Rompetrol Rafinare și-a propus ca, în acest an, să investească 8 milioane de dolari la rafinăria Vega, aproximativ jumătate din sumă urmând să fie direcționată către conformarea la legislație.

Aproximativ patru milioane de dolari va investi Rompetrol Rafinare, în 2019, pentru dezvoltare și mentenanță capitală, la Rafinăria Vega, iar alte patru milioane pentru conformarea la legislație.

Vega, unitatea de producție din Ploiești, este cea de-a doua rafinărie din România a Grupului KMG Internațional, aceasta care operează în regim integrat cu Petromidia.

Rafinăria a evoluat de la o unitate clasică de rafinare a petrolului într-un producător și furnizor de produse speciale obținute exclusiv din materiale semifabricate livrate de către rafinăria Petromidia.

Construită în 1905, este cea mai longevivă unitate locală, cu o experiență de peste 110 ani și a avut incă de la început un rol complex, de legătură specializată între rafinăriile din România.

Cu o capacitate de prelucrare de 350.000 tone de materie primă/an (rafinat, păcură, jet A1, fracție C5-C6), rafinăria Vega deține poziția de unic producător pentru o serie de produse specifice printre care: normal hexan, solvenți ecologici, white spirit rafinat și alte produse petroliere (benzină naphta, white-spirit, combustibili de încălzire, combustibil lichid ușor,bituri de drumuri si speciale).

Joomla SEF URLs by Artio