Contribuabilii care îşi plătesc impozitele şi taxele la timp ar putea beneficia, de la 1 ianuarie 2020, de un bonus de 3% din sumele achitate integral şi la termen. Anunțul a fost făcut de preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Mirela Călugăreanu.

 

Călugăreanu a anunțat că un proiect de act normativ în acest sens a fost schițat deja. Ar fi vorba despre întocmirea unei "liste albe" a contribuabililor, iar reducerea pentru cei care se vor regăsi pe listă s-ar putea aplica de la începutul anului viitor.

"Am realizat studiul de impact pe acest segment al celor care îşi plătesc impozitele şi taxele la timp. Am identificat contribuabilii care se regăsesc în situaţia de a putea fi premiaţi. Reprezintă un număr semnificativ. A fost creionat proiectul de act normativ care reglementează două aspecte: cum avem aşa-zisa listă neagră, vom avea trimestrial, în acelaşi ritm, lista albă, iar pe de altă parte proiectul de act normativ vizează acordarea unui bonus de 3% din sumele achitate integral şi la termen de către bunii plătitori", a afirmat sâmbătă președintele ANAF, citat de Agerpres.

Proiectul prevede fie acordarea anuală a acestui bonus, fie acordarea acestuia la fiecare termen de plată, varianta optimă urmând să fie decisă în urma unei dezbateri publice.

Joomla SEF URLs by Artio