Programul de internship al Rompetrol, lansat pe platformele Petromidia și Vega în urmă cu 19 ani, a ajuns la o nouă ediție după ce, până acum, a pregătit peste 1.500 de absolvenți de liceu și facultate, din care mai bine de jumătate au ajuns să aibă o carieră în companie, în diferite sectoare de activitate.

 

Rompetrol a fost printre primele companii care au identificat oportunitatea de a atrage și a forma tineri profesioniști în industria energetică. "Programul anual de internship ne ajută să creăm punți între două lumi – cea a tinerilor energici și cea a profesioniștilor cu experiență. Astfel, pregătirea și integrarea tinerilor în industrie are loc mai rapid, absolvenții programelor de internship călcând pe urmele mentorilor lor. În ultimii ani, inițiativa a fost extinsă și în București, acoperind și domenii precum Financiar, Logistică, Resurse Umane, Comunicare Internă, CSR, Achiziții", au precizat reprezentanții companiei.

Programul s-a dezvoltat constant, inclusiv datorită parteneriatelor dezvoltate cu Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești, Universitatea Politehnică din București, Academia de Studii Economice din București și cu Liceele Tehnologice "Lazăr Edelenu" din Ploiești și Năvodari, respectiv Liceul de Electrotehnică și Telecomunicații din Constanța. "Suntem deschiși la noi parteneriate cu alte universități de top și licee tehnologice", mai spun responsabilii cu programul de internship al Rompetrol.

Pregătirea viitorilor profesioniști în domeniul energiei se face în cadrul unui program plătit care îi va  provoca pe participanți să se cunoască mai bine și le va oferi șansa de a se inspira din poveștile carieră ale experților Rompetrol și ale altor profesioniști din comunitatea de business. În plus, activitățile organizate urmăresc dezvoltarea abilităților cheie pentru viitorii specialiști în domeniu.

Pentru ediția din acest an sunt disponibile 55 de locuri pentru studenți care își vor desfășura activitatea la Petromidia Năvodari (Producție, Utilități, Mentenanță, Logistică și Laboratoare), Vega Ploiești (Producție, Utilități, Mentenanță, Logistică și Laboratoare), Well Services Rompetrol Ploiești (Producție, Vânzări, Financiar) sau la sediul din București (Inginer proiectant - electrică, mecanică, civile).

Cum se face selecția

Studenții interesați să participe la programul de internship derulat de Rompetrol - KMG International trebuie să acceseze secțiunea de joburi de pe site-ul KMG, să aplice și să răspundă la întrebări, apoi să parcurgă evaluarea. Cei selectați vor fi contactați pentru susținerea interviului.

Detalii pot fi obținute prin e-mail transmis la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

În ce constă programul

Pe parcursul lunilor august și septembrie, candidații selectați vor avea ocazia să se familiarizeze cu industria de petrol si gaze, să participe la workshop-uri on-line dedicate dezvoltării personale și să învețe direct de la experții Rompetrol.

Joomla SEF URLs by Artio