Rompetrol - KMG International s-a alăturat companiilor care spijină România în lupta împotriva epidemiei Covid-19. Grupul anunță donații pentru transportul medical de urgenţă, finanţarea cercetării, dar şi achiziţionarea de echipament, kituri de testare şi materiale necesare pentru unităţile medicale din comunităţile unde își desfăşoară activitatea.

 

În judeţul Prahova, prin Rompetrol Well Services, companie membră a Grupului KMG International, Spital Judeţean de Urgenţă Ploieşti va fi sprijinit pentru achiziţionarea unei platforme de analize probe biologice prin tehnica Real Time PCR, care va facilita testarea rapidă a pacienţilor la nivel local. În prezent, testele prelevate din judeţul Prahova sunt trimise la Institutul Matei Balş din Bucureşti pentru analiză, în timp ce testarea poate dura până la 2-3 zile. Noua tehnică va oferi rezultate mult mai rapid, în numai în 2-3 ore.

La Constanța, prin parteneriatul cu Asociaţia Dăruieşte Aripi, a fost pregătită o donație de carburant, către Serviciului de Ambulanţă Constanţa, pentru acordarea asistenţei de urgenţă, transport medical şi consultanţii de urgenţă pe tot teritoriul judeţului Constanţa. Sponsorizarea oferă posibilitatea realocării fondurilor pentru achiziţia internă de materiale sanitare, echipamente de protecţie şi dezinfectanţi, au precizat reprezentanții Rompetrol.

În plus, prin același parteneriat, va fi facilitată achiziţionarea de echipamente medicale de protecţie pentru unităţile spitaliceşti din judeţele Constanţa şi Prahova.

“Situaţiile de criză sunt un test al solidarităţii şi responsabilităţii sociale, atât în rândul societăţii civile, cât şi pentru companii. În contextul acestei crize ce ne vizează pe toţi, am decis să susţinem sistemul naţional de sănătate alături de partenerii noştri de la Fundaţia pentru SMURD, prin achiziţionarea a 2500 teste de validare a infecţiei cu virusul COVID-19, dar şi prin sprijinirea Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară «Cantacuzino» pentru identificarea tipului de virus care circulă în România. Mai mult, vrem să avem grijă de comunităţile din Constanţa şi Prahova, de aceea vom dona atât carburant, cât şi echipament şi materiale medicale pentru instituţiile medicale locale”, a declarat Alexey Golovin, director departament juridic şi afaceri corporative al KMG International.

Reprezentanții Grupului au mai anunțat că, prin Fundaţia pentru SMURD, vor sprijini sistemul medical cu 2500 teste PCR (SuperScript™ III Platinum™ One-Step qRT-PCR) care vor susţine activitatea laboratorului naţional de referinţă din cadrul Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino”, dar şi cu reactivii necesari pentru dezvoltarea metodei de identificare a tipului de virus COVID-19 din ţara noastră, prin analiza genomului pentru identificarea specificităţii naţionale şi a potenţialelor mutaţii genetice.

Prin programul „Împreună pentru fiecare”, Rompetrol - KMG International compania a implementat 101 proiecte de protecţie a mediului şi sănătăţii în întreaga ţară. Valoarea totală a investiţiilor realizate de către KMG International în România se ridică la 4 miliarde de dolari, în vreme ce nivelul contribuţiilor la bugetul de stat al României s-au ridicat la peste 16 miliarde de dolari în perioada 2007-2018.

Joomla SEF URLs by Artio