii fraudelor raportate, arată un document de lucru al Oficiului UE Anti-Fraudă (OLAF), citat de Mediafax. Doar anul trecut, România a raportat cele mai multe fraude în domeniul agriculturii, alături de Italia, iar Bucureștiul este pe primul loc la capitolul ”documente falsificate”.

România şi Italia au raportat, în anul 2018, cele mai multe cazuri de fraude în domeniul asistenţei financiare pentru agricultură şi dezvoltare rurală, reprezentând 61% din numărul total de nereguli raportate la nivelul Uniunii Europene, arată documentul.

În ceea ce privește cuantumul fraudelor, după ocupantele primelor două locuri, Polonia și România, la mare distanță vin Franţa (28,9 milioane euro) şi Bulgaria (25 milioane euro).

Joomla SEF URLs by Artio