ROBOR a stabilit, joi, un nou record. Ratele românilor cresc de la o zi la alta

Written by Ioana POPA Category: Economic Created: Thursday, 26 April 2018 13:28

robor1Indicele ROBOR a înregistrat, joi, un nou salt, determinând în continuare majorarea ratelor pe care le au de plătit românii împrumutați la bănci.

Salturile din ultimele zile sunt puse de specialiști pe seama unei cereri excesiv de mari de lichiditate, din partea firmelor care au de plătit salarii și taxe, în această perioadă.

Cert este că, joi, indicele ROBOR la trei luni a ajuns la 2,46%, de la 2,42%, atingând astfel cel mai înalt nivel înregistrat din 18 decembrie 2013 până în prezent. În funcție de ROBOR la trei luni se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobânda variabilă.

Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a crescut joi, de la 2,54% la 2,57%.

Indicele ROBOR la 9 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a crescut de la 2,62% la 2,60%.

Indicele ROBOR la 12 luni a crescut de la 2,65%  la 2,68%.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.